GeriSeyahat İstanbul'da Noel programı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
İstanbul'da Noel programı

İstanbul'da Noel programı

Hıristiyan dünyası 24 ve 25 Aralık'ta Noel'i kutluyor. Ermeni (Gregoryen) Kilisesi'ne mensup olanlar hariç Türkiye'deki tüm Hıristiyan cemaatler bu 24 Aralık akşamı ve 25 Aralık sabahı kiliselerde ayinlere katılacak.

Sadece Ermeni Kilisesi'ne mensup olanlar kendi Noellerini 6 Ocak'ta kutlayacaklar. Ancak iş sadece kilise ayinleriyle bitmiyor. İstanbul'daki oteller 24 Aralık Noel gecesi için özel programlar hazırladı. Ayrıca pastane vitrinlerinde Noel Baba temalı pastalar dikkati çekmeye başladı.

Eve Noel pastası hazır geliyor

Sadece ev ve iş yerlerine hizmet veren Özel Tatlar catering servisi, bu Noel'de, özel tasarımlı pastaları sevenlerine sunuyor. Bunun dışında Özel Tatlar'da pasta maketleri, şekilli pasta katoloğu var. Bunlardan istediğinizi seçerek ısmarlayabilirsiniz. İletişim: 212-291 23 21-291 23 50.

OTELLERDE NOEL GECESİ

24 ve 25 Aralık Noel akşamı Hyatt Regency Otel'deki İtalyan restoranında Noel yemeği var. Yedi farklı tattan oluşan fiks mönünün kişi başı fiyatı 80 milyon lira. Bu fiks mönüye içki dahil değil.


24 Aralık günü Mövenpick Hotel'deki Azzur Restoran'da Noel yemeği var. Saat 19.00 ile 23.00 saatleri arasında sunulan açık büfede Akdeniz Mutfağı'ndan örnekler sunuluyor. Akçaağaç şurubu ile tatlandırılmış hindi göğsü, Noel pudingi, mönüde bulunan lezzetlerden bazıları. İçecekler hariç kişi başı fiyat 59 milyon lira.


24 Aralık Noel akşamı Ritz-Carlton Otel'deki Çintemani Restoran'da canlı piyano ve vokal eşliğinde özel Noel yemeği veriliyor. Noel mönüsünün kişi başı fiyatı ise 76 milyon lira.

KİLİSE AYİNLERİ

24 Aralık Noel akşamı Beyoğlu'ndaki ünlü Katolik Saint Antoine Kilisesi'nde saat 20.00 ile 21.00 arasında Noel ayini yapılıyor. Herkese açık ayinde fotoğraf çekmek ve kamera ile görüntü almak yasak. Katolik Cemaati başka kiliselerde de düzenlenen ayinlere katılacak. 24 Aralık 21.00-24.00 arasında Taksim, Harbiye ve Kuledibi'ndeki kiliselerde ayinler var.

Türkiye Rum Ortodoks cemaati 25 Aralık günü saat sabah 9.00 ile 11.00 saatleri arası ayinler düzenliyor. Taksim, Kurtuluş, Kadıköy ve Samatya'daki kiliselerde ayinler var.

DİVAN'DAN KÜTÜK PASTA VE NOEL BABALI TART

Noel ve yılbaşı için hazırlanan bir başka tatlı çeşidi de Divan Pastanesi tarafından hazırlanan kütük pastalar. Kestane ve fıstıktan oluşan bu pastaların üzerinde birçok süs var. Ayrıca Divan Pastanesi'nde şeker hamurundan yıldızlı, Noel Baba figürlü, yılbaşı paketli turta satılıyor. Turtanın iki üç gün önceden sipariş edilmesi gerekiyor. Porsiyon fiyatı ise dört milyon 750 bin lira. İletişim: 212-220 80 85.

AVUSTRALYALI ŞEFTEN ANZAK KURABİYESİ

25 Aralık günü saat 12.00 ile 15.00 arası Mövenpick Azzur Restoran'da Noel öğle yemeği var. Noel yemeği mönüsünde ızgara kalamar salatası, biberiye soslu deniz ürünleri salatası, sarmısak ve biberiyeli kuzu kızartma ve Anzak kurabiyesi gibi çeşitler var. Otelin Avustralyalı şefi Brendan Speed'in hazırladığı Noel kurabiyesine şefin memleketinden dolayı ‘‘Anzak Kurabiyesi’’ adı takılmış. Öğle yemeğinin kişi başı fiyatı 59 milyon lira. İletişim: 0212-319 29 29-3811.


Noel hafta ortasına geldiği için Noel brunch'ı Noel'den önce yapılıyor: Kemer Golf & Country Club'ın kulüp binası Hayat Lounge & Bar'da düzenlenecek Noel brunch'ı, 21 Aralık Pazar günü. Kişi başı fiyatı 50 milyon lira. İletişim: 0212-239 70 10.


Hafta ortasına denk gelmesine rağmen Hyatt Regency Oteli Noel sabahı bir brunch düzenliyor. 25 Aralık sabahı otelin lokantası Spazio'da yapılacak brunch'ta ekmek, pizza, tavuk, balık, et çeşitlerinin yanında Girissini, Focaccia ve daha birçok ekmek türü sunuluyor. İletişim: 0212-368 12 34

Noel Baba şekerleme dağıtacak

Özel Noel kurabiyeleri ve ev yapımı çikolatalar yeni yılın ilk gününe kadar Ritz-Carlton Otel'deki Çintemanti Restoran'ın önünde satışa sunuluyor. 24 ve 25 Aralık günlerinde Noel Baba kıyafetiyle, Noel şarkıları şöylenip, şekerlemeler dağılacak. İletişim: 212-334 44 44.
False