Pastacı kreması tarifi günün merak edilen tarifleri arasında yer alıyor. MasterChef’in yeni bölümünde Danilo Zanna pastacı kreması tarifi verecek. MasterClass’ta yarışmacılar en iyi pastacı kremasının nasıl olduğunu öğrenecekler. Peki, pastacı kreması nasıl yapılır?
#Pastacı KremasıPastacı kreması, genellikle ekler, profiterol, tart ve Alman pastasında tercih edilir. Pastacı kremasının kıvamının pürüzsüz ve yumuşak olması için püf noktalara dikkat etmek gereklidir. Pastanelerden alınan tatlıları aratmayacak lezzetler elde etmenizi sağlayacak pastacı kremasını her evde bulunan malzemelerle yapabilirsiniz. Peki, pastacı kreması nasıl yapılır? İşte pastacı kreması tarifi…
#Pastacı KremasıÇocukluğumda yer etmiş tatlıları hem pastanemde hazırlayıp sunmayı hem de tadarak o nostaljiyi yaşamayı çok seviyorum. Muzlu rulo, rokoko, ekler, pürüzyen bunlardan sadece birkaçı... Evde kendi nostalji turunu atmak isteyenler için hepsinin tariflerini hazırladım.
#TatlıSorbe, cheesecake, muffin ve muhallebi gibi tatlılara çok yakışıyor, kokteyllerde sık sık karşımıza çıkıyor. Passionfruit veya Türkçe adıyla çarkıfeleği semizotu, Bergama tulumu ve mangoyla yaptığım salatanın sosuna katmayı da çok seviyorum. İçine girdiği her şeye ferah bir lezzet katan bu tropikal meyveyi nasıl kullanabiliriz, bakalım...
#PassionfruitGelinim Mutfakta günün tatlısı kupta malaga tarifi oldu. İzleyiciler kupta malaga malzemeleri ve yapılışı için araştırmalara başladı. Son günlerin favorisi malaga tatlısını bir de bu versiyonuyla denemek isteyenlere, işte kupta malaga nasıl yapılır sorusuna yanıt adım adım yapım aşamaları...
#Kupta MalagaBenim mutfağımda çileğin binbir türlü hali var. Bazen çilek suyu hazırlayıp soğuk soğuk içiyorum, bazen çileği pastacı kremasıyla buluşturup göz alıcı tatlı tabakları hazırlıyorum. Salatalarda domates yerine kullanmaya iyiden iyiye alıştığım çileği deniz börülcesi mezesine de katıyorum. Bu mis kokulu meyveyi deniz ürünleriyle buluşturmayı hiç denediniz mi? Levrek, somon, mezgit, deniztarağı veya karidesle Peru mutfağından ceviche hazırlamak çok kolay...
#Çilekli PastaBalkabağını taratorun veya mücverin başrolü yapmayı denediniz mi hiç? Veya küp küp doğrayıp fırında pişirdikten sonra etlerin yanında sunmayı? Hemen hepimiz klasik tatlısını ya da çorbasını yapıyoruz ama neden bunlarla yetinelim ki? Lor, labne, rokfor gibi peynirlerle de iyi anlaşıyor; köri, zencefil ve adaçayı gibi baharat çeşitleriyle de... Makarnaya da çok yakışıyor, katmere de, magnolia tatlısına da... Mutfakta ufkunuzu açacak, lezzetiyle mutlu eden balkabaklı tariflerime buyurun.
#BalkabağıProfiterol, en sevilen tatlılardan biri. Genellile çikolata sosuyla servis edilen bu nefis tatlıyı farklı bir şekilde denemeye ne dersiniz? Tahinli profiterol, enfes kreması ve tahinli sosuyla favorilerinizden biri olacak. Peki tahinli profiterol nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte evde tahinli profiterol tarifi, yapımı ve püf noktaları...
#Tahinli Profiterol Nasıl YapılırCannoli, İtalyan mutfağında tiramisu kadar meşhur bir tatlı. Çıtır çıtır ve rulo şeklindeki hamura doldurulan kremasıyla tadına doyum olmuyor. Çeşitli ebatlarda da hazırlanabiliyor. Peki cannoli (kanoli) nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte cannoli tarifi, yapımı ve püf noktaları...
#Cannoli Nasıl YapılırGelinim Mutfakta yaz pastası ile yeni sezona hızlı bir giriş yaptı. Gündemi belirleyen tarifleri izleyicinin beğenisine sunmaya devam eden Gelinim Mutfakta yaz pastası merak konusu oldu. Peki, yaz pastası nasıl yapılır?
#Gelinim Mutfakta Yaz PastasıYaz aylarının benim için en güzel meyvesi tartışmasız karadut! Sosunu yapıp cheesecake’in üzerine döküyor veya limonatalara ekliyorum. Reçelini kaynatmayı da seviyorum, tatlılarda bitter çikolatayla birlikte kullanmayı da... Semizotu salatasına ve peynir tahtalarına çok yakıştırdığım karadutu, bazen etleri marine edeceğim sosa bile ekliyorum. Neye katarsanız katın muhteşem uyum sağlayan bu özel meyveyle mutfağımda neler yapıyorum, anlatayım...
#Karadutİncirle yoğun aromalı bir yemek yapmak istersem sotelerim ya da ızgaralarım. Fırında yavaş yavaş pişirince de şahane olur. Kahvaltılarda yumurtalı ekmek üzerine ballı, taze kekikli ve sotelenmiş inciri de çok severim. Biri ekmek üstü atıştırmalık, biri tart ve biri de balık olmak üzere işte mutfağımdan incirli, üç tarif...
#İncirZamanı kısıtlı olan ancak damak tadından ödün vermek istemeyenler için pratik bir o kadar lezzetli bir önerimiz var: Muzlu milföy. Oda ısısında kısa bir süre çözdürülen milföy hamurları, büyük küçük herkesin severek tükettiği muzla buluşuyor, tadına doyum olmuyor. Peki, muzlu milföy nasıl yapılır?
#Muzlu Milföy Nasıl YapılırAdını duyduğunuz zaman bile ağzınızın sulanacağı enfes bir lezzet olan profiterolün yapımı son günlerde merak ediliyor. Avrupa kökenli bir tatlı olan profiterolü evlerinde pratik olarak yapmak isteyen vatandaşlar, profiterolü nasıl yapacaklarını ve tarifini sorguluyor. Peki, profiterol nasıl yapılır? Profiterol malzemeleri neler?
#Profiterol TarifiButik pastacılık, bizde son birkaç yılda hızla gelişti. Pek çok kişi pastacılık eğitimi almak için yurtdışındaki okullara gitti. Butik pasta yapan yerler birbiri ardına açıldı. Butik pastayı diğerlerinden ayıran en önemli özellik, kişiye özel hazırlanması. Dilediğiniz şekilde, dilediğiniz süslemelerle ve malzemeyle sipariş edebiliyorsunuz. Diyelim ki, klasik otomobillere düşkün bir yakınınıza doğum günü pastası ısmarladınız.