GeriMutfak Tüyoları Pastacı kreması nasıl yapılır? Püf noktaları ile pastacı kreması yapılışı ve tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Pastacı kreması nasıl yapılır? Püf noktaları ile pastacı kreması yapılışı ve tarifi

Pastacı kreması nasıl yapılır? Püf noktaları ile pastacı kreması yapılışı ve tarifi

Pastacı kreması tarifi günün merak edilen tarifleri arasında yer alıyor. MasterChef’in yeni bölümünde Danilo Zanna pastacı kreması tarifi verecek. MasterClass’ta yarışmacılar en iyi pastacı kremasının nasıl olduğunu öğrenecekler. Peki, pastacı kreması nasıl yapılır?

Pastacı kremasının yapılışı ve malzemeleri ile ilgili araştırmalar hız kazandı. Pastaların olmazsa olmazı olan pastacı kreması çok sayıda yumurtanın sarısı ile yapılıyor. Pasta kremasının kıvamının pürüzsüz ve yumuşak olması, kekin üzerine güzelce sürülebilir olmasından çok önemli.

PASTACI KREMASI TARİFİ

1 litre süt

250 gram toz şeker

60 gram nişasta

30 gram un

12 adet yumurta sarısı

1 adet çubuk vanilya

30 gram tereyağı

300 gram krema

PASTACI KREMASI NASIL YAPILIR?

Süt, tereyağı ve vanilyayı bir sos tenceresinde karıştırın.

Kaynama noktasına gelene kadar ocakta ısıtın

Diğer malzemeleri de ilave ettikten sonra hepsini iyice karıştırın.

Kremayı süzüp yeniden ocağa alın ve koyulaşana kadar pişirin.

Ocaktan alıp soğuması için başka bir kaba aktarın.

300 gram kremayı iyice çırpın ve hazırladığınız malzemeye yedirin.

Soğuduktan sonra dolapta dinlendirin, kullanmadan önce çırparak pürüzsüzleştirebilirsiniz.

Pasta kremasının kıvamının pürüzsüz ve yumuşak olması, kekin üzerine güzelce sürülebilir olmasından çok önemlidir. Aksi takdirde topaklar pastanızın hem görüntüsünü hem de lezzetini bozar. Bunun için pişirme aşamaları sırasında sütü ekledikten sonra iyice karıştırın ki kremanız topak topak olmasın.

Ancak topaklanan krema da sizi üzmesin. El blender’ından faydalanarak kremanızı pürüzsüzleştirebilirsiniz.

Karıştırma işlemini kremayı pişirdikten sonra soğuturken de sürdürmelisiniz. Aksi takdirde kremanın üzeri kaymak tutar ve kabuklanır.

False