Pastacı kreması nasıl yapılır? Püf noktaları ile pastacı kreması yapılışı ve tarifi
Pastacı kreması tarifi günün merak edilen tarifleri arasında yer alıyor. MasterChef’in yeni bölümünde Danilo Zanna pastacı kreması tarifi verecek. MasterClass’ta yarışmacılar en iyi pastacı kremasının nasıl olduğunu öğrenecekler. Peki, pastacı kreması nasıl yapılır?
Pastacı kremasının yapılışı ve malzemeleri ile ilgili araştırmalar hız kazandı. Pastaların olmazsa olmazı olan pastacı kreması çok sayıda yumurtanın sarısı ile yapılıyor. Pasta kremasının kıvamının pürüzsüz ve yumuşak olması, kekin üzerine güzelce sürülebilir olmasından çok önemli.
1 litre süt
250 gram toz şeker
60 gram nişasta
30 gram un
12 adet yumurta sarısı
1 adet çubuk vanilya
30 gram tereyağı
300 gram krema
PASTACI KREMASI NASIL YAPILIR?
Süt, tereyağı ve vanilyayı bir sos tenceresinde karıştırın.
Kaynama noktasına gelene kadar ocakta ısıtın
Diğer malzemeleri de ilave ettikten sonra hepsini iyice karıştırın.
Kremayı süzüp yeniden ocağa alın ve koyulaşana kadar pişirin.
Ocaktan alıp soğuması için başka bir kaba aktarın.
300 gram kremayı iyice çırpın ve hazırladığınız malzemeye yedirin.
Soğuduktan sonra dolapta dinlendirin, kullanmadan önce çırparak pürüzsüzleştirebilirsiniz.
Pasta kremasının kıvamının pürüzsüz ve yumuşak olması, kekin üzerine güzelce sürülebilir olmasından çok önemlidir. Aksi takdirde topaklar pastanızın hem görüntüsünü hem de lezzetini bozar. Bunun için pişirme aşamaları sırasında sütü ekledikten sonra iyice karıştırın ki kremanız topak topak olmasın.
Ancak topaklanan krema da sizi üzmesin. El blender’ından faydalanarak kremanızı pürüzsüzleştirebilirsiniz.
Karıştırma işlemini kremayı pişirdikten sonra soğuturken de sürdürmelisiniz. Aksi takdirde kremanın üzeri kaymak tutar ve kabuklanır.