Gelinim Mutfakta yaz pastası tarifi ve malzemeleri: Meyveli milföy yaz pastası nasıl yapılır?
Gelinim Mutfakta yaz pastası ile yeni sezona hızlı bir giriş yaptı. Gündemi belirleyen tarifleri izleyicinin beğenisine sunmaya devam eden Gelinim Mutfakta yaz pastası merak konusu oldu. Peki, yaz pastası nasıl yapılır?
İşte Gelinim Mutfakta yaz pastası tarifi ve malzemeleri...
YAZ PASTASI TARİFİ MALZEMELERİ
12 adet milföy hamuru
Pastacı kreması için;
Yarım litre süt
Yarım su bardağı şeker
6 adet yumurta sarısı
Yarım su bardağı un
Yarım su bardağı mısır nişastası
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı tereyağı
Sosu için;
200 gram çilek
1 adet şeftali
1 çay bardağı şeker
Yarım limon
1 yemek kaşığı mısır nişastası
Üzeri için;
Pudra şekeri
Öncelikle milföy hamurlarını buzluktan biraz yumuşaması için çıkarın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve milföyleri üzerine dizin. Milföylerin üzerine çok kabarmamaları için çatalla delin ve milföylerin üzerine de yağlı kağıt serin. Başka bir fırın tepsisini ağırlık yapması için üzerine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
Ardınadn sosu için meyveleri tencerede pişirerek başlayabilirsiniz.
Diğer yandan pastacı kremasını hazırlayarak devam edin. Bunun için; Bir tencerede süt, şeker, un, nişasta ve yumurta sarısını ekleyip karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Ateşten alıp içine vanilya ve tereyağını ekleyip yağ eriyinceye kadar karıştırın ve soğumaya bırakın. Soğuyan kremayı sıkma torbasına koyun.
Kaynayan meyveleri mutfak robotundan geçirin ya da süzgeçten geçirerek süzün.
Sos tenceresine nişasta, şekeri ekleyerek marmelatı ekleyin ve karıştırın.
Sürekli karıştırarak kıvam aldıktan sonra limonu sıkın ve ocaktan alın.
Milföyü borcama alın ve üzerine kremadan sıkın.
Onun üzerine sosu gezdirin ve tekrar milföy ile kapayın.
Bu işlemi malzemeler bitene kadar tekrarlayın. En üstüne milföy hamuru ile kapatıp üzerine pudra şekeri serpiştirerek servis edin.
Afiyet olsun...