İstanbul Boğazı, bu hafta rutin deniz trafiğiyle beraber heyecanlı bir yarışa ev sahipliği yaptı; 11 ülkeden 100 takımın katıldığı yelken yarışı Bosphorus Cup. Bu yıl ‘Rüzgârlar Tiyatrosu’ temasıyla 23. kez düzenlenen etkinliğin kurucusu Orhan Gorbon ile buluştuk. Hem albümleri karıştırıp Türkiye’nin en eski seramik markalarından biri olan Gorbon ailesinin fırtınalı hikâyesini dinledik hem de İstanbul’un limonata tadı veren rüzgârlarını öğrendik...
#Orhan Gorbon'Deadpool&Wolverine’, Marvel Sinematik Evreni’nin iki üyesini bir araya getirerek seriye olan ilgiyi yeniden ayağa kaldırmaya çalışıyor. Paralel evrenler meselesinde gezinen bir öyküye sahip film, göndermeler bombardımanı adeta. Ama bütün bu çabalar pek karşılığını bulmuyor. Ryan Reynolds’la Hugh Jackman’ın başrollerini paylaştığı yapım vasatı aşamıyor.
#Uğur VardanBalıkçı Rıza’yı takdir etmemek imkânsız. Özen gösteriyor, gayret ediyor ve işi severek yapıyorlar. Benim önüme gelenlerle askeri bir tabur doyacağı için hepsini çok ciddi inceleyemedim. Ama “Bu olmamış” diyeceğim hiçbir lezzete de rastlamadım. Tam tersine; memnun kaldığım ya da çok beğenip tekrar denemek isteyeceğim birçok meze ve balık vardı.
#Vedat MilorO, Türkiye’nin en önemli starlarından... Şöhreti ülkemizle sınırlı değil. Ortadoğu’dan Güney Amerika’ya birçok ülkede tanınıyor, seviliyor. Yaptığı her iş büyük ses getiriyor. Murat Yıldırım’la 15 Aralık’ta vizyona girecek filmi ‘Nefes-Yer Eksi İki’ filmi için buluşuyoruz; babalığı, evliliğini, aşkı, hayatını, geçirdiği en zor geceyi anlatıyor... “Bedel de ödesem, iyi bir insan olmak için yaşıyorum. Başkalarını yargılamadan, herkesin hayatına saygı duyarak, mütevazı insanlara değer vererek” diyor Yıldırım...
#Murat YıldırımModa’daki Rafine’de isteyen kahve içip yanında bir kurabiye-brownie alabilir, isteyen daha ciddi bir kahvaltı yapabilir. İsteyense güzel bir öğle ya da akşam yemeği yiyebilir. Ben hepsini yaptım ve genelde hoşnut ayrıldım. Ama hangisi olağanüstü diye sorsanız en basit olanı bana en büyük zevki verdi derim...
#KruvasanÇok ama çok hızlı yolculukların sırrı hidrojende yatıyor. Elektrik gibi çözümler uçakları çok uzun süre uçabilecek, çok büyük hızlara ulaştıramıyor. Bu yüzden artık projeksiyonda hidrojen yakıtı var. Hız konusuna gelince süpersonik yerine hipersonik hedefleniyor.
#Yolcu UçağıSevgiliyle yapılabilecek en güzel aktiviteler arasında film izlemek de yer almaktadır. Film izlemek için ise seçim yapmak oldukça zorlayıcı olabilmektedir. Bu bakımdan sevgiliyle izlenecek olan filmler hakkında bilgi edinerek izlemek istediğiniz zaman rahatlıkla seçim yapabilirsiniz. Sizin için sevgiliyle izlenecek filmler nelerdir? Sevgiliyle izlenecek Türk ve Yabancı film önerileri (Romantik, Aşk, Macera ve Korku) nelerdir detayları ile derledik.
Son günlerde havayolu yolcularını kızdıran ve bazen bağlantılarını kaçırmalarına yol açan gecikmeler oluyor. Bunun ana nedeni Avrupa hava sahasındaki yoğunluk. Bu da yetmiyormuş gibi Avrupa’da bazı havalimanlarının sistem yoğunluğuna ayak uyduramamaları da var. Geç gelen THY ya da Pegasus uçağı başka bir yere zorunlu olarak geç gidiyor. Bu yüzden sinirlenmeyin, çaresi yok.
#HavayoluYüzyılı aşkın bir havacılık fuarı. Tekli yıllarda açılıyor. Dünyada daha büyüğü yok. En fazla uçak alımı yapılan bir organizsyon. Havayolu şirketleri, savunma sanayi kuruluşları, hükümetler alımlarını bu fuarda açıklamayı çok prestijli buluyor. 54’üncü Paris Air Show, yükselen havacılık dünyasının yine yıldızı oldu. Milyarlarca dolarlık sipariş verildi, rekorlar kırıldı.
#Havayolu ŞirketleriGeride bıraktığımız yıl boyunca tattıklarımı değerlendirdim. Aklımda kalan en özel yemekleri düşündüm, bir araya gelseler sihirli bir yemek deneyimine dönüşecek bir liste çıkardım. Başlangıç için yumurta ve soğan, nefis bir denizkestanesi, ardından ravioli, oğlak ciğer ve bugüne kadar tattığım en iyi kuzu... Finaldeyse ülkemizin baldan tatlı inciri, dutu...
#Tadım MenüsüDünyanın gıda kaynakları azalıyor. Devir ‘atıksız mutfak’ devri! Geleneklerimizde bir ürünün sapını, kökünü, yaprağını ayrı ayrı değerlendirmek zaten var. Biz de biraz özenle kendi atıksız mutfağımızı yaratabiliriz. Örneğin turunçgillerin kabuklarını reçel yapabilir, asma yaprağının sapını tencerenin dibine yayarak sarmanın lezzetine lezzet katabiliriz. Tasarımcı Gönül Paksoy, şef Aylin Yazıcıoğlu, yemek programları yapan Şerife Aksoy ve şef Pelin Çakar’dan konuya yaklaşımlarını dinledik, tarifler aldık, çeşitli püf noktaları öğrendik...
#YemekPandemiden en hızlı sıyrılan havalimanı İstanbul oldu. Salgın döneminde işten çıkarttıkları personelin dönmemesi nedeniyle ağır yara alan büyük havalimanları uzun kuyruklar, geciken uçaklarla anılırken, İstanbul Havalimanı salgın öncesi yoğunluğunu yakalamak üzere.
#İstanbul HavalimanıKalabalığın azaldığı, güneşin en keyifli kıvamına geldiği eylül ayı hemen yanı başımızdaki Yunan adalarının da en güzel zamanlarından. Bu adaların kimi az biliniyor, kimiyse dünya çapında şöhrete sahip. Ancak hepsinin ortak yönü kendilerine özgü bir lezzet anlayışının olması. Az bilinenlerden popülerlerine adalar arası bir lezzet yolculuğu bu...
#HürriyetYazın son demlerinde tezgâhlardaki erik çeşitleri de arttı. Anjelika, mürdüm, mirabelle... Kekten tarta, crumble’dan pestile erikler içine girdiği her şeyin lezzetini katlıyor. Yahnilere de çok yakışan bu nefis meyveyle Uzakdoğu usulü bir sos yapıp tavuk yemeklerinin veya böreklerin yanında sunabilirsiniz.
#Erik