panna cotta haberleri sayfasında panna cotta hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 119 panna cotta haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Panna Cotta, İtalyan mutfağında karşımıza çıkan harika bir tatlı. Ana malzemesi krema olan bu nefis tarif jelatinli veya jelatinsiz olarak hazırlanabiliyor. Üstelik yapılışı da çok kolay. Dilerseniz farklı meyvelerle de çeşitlendirilebilir. Peki panna cotta nasıl yapılır? İştejelatinsiz panna cotta tarifi, malzemeleri ve püf noktaları...
#Panna Cotta Nasıl YapılırPanna cotta’yı genelde narenciye çeşitleri veya kırmızı meyveyle lezzetlendiririz ama bence Trabzon hurmasıyla da nefis oluyor. Peki, eskidenTrabzon’da hemen her evin bahçesinde yetişen bu özel meyvenin hikâyesini benim gibi merak ettiniz mi siz de hiç?
#Trabzon HurmasıAtlas da Alp de mutfakta olmaya hevesli... Karidesleri ben haşlıyorum, onlar soyuyor. Çorbaların üzerine süt köpürtüyoruz, ekşi maya ekmeklerin kenarlarından ufak krutonlar yapıyoruz. Meyve suyu karışımları deniyor, tadıp yorumluyoruz. Bir de kendi jölemizi pişirince çok eğleniyorlar.
#Panna CottaBu hafta Melike Şahin ve Mabel Matiz, Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda hayranlarıyla buluşacak. Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nun yeni sezonu piyanist Emre Şen konseriyle başlıyor. Devam eden Art Weeks İstanbul’a sanatseverlerin ilgisi yoğun. Tiyatro tutkunları DasDas yapımı ‘Ayna’yı kaçırmasın.
#Uygar TaylanBayramiç beyazı, sadece Çanakkale’nin Bayramiç ilçesinde yetişen bir tür nektarin. Erik büyüklüğünde, içi beyaz ve sarı-yeşil kabuğu pürüzsüz. Aroması da kayısı, şeftali, erik karışımını hatırlatıyor; yani benzersiz. Başka bir yerde ekilip hasat edildiğinde beyazlığı da tadı da aynı olmuyor. Bunun sebebi de Kaz Dağları’nın oksijeni ve bitki örtüsü... Endemik bir genotip olduğu Avrupa Birliği Coğrafi İşaret Tescili ile de belgelendi. Zamanı geçmeden bu aromatik meyveyi sofranıza şef Nur Aktı Yıldırım’ın tarifleriyle taşıyın.
#Bayramiç Beyazlarıİtalyan mutfağı, tam anlamıyla bir lezzet cümbüşü! Sadece ürün çeşitliliğiyle değil, farklı tarzda lokantalarıyla da segmentasyon nasıl olmalı üzerine adeta bir pazarlama dersi veriyorlar. İtalya’nın bu birbirinden farklı tarzdaki işletmelerinin özellikleri neler, birlikte bakalım…
#Somer SivrioğluCumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, NATO Zirvesi için bulunduğu ABD’de Newsweek dergisinin sorularını yanıtlarken “Bölgemizde bir terör devleti kurabileceklerini düşünenler için bu büyük bir hayaldir” dedi. Erdoğan Biden yönetimine eleştiriler de yönelttiği röportajda özetle şunları vurguladı:
#ErdoğanÜlkemizdeki İtalyan lokantaları sıradan ve endüstriyel malzemeler kullanıyor. Yaptıkları hamurişlerine ‘çakma İtalyan’ bile denemez. Moda’daki Aida Vino e Cucina ise ciddi bir istisna. Şef Valentoni Salvi’nin spagetti carbonara’sı 10 üzerinden 10, bravo!
#Vedat MilorBu hafta Dolu Kadehi Ters Tut, Zorlu PSM’de; Ceylan Ertem ‘Sezen Aksu Tribute’ konseri için JJ Arena’da sahneye çıkacak. Dünyaca ünlü isimler İstanbul’a geliyor; İrlandalı rock grubu God is an Astronaut, IF Performance Hall Beşiktaş’ta sahneye çıkacak. Ben Klock, Volkswagen Arena’da; Stephen Bodzin ise Klein Phönix’te DJ kabininin başına geçecek.
#KonserBu hafta Melike Şahin ve Can Güngör, Zorlu PSM’de konser verecek. Keman virtüözü Nigel Kennedy, CSO Ada Ankara’da klasik müzik sevenlerle buluşacak. Sezonun en çok alkış alan oyunlarından ‘Balina’, ‘Bernarda’ ve ‘Annemden Kalan Gül Ağacı Masanın Üzerinde Çaydanlık Beyaz Bir İz Bıraktı’ farklı sahnelerde izleyici karşısında.
#Uygar TaylanPanna Cotta, İtalyan mutfağında karşımıza çıkan harika bir tatlı. Ana malzemesi krema olan bu nefis tarif jelatinli veya jelatinsiz olarak hazırlanabiliyor. Üstelik yapılışı da çok kolay. Dilerseniz farklı meyvelerle de çeşitlendirilebilir. Peki panna cotta nasıl yapılır? İştejelatinsiz panna cotta tarifi, malzemeleri ve püf noktaları...
#Panna Cotta Nasıl YapılırSon dönemde ziyaret ettiğim ve damağımda iz bırakan mekânlarda hızlı bir yemek turu atalım mı? Yıllardır deniz kıyısındaki konumuyla bütünleşen Lacivert, hem alıştığımız stilini bozmadan hem de sevdiğimiz tatlarını aratmadan kendini yeniledi. Bağdat Caddesi’nde açılan iki yeni İtalyan da ambiyans ve menüleriyle radarıma girenler arasında…
#Anadolu YakasıSorbe, cheesecake, muffin ve muhallebi gibi tatlılara çok yakışıyor, kokteyllerde sık sık karşımıza çıkıyor. Passionfruit veya Türkçe adıyla çarkıfeleği semizotu, Bergama tulumu ve mangoyla yaptığım salatanın sosuna katmayı da çok seviyorum. İçine girdiği her şeye ferah bir lezzet katan bu tropikal meyveyi nasıl kullanabiliriz, bakalım...
#PassionfruitYemediyseniz size önerim Bitez’in kuytu bir sokağında mandalina ağaçlarının arasına inşa edilmiş bir villanın taraçasına ve 6 dönümlük bahçesine masaların serpiştirildiği Trattoria il Mandarino... İşletmeciliğini Melina Di Cristina’nın yaptığı mekan, taze el yapımı makarnalardan özel soslu et yemeklerine harika lezzetler bulabileceğiniz bir yer.
#1Emirgan’da, Napoli usulü nefis pizza yapan o minik pizzacıyı bilen bilir. Pizza Emirgan 10’uncu yılında dekorasyonu başta olmak üzere her şeyiyle yenilendi; menüsü, pizzanın yanına eklenen diğer İtalyan lezzetleriyle genişledi. Tüm yemeklerin odun ateşinde pişirildiği mutfakta pizzalar atalık unla hazırlanıyor, makarnalar el yapımı. Özellikle ıstakoz ve ıstakoz kabuklarından yapılan bisk’le sunulan fettucine bence bir başyapıt!
#PizzaAdını Roma mitolojisinde bereket, özgürlük, doğal hayat, ormanlar ve kaynaklar tanrıçası Feronia’dan alan Güzelçamlı’daki Feronya Restaurant, yörenin doğal ürünlerinden şef ustalığıyla hazırlanan yemekleri, olağanüstü panoramik doğa manzarası eşliğinde adeta bir bolluk festivaline dönüştürüyor.
#1YOKUŞ başına geldiğinde / Bodrum’u göreceksin / Sanma ki sen / Geldiğin gibi gideceksin / Senden öncekiler de / Böyleydiler / Akıllarını hep Bodrum’da / Bırakıp gittiler. ‘Halikarnas Balıkçısı’ Cevat Şakir Kabaağaçlı o kadar güzel anlatmış ki adeta üzerine söylenecek söz bırakmamış. Gerçekten de Bodrum, 3 bin 500 yıllık tarihi, kadim medeniyetlerden miras aldığı kültürü, sanatı, doğal güzellikleri, özgün mimarisi, muhteşem koyları, sabaha kadar süren eğlence hayatı, ziyaretçilerin her ihtiyacına cevap veren farklı konseptteki nitelikli konaklama tesisleri, gastronomisi ile cennetten farksız. Ve her köşesi keşfedilmeyi bekliyor. Ben de sizi bu hafta tarihin hemen yanı başında hizmet veren bir lezzet durağına götürmek istiyorum: Tyro...
#1HER şeyin hikayesi olur da pizzanın olmaz mı? Pizzayı İtalyanların bulduğu düşünülür. Ancak araştırmalar, Babilliler, İsrailliler, Mısırlılar ve diğer eski Ortadoğu halklarının toprak fırınlarda pişirdikleri mayasız yassı ekmekleri yediklerini gösteriyor. Böyle olmakla birlikte mozzarella peyniri ve domates birlikteliğiyle yoksul İtalyan halkının vazgeçilmez lezzeti olarak yüzyıllar boyunca tüketilmiş. Dünya çapında üne kavuşması ise 1889’da Kraliçe Margherita’nın mozzarella, domates ve fesleğenle süslenmiş pizzayı tatmasıyla olmuş. Kraliçenin kendisine sunulan pizzayı beğenip aşçı Esposito’ya teşekkür mektubu göndermesi ile zengin halkın da sofrasına girmeye başlamış. Günümüzde bu lezzeti sevmeyen yok desek abartmış olmayız. Zira, dünya çapında her yıl 5 milyardan fazla çeşit çeşit pizza satılıyor. Ben bugün sizleri İtalya’nın geleneksel köy pizzasını Çeşme’nin yerel lezzetleriyle birleştirip kendi tariflerini oluşturan Kolburano’s’a götürmek istiyorum.
#1Bu hafta dünyaca ünlü gitar virtüözü Steve Vai, Ankara ve İstanbul’da iki gün üst üste konser verecek. Berlin Filarmoni Oda Orkestrası CRR Konser Salonu’nda, soprano Marlis Petersen BİFO eşliğinde Zorlu PSM’de sahneye çıkacak. Dansın ön planda olacağı önümüzdeki günlerde AKM’de ‘Güldestan’ ve ‘Don Kişot’ temsillerinin yanı sıra Anadolu Ateşi’nin de bir dans gösterisi gerçekleşecek. Konser, sergi ve atölye önerilerimiz için ajandamıza göz atmayı unutmayın.
#Steve Vai