Panna Cotta; vanilya çekirdeklerinin tadına tat kattığı, karbonhidrat grubu ürün içermeyen ve çok az toz şekerle hazırlanan hafif bir İtalyan tatlısı. İşte size yapımı kolay Panna Cotta tarifi. • 5 adet (200)ml’lik süt kreması• 100 gr toz şeker• 2 çay kaşığı vanilya• 4 tatlı kaşığı silme toz jelatin• 90 ml soğuk su • 500 gr donmuş vişne• 150 gr toz şeker• 2 tatlı kaşığı mısır nişastası• 100 ml vişne suyu• 1 tutam tuz Sos tenceresine şeker ve krema konur, şeker eriyene kadar ısıtılır. Şeker eridikten sonra ateşten alınır ve vanilya ilave edilir. 8 adet kase hafifçe kokusuz, naturel bir sıvı yağ ile yağlanır. Büyükçe bir kasede jelatin ölçülü soğuk suya ilave edilir ve 5-10 dakika kadar bekletilir. Oldukça ılık olan Panna Cotta karışımı jelatinin üzerine dökülür ve jelatin tamamen eriyinceye kadar karıştırmaya devam edilir. Hazırlanan kaplara bölüştürülen Panna Cotta katılaşıncaya kadar buzdolabında bekletilir. Katılaşmış Panna Cottaları servis için kaselerinden çıkarmak istediğiniz zaman keskin bir bıçakla kasenin çevresinden bıçağı geçirin ve tabağa ters çıkarın. (Başka bir alternatif olarak tatlıyı şarap kadehleri ya da benzeri bardaklar içine hazırlayabilirsiniz ki çıkarma işlemiyle uğraşmazsınız.) Üzerine sos döküp servis edin. Vişneli Sos için; şeker, nişasta ve tuz sos tenceresine konur, karıştırılır. Karışımın üzerine vişnenin suyu dökülür, vişneler ilave edilir ve koyulaşıp göz göz oluncaya kadar pişirilir. Soğutulur. AfiyetleBu tarif oyascuisine.com'dan Oya Emerk'e aittir.