Panna Cotta nasıl yapılır? Jelatinsiz panna cotta tarifi, malzemeleri ve püf noktaları
Panna Cotta, İtalyan mutfağında karşımıza çıkan harika bir tatlı. Ana malzemesi krema olan bu nefis tarif jelatinli veya jelatinsiz olarak hazırlanabiliyor. Üstelik yapılışı da çok kolay. Dilerseniz farklı meyvelerle de çeşitlendirilebilir. Peki panna cotta nasıl yapılır? İştejelatinsiz panna cotta tarifi, malzemeleri ve püf noktaları...
Bol krema ile hazırlanan Panna Cotta'nın orjinal tarifinde kıvamının tutması için jelatin kullanılıyor. Ancak evinizde jelatinsiz olarak da hazırlayabilirsiniz. Eğer denemek isterseniz, jelatinsiz panna cotta tarifini sizin için derledik. Şimdiden afiyet olsun...
PANNA COTTA TARİFİ
MALZEMELER
1,5 su bardağı süt
Yarım çay bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı buğday nişastası
1 su bardağı krema
1 paket vanilin
Sosu için:
Yarım çay bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı su
1 su bardağı ahududu ya da böğürtlen
Süt ile kremayı bir tencereye alıp çırpma teliyle 1 dakika kadar çırpın.
Şeker, nişasta ve vanilini ekleyip 1 dakika daha çırpın.
Ocağa alıp sürekli karıştırarak pişirmeye başlayın.
Kaynamaya başladığında altını kısıp 2 dakika daha pişirin.
Bu esnada kaseleri suyla çalkalayıp ıslatın.
Hazırladığınız karışımı kaselere bölüştürün.
Oda sıcaklığına gelmesini bekledikten sonra buzdolabına kaldırıp donmasını bekleyin.
Diğer yanda sos malzemelerini bir sos tenceresinde birleştirip blender’la ezerek püre haline getirin.
Püreyi ocağa alıp kısık ateşte karıştırarak pişirin.
Kıyamı koyulaşana kadar pişirip ocaktan alın ve soğumasını bekleyin.
Panna cotta’ları kaseden ters çıkarıp üzerine ahududulu sosu gezdirin.
Afiyet olsun…