Paella tarifi, özünde pirinç bulunan İspanyol pilavıdır. İspanya'nın en çok tüketilen yemeklerinden birisi olan paella içerisinde tavuk suyu, sebze, safranın ana malzemelerini oluşturduğu paella, Valencia bölgesinin simgesel ürünüdür. Deniz mahsüllerinden, çiftlik hayvanlarından ve sebzelerden bir araya getirilebilen paella için fırın kullanımı gerekmektedir. Peki, paella nasıl yapılır? İşte, kolay paella tarifi
#PaellaPaella, İspanyol mutfağının dünyaca tanınmış lezzetlerinden. Çeştli deniz ürünlerinin yanı sıra tavuk suyu ve safranla yarı lezzete kavuşan zengin çeşnili bir pilav. Bu tarifi hazırlarken baldo pirinç de kullanabilirsiniz. Peki paella nasıl yapılır, nerenin yemeği? İşte paella tarifi, malzemeleri ve yapımı
#Paella Nasıl YapılırEn sevdiğiniz seyahat rotalarını düşünün ve sonra favori yemeğinizi... Güzel bir ikili oldu, değil mi? Tatil yapmak ve iyi bir yemek yemek bizi gerçekten mutlu eden şeyler. Kimileri için mutfak deneyimi sadece bir tamamlayıcı da değil üstelik, destinasyon seçiminde ana motivasyon kaynağı. Eğer gastronomi tutkunuzun peşine düşmek isterseniz bu otelleri de listenize eklemeyi unutmayın...
#SeyahatFarklı ülkelere ait ama kendi yerel malzemelerimizi kullanarak kolayca hazırlayabileceğimiz, üstelik damak zevkimizle örtüşen harika yemekler var. Kısık ateşte yavaş yavaş pişerek lezzetlenen bu tariflerden bazılarının bitkisel versiyonlarını sizlerle de paylaşmak istiyorum.
#PaellaBodrum, tatilciler kadar lezzet peşinde koşanların da çekim merkezi. Birçok ünlü şefin, şöhretli restoranın yaz adresi olan ilçe, ruhuna uygun olarak Ege lezzetlerinden başlayıp Asya mutfağına uzanan geniş bir lezzet yelpazesi sunuyor. Her yıl yenilenen mutfaklardaki son gelişmeleri, sezonun favori mekân ve yemeklerini listenize not edin.
#GastronomiSayısı artık bir elin parmağını geçmeyen fine-dining restoranlarımız içinde her zaman özel bir yere sahip Topaz’ın kapılarını tekrar açması, manzarasının hakkını veren yeni bir başlangıç yapması ‘Güzel şeyler de oluyor’ dedirtiyor. Üzerinde kurutulmuş enginarla gelen çiğ karides, pamuktan farksız lagos şiş, mantarlı risotto ve dana kaburga leziz ama menünün şaşırtan yıldızı balık köftesi...
#TopazBasit bir pilav olarak görünse de halk yemeği olması ve içinde pek çok tekniği barındırmasıyla, İspanya’nın en bilinen lezzetlerinden. Arapların pirinci, Romalıların yemeğe ismini veren tavayı getirdiği ülkede, çiftçilerin kalan malzemeyi tavada pişirmesiyle ortaya çıkan paella, tarihsel zenginliği iyi anlatan bir yemek.
#YazarBaşka ülkelere seyahat etmek, farklı güzellikler keşfetmek bir süreliğine hayal. O zaman gelin dünya mutfakları arasında bir tura çıkalım ve cazibe merkezi ülkelerin yemek kültürlerini anlamaya çalışalım. Hatta bununla da yetinmeyelim bu değişik ülkelerin klasik lezzetlerini kendi mutfağımıza taşıyalım...
#Ebru Erkeİstanbul gastronomi dünyası yaz rehavetine kapılmadan hareketli günler yaşıyor. Son bir ay içinde birçok yeni yer açıldı ve açılmaya devam ediyor. Kimi mekanlar da şeflerini değiştirdi. Kapanan, başka yerlere taşınma planları yapan yerlerin sayısı da az değil.
#Müge AkgünAyşenur Arslan kendi tabiriyle 'medya mahallesinin ablası' artık. 1974'ten beri gazeteciliğin, televizyonculuğun içinde. İki yıldır da CNN Türk'te 'Medya Mahallesi' programında meslektaşlarını ağırlıyor, haberciliğin mutfağında işlerin nasıl döndüğünü araştırıyor. Arslan aynı zamanda yabancı yemek programlarını kaçırmayan bir gurme. Ancak pişirme işini çoktan babasına ve oğluna devretmiş
Bu yemekler bildiğiniz yemeklerden değil, çünkü hepsinin malzemesinde şarap var. Bu yazı da bildiğiniz şarap yazılarından değil. Çünkü konusu ‘‘Şarap ve yemek’’ değil, ‘‘Şarap katılmış yemekler!’’ Tatlısından tuzlusuna, et yemeğinden pilavına kadar bu lezzetler sayesinde şarabı içmiyor, ısıra ısıra yiyorsunuz. Buyrun size şaraplı bir yılbaşı mönüsü.