Bazı insanlar arkadaş buluşmalarında, aile toplantılarında, telefon görüşmelerinde ve hatta ayak üstü sohbetlerde bile hep kendinden bahsetmeyi sever. Bu durum bazen öyle bir hal alır ki, çevresindeki insanlar sadece tek bir kişiyi dinlemekten rahatsız olmaya başlayabilir. İşte tam da bu durumu yaşayan insanlarla konuştuk ve yaşadıklarını dinledik. Kendinden başka kimseye konuşma hakkı tanımayan bu kişilere nasıl yaklaşılması gerektiğini ise konunun uzmanına danıştık
#Bir Sorudan FazlasıYapay zekanın eğitim sektöründe yaygınlaşması, öğretim ve öğrenme süreçlerinde yeni fırsatlar sunarken aynı zamanda belirli zorlukları da beraberinde getiriyor. Bu teknolojinin benimsenmesi, bilgi aktarımı ve eğitim deneyimlerinin geleceği üzerinde derin etkilere sahip.
#Konuk YazarÇocuk gelişiminin karmaşık dokusunda, özellikle önemli olan bir ipucu; olumlu takdir. Bu güçlü araç, sadece davranışı şekillendirmekle kalmaz, aynı zamanda karakteri de şekillendirir, dayanıklı, empatik ve kendine güvenen bireyler için temel oluşturur.
#Ebru DoğduMindfulness, sıklıkla araştırılan konulardan biridir. Özellikle kullanım anlamı açısından da önem taşıyan konular arasındadır. Bu bakımdan Mindfulness nedir öğrenebilir ve buna göre ne işe yaradığını bilebilirsiniz. Mindfulness nedir? Ne işe yarar? Mindfulness nasıl yapılır detaylarıyla derledik.
#Sözlük“Hangi mesleği seçmeliyim” sorusuna verilen yanıtlar her dönem çağın şartlarına göre değişim gösteriyor. Ama pandeminin meslek seçiminde denklemi çok daha radikal ve hızlı biçimde değiştirmesi bekleniyor. Pandeminin değiştirdiği dünya koşullarında bazı mesleklerin öneminin artacağı tahmin ediliyor.
#COVID-19Trajedi insan yaşamının önemli bir parçasıdır. Herkes büyük ya da küçük trajediler yaşar ve doğal olarak bu kavram bizden biri gibidir. Bu yüzden trajedileri bizlerde severiz. Peki, trajedi neden bu kadar bizi anlatıyor? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Trajedi Nedir?Daha çok akademik becerilerin edinilmesinde kullanılan entelektüel zekanın kendi başına bir değeri yok. Bireyin duygu farkındalığının olması, becerilerini nesnel değerlendirmesi, gelişme için hedef belirlemesi, duygu düzenlemesi, istek ve dürtülerini ötelemesi, dinleme başta olmak üzere temel ilişki becerileri sergilemesi, işbirliği yapması, sosyal farkındalığa sahip olması ve sorumlu karar vermesi gibi sosyal ve duygusal becerilerin önemine ise giderek artan bir oranla farkına varılmaya başlandı.
#DuyguMicrosoft Araştırma Merkezi, günümüz üst düzey yöneticilerinin kişilik profillerini çıkardı. Globalde yapılan araştırmaya göre, dünyanın en büyük 100 şirketindeki CEO’lar büyük oranda Harvard mezunu ve işletme yüksek lisans derecesine sahip. 2017 yılında ilk 500 şirketin CEO’larının yüzde 6.4’ü kadınken bu oran 2018’de yüzde 5’e düştü. Genel müdürler günde 11 saat çalışıyor. Yüzde 11’i kadınlardan oluşan CFO’ların ise ortalama yaşı 51.6 ve görev süreleri yaklaşık 5.7 yıl. Pazarlama müdürleri en kısa görev süresine sahip, ortalama 3.5 yıl.
#Microsoft Araştırma MerkeziAtaerkil toplumlar, ebeveynlerin disiplin anlayışları, ülkenin yönetim şekli, toplumun refahı. Tüm bunları art arda sıraladığımda birbiriyle ilişkisi ilk bakışta anlaşılmayabilir. Ancak ben Çorlu’da bir lisede yaşanan ve “öğrencilerin öğretmenleriyle alay etmesi” olarak değerlendirilip sosyal medyaya düşen görüntüleri izleyince, daha büyük resme bakan bir yerden yaklaşmak istedim ergen konusuna.
#ErgenHiç kendi kendinizi sabote ettiğiniz aklınıza geldi mi? Misafirlere en özenli sofraları kurup sonra yaptığınız yemeği henüz hiçkimse tatmadan eksiklerini saymaya başladığınız oldu mu? Ya da kendinizi gecelerce hazırladığınız iş raporunu teslim ederken daha iyisini yapmamanıza engel olan ufak tefek nedenleri sıralarken buldunuz mu?
#ÖğrenciDidem Moralıoğlu, üçüncü kitabı "Kaf Dağı'nın Pusulasını” okurla buluşturuyor. Moralıoğlu, bu kez Kaf Dağı efsanesi üzerinden, kendini yeniden yaratarak hedeflenen zirveye ve başarıya ulaşmanın yollarını anlatıyor. “İnsanın kanatları gayretidir. Şimdi her birimiz için gökyüzünde süzülme zamanı.
#Didem MoralıoğluPISA 2015’in açıklanmasıyla başlayan Türkiye’nin eğitim performansı tartışması sürüyor. 2012’den 2015’e kadar geçen sürede matematik, okuma ve fendeki gerilemenin nedenleri sorgulanıyor. PISA’nın yürütücüsü OECD, Türkiye’deki düşüşün nedenlerini Hürriyet için yorumladı. Organizasyon özellikle 2012’den sonra lise düzeyinde yapılan reformların yarattığı zorluklara işaret ediyor.
#Eğitim