Takvim yapraklarının gizlediği hikayelerden toprak altındaki sırlara; birbirinden önemli isimler ile zamanda yolculuktan mucitlerin zihinlerine varan içeriklere kadar dünden bugüne yaşanan her şey D-Smart 65. kanal ve D-Smart GO’da Tarih Tv’de izleyiciler ile buluşuyor.
#Tarih TvTakvim yapraklarının gizlediği hikayelerden toprak altındaki sırlara; birbirinden önemli isimler ile zamanda yolculuktan mucitlerin zihinlerine varan içeriklere kadar dünden bugüne yaşanan her şey D-Smart 65. kanal ve D-Smart GO’da Tarih Tv’de izleyiciler ile buluşuyor.
#D-SmartSisli sonbahar sabahlarında, Boğaz kıyıları karşılıklı görünmez olunca, insanın aklına Yahya Kemal Beyatlı’nın “Siste Söyleniş” şiiri geliyor: “Birden kapandı birbiri ardınca perdeler... / Kandilli, Göksu, Kanlıca, İstinye nerdeler?” Şair, sonraki dizelerde âşığı olduğu İstanbul’a şöyle seslenir: “Hayır bu hal uzun süremez sen yakındasın / Hâlâ dağılmayan bu sisin arkasındasın.”
#Sis PerdesiBundan onbeş-yirmi sene önce hiç kimsenin adını duymadığı, sadece bataklık ve çamurluk alan olarak gördüğü longoz ormanlarının aslında doğal denge açısından ne kadar kıymetli, zengin oldukları bilincinin yerleşmesi çok güzel . Buna bağlı olarak son yıllarda insanların merak ederek imkanlar ölçüsünde ükemizdeki az sayıda longoz alanlarına ilgi göstermesi, geziler düzenlemesi de güzel. Ülkemizde; Kırklareli’de İğneada Longoz Ormanları Milli Parkı, Sakarya’da Acarlar Longoz Ormanı, Sinop’ta Sarıkum Longozu ve Bursa sınırları içinde Karacabey Longoz Ormanı bulunuyor.
#BursaBana soracak olursanız Assos’a yaz mevsiminde değil de sonbaharda giderim hatta kış.. Şöminelerin yandığı mevsimde mesela.. ama Bursa’ya yakın olması temiz denizi ve kekik kokan havası ile Assos yaz aylarında da yerli turistlerin tercihi oluyor ve bu sene yaşanan virüs sürecinde insanların kendini güvende hissettiği, yoğun taleple karşılaşan bölgelerden biri oldu.
#BursaAdada bugüne ait olanlara değil, geçmişe açılan pencerelere bakacaksınız. İstanbul’un kalabalığına, gürültüsüne uzak, ama ona hala aşık olmamızı sağlayan güzelliklerine ise yakın olmanın keyfini tadacaksınız. Kendi başınalığın zevkini alabildiğine yaşayan bu deniz diyarında sizde bir ada olacaksınız...Ada vapurunun yan tarafına kurulduğunuz zaman martılar eşliğinde rüyalar alemine gideceksiniz.
#BursaMarmara’da “bize rağmen” halen çok güzel yerler var. Bazı şeyleri zorlamamıza rağmen bozamıyoruz demek ki. Marmara’da yaşayan bir denizcinin bu bölgede gitmediği, görmediği yer kalması düşünülemez. Bayram vesilesiyle elimizin altındaki bu saklı cennetlerden sadece bazılarına göz gezdirelim birlikte. Mutlu bayramlar…
#BursaBir rivayete göre, Osmanlı’nın devrimci valide sultanı Nakşidil Sultan’ın memleketi Karayipler’de Martinique Adası. Bunu öğrenir öğrenmez Karayipler’de Osmanlı’nın izlerini sürdüm. Geçen hafta yine bu sayfadaki yazımda Nakşidil Sultan’ın doğduğu yere gittim. Hikyeyi bitirememiştim. İşte o müthiş yolculuğumun finali...
#Ayhan SicimogluMartinique pruvamızda şekillenmeye başlıyor. Bu muhteşem Karayip adasına varışımızı 12 saat hesap ettik ama güzel esen rüzgâr 10 saatte adanın kuzeyindeki ‘Saint Pierre’e ulaştırdı bizi. İskelesine aborda olduk. Çok şirin bir kasaba, çok sessiz ve sanki biraz da hüzünlü.
#KarayiplerGeçen hafta palamudu anlatmıştım, lüfer haber göndermiş “Ben de geldim” diye. Sonra da eklemiş, “Beni bu yıl da yazdın yazdın, gelecek yıllarda beni bulabilir misin bilemiyorum. Belki ardımdan ağıt yakarsın”. Haklı! Bakanlık avlanma boyunu daha da kısaltıp yok olma sürecinde olan lüferin idam fermanını imzalamış oldu.
#Mehmet YaşinGeçen hafta palamudu anlatmıştım, lüfer haber göndermiş “Ben de geldim” diye. Sonra da eklemiş, “Beni bu yıl da yazdın yazdın, gelecek yıllarda beni bulabilir misin bilemiyorum. Belki ardımdan ağıt yakarsın”. Haklı! Bakanlık avlanma boyunu daha da kısaltıp yok olma sürecinde olan lüferin idam fermanını imzalamış oldu.
#LüferYılın en uzun tatili yaklaşıyor. Kışın soğuk, karanlık aylarına girmeden önce denizle vedalaşmak, açık havada iş hayatının stresinden arınmak, yeni keşiflerle dünyanızı zenginleştirmek için son fırsat. Tatil programınızı henüz yapmadıysanız işte size 10 fikir, 33 seçenek...
Gezi tanıklıklarına Derya ile devam ediyoruz. <BR>Onun yaşadıkları da dudak uçuklatıcı.<BR>12 yaşındaki oğlu Alperen gözaltına alınıyor. <BR>Akrep içinde Ankara sokaklarında dolaştırılıyor, kafasına kafasına vuruluyor, dövülüyor, tekmeleniyor.<BR>Annesi zannettikleri yanındaki kadına polisler rozetlerini öptürmeye çalışıyorlar.<BR>Ağza alınmayacak küfürler ediyorlar, tehditler savuruyorlar.<BR>“Biz Osmanlı’nın torunlarıyız, hadi Atatürk gelsin sizi kurtarsın!” diyorlar.<BR>Derya’yla görüşmek için Ankara’ya gittim, bu okuyacaklarınızı ağlayarak anlattı…<BR>
St. Petersburg, iki yüzyıl boyunca Rusya’nın başkenti, sanat ve eğlence merkeziydi. Mimarisi, Venedik’i çağrıştıran kanalları, köprüleri, parkları, müzeleri, yetiştirdiği edebiyatçılar ve müzikçilerle Moskova’nın ihtişamını hep gölgelemeyi başardı. Rus balesi burada doğdu, Rus müziğinin merkezi oldu. Güzelliğini 900 günlük Nazi bombardımanı dahi yok edemedi.