Ömer Türkeş haberleri sayfasında Ömer Türkeş hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 494 Ömer Türkeş haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
‘İstanbul İstanbul’, ‘Labirent’ ve ‘Masumlar’ gibi romanlarıyla tanınan yazar Burhan Sönmez, moderatörlüğünü Hürriyet Kitap Sanat’ın usta roman eleştirmeni Ömer Türkeş’in üstlendiği söyleşiyle 14 Şubat Cuma saat 18.00’de Mephisto Kitabevi’nin Kadıköy Bahariye şubesine konuk olacak. Sönmez, söyleşi sonrası kitaplarını imzalayacak.
#Burhan SönmezHürriyet Kitap Sanat’ın usta roman eleştirmeni Ömer Türkeş’in maderatörlüğünü üstlendiği, bugün saat 16.00’da Kadıköy Bahariye’deki Mephisto Kitabevi’nde düzenlenecek ‘Bilimkurgu ve Distopyalar’ başlıklı söyleşinin konukları bilimkurgu yazarları Tevfik Uyar ve Levent Şenyürek olacak.
#Ömer Türkeş‘Kinyas ve Kayra’, ‘Daha’, ‘Piç’ gibi romanlarıyla tanınan Türkiye’de yeraltı edebiyatının en önemli isimlerinden Hakan Günday, bugün saat 18.00’de Beyoğlu’ndaki Mephisto Kitabevi’nde düzenlenecek söyleşide Hürriyet Kitap Sanat’ın usta roman eleştirmeni Ömer Türkeş’in sorularını yanıtlayacak.
#Hakan GündaySpielberg tarafından sinemaya da uyarlanan ‘Mor Yıllar’ın yazarı Alice Walker, hayatını Afro-Amerikan kadınların hakları mücadelesine adamış saygın bir aktivist. 1976 yılında yayımlanan ‘Meridian’ da işte bu mücadelenin, 1960’lı yıllarda sivil haklar hareketine katılan bir kadının kişisel devriminin hikâyesi.
#Alice WalkerHakan Nesser Türkçeye ilk kez 2004 yılında, ‘Karambol’ romanı ile çevrilmiş ama hak ettiği ilgiyi bulamamıştı. Oysa Nesser hem ülkesi İsveç’te hem de 25 dünya dilinde 13 milyonu bulan satış rakamıyla uluslararası düzeyde çok okunan ve sevilen bir yazar. Bu ay içerisinde yayımlanan üç Hakan Nesser polisiyesi umarım yazarın ülkemizde de tanınmasını sağlar.
#Hakan Nesserİsrailli yazar Ronit Matalon, ‘Ayak Seslerimiz’de ülkesinden göç etmek zorunda kalmış, geldiği yere tutunabilmek uğruna birçok şeyden vazgeçmiş bir kadının hayatını anlatıyor. Bir çocuğun gözlemleri biçiminde kaleme alınan bu duygu yüklü roman, hikâyesi kadar dili ve üslubuyla da dikkat çekici.
#Ronit Matalon2017 yılı içinde art arda yapılan çevirilerle yeniden hatırladığımız Clarice Lispector, ‘G.H.’ye Göre Çile’ romanında bir kadının kendi içine yaptığı yolculuğu anlatıyor. Duyguların, düşüncelerin, tutkuların öne çıktığı; insanın, gerçeğin, Tanrı’nın ve varoluşun sorgulandığı ama dilin hepsinin önüne geçtiği, sayfa sayısı az ama hacmi geniş, hazmetmesi zor bir anlatı.
#KitapsanatRichard Yates’in Türkçeye ilk kez çevrilen romanı ‘Bağımsızlık Yolu’ banliyö hayatı içinde çürüyen parlak, yetenekli ve çekici bir çiftin hüzünlü hikâyesi. Aynı zamanda güven ve maddi gelir hayallerine kapılmış 50’li yılların Amerikan orta sınıflarının da hikâyesi...
#Kitap SanatHacettepe Üniversitesi Sözlük Bilimi Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü’nün 17 Nisan’da gerçekleştireceği etkinliğe Azerbaycan’ın tanınmış kadın yazarı ve Devlet Tercüme Merkezi Başkanı Afak Mesut katılıyor. Toplantıda Azerbaycan dilinin yazım kılavuzunun tanıtımı da yapılacak.
#Hacettepe ÜniversitesiÖnce ‘Charlie’nin Çikolata Fabrikası’ romanının yazarı Roald Dahl’ın kitapları, sonra James Bond’un yaratıcısı Ian Fleming’inki ve bu hafta da ünlü polisiye yazarı Agatha Christie’nin romanlarının içindeki kilo, ırk, cinsiyete ilişkin ve ‘hakaretamiz’ bölümlerin tamamı ya değiştirildi ya da silindi. İlk bakışta bu yapılana ‘modernleşme’ gözü ile bakılabilir elbette ama tüm bu ifadeler kitaplardan çıkarılırsa o dönemi ve ruhunu, hatta dilini nasıl anlayacağız? Kitaplara yapılan her müdahale orijinalliği öldürdüğü gibi tarihe de müdahale anlamına gelmez mi? Bu değişimlere ‘sansür’ denilebilir mi?
#Charlie’Nin Çikolata FabrikasıHürriyet Kitap Sanat’ın geleneksel ‘Yılın en iyi kitapları’ seçkisi için kitap ekleri editörleri ve eleştirmenlerden oluşan 19 kişilik jürimiz bu sene yayımlanan kitapları, kurgu ve kurgu dışı olarak ayrı ayrı değerlendirdi. Hürriyet Kitap Sanat yazı işleri ekibi olarak biz de bir seçki hazırlayarak jürinin ‘+1’i olduk. Jürinin sıralamasına göre yaptığımız puanlama sonucunda, Orhan Pamuk'un 'Uzak Dağlar ve Hatıralar'ı kurgu dışı kategorisinde birinci seçildi. İşte jürimizin seçkisiyle, 2022’nin kurgu dışı kategorisindeki en iyi 50 kitabı.
#2022 En İyi KitaplarHürriyet Kitap Sanat’ın geleneksel ‘Yılın en iyi kitapları’ seçkisi için kitap ekleri editörleri ve eleştirmenlerden oluşan 19 kişilik jürimiz bu sene yayımlanan kitapları, kurgu ve kurgu dışı olarak ayrı ayrı değerlendirdi. Hürriyet Kitap Sanat yazı işleri ekibi olarak biz de bir seçki hazırlayarak jürinin ‘+1’i olduk. Jürinin sıralamasına göre yaptığımız puanlama sonucunda, İhsan Oktay Anar’ın sekiz sene aradan sonra yazdığı romanı ‘Tiamat’ kurgu kategorisinde birinci seçildi. İşte jürimizin seçkisiyle, 2021’in kurgu kategorisindeki en iyi 50 kitabı.
#TiamatPandemide en çok ihmal edilen ürünler dergilerdi. AVM’lerdeki birçok kitapçıda ne yazık ki dergiler bulunmuyor, bu yüzden de dergi tiryakilerinin beklentisi yerine gelmiyor. Oysa hepimiz ilk yazımızın çıkacağı dergiyi arar bulurduk. Şimdi gene Bâb-ı Âli’den alabiliyorum dergileri. Dergilerin son sayılarında neler var, kısaca onları hatırlatmak istedim.
#DergiOkullar kapandı, pandemi kısıtlamaları kalktı, normalleşme dönemi geldi çattı... Yaz tatilinin, plaj keyfinin zamanı asıl şimdi başlıyor. Peki dalgalar usul usul ayaklarınızı serinletirken ya da yeşillikler arasında dinlenirken, gözlerinizin ucundan hangi maceralar, hikâyeler, şiirler, anılar, söyleşiler akacak? Hürriyet Kitap Sanat yazarlarına sizin için sorduk, 10 yazarımız 10 kategoriden kitap önerileri yaptı. ‘Mutfak ekibi’ olarak bizim de tavsiyelerimiz var. Şimdiden iyi tatiller!
#Tatil KitaplarıPandemiyle geçen 2020’nin tek tük iyi yanlarından biri hayatımızda kitaplara daha çok yer açmamız oldu. Peki, yılın en çok iz bırakan kitapları hangileriydi? Hürriyet Kitap Sanat olarak oluşturduğumuz 23 kişilik jürimiz bu sene yayımlanan yerli ve çeviri kitapları, edebiyat ve edebiyat dışı kategorilerinde ayrı ayrı değerlendirdi. Jürinin gönderdiği ‘en iyi 10 kitap’ listelerindeki sıralamaya göre yaptığımız puanlama sonucunda, ‘edebiyat dışı’ kategorisinde Nurdan Gürbilek’in ‘İkinci Hayat: Kaçmak-Kovulmak-Dönmek Üzerine Denemeler’i zirveye oturdu. İşte jürimizin seçkisiyle 2020’nin edebiyat dışı kategorisindeki en iyi 50 kitabı...
#En İyi 50 KitapPandemiyle geçen 2020’nin tek tük iyi yanlarından biri hayatımızda kitaplara daha çok yer açmamız oldu. Peki, yılın en çok iz bırakan kitapları hangileriydi? Hürriyet Kitap Sanat olarak oluşturduğumuz 23 kişilik jürimiz bu sene yayımlanan yerli ve çeviri kitapları, edebiyat ve edebiyat dışı kategorilerinde ayrı ayrı değerlendirdi. Jürinin gönderdiği ‘en iyi 10 kitap’ listelerindeki sıralamaya göre yaptığımız puanlama sonucunda, Ayfer Tunç’un son romanı ‘Osman’ en çok oyu alarak edebiyat kategorisinde birinci oldu. İşte jürimizin seçkisiyle 2020’nin edebiyat kategorisindeki en iyi 50 kitabı.
#OSMAN‘İstanbul İstanbul’, ‘Labirent’ ve ‘Masumlar’ gibi romanlarıyla tanınan yazar Burhan Sönmez, moderatörlüğünü Hürriyet Kitap Sanat’ın usta roman eleştirmeni Ömer Türkeş’in üstlendiği söyleşiyle 14 Şubat Cuma saat 18.00’de Mephisto Kitabevi’nin Kadıköy Bahariye şubesine konuk olacak. Sönmez, söyleşi sonrası kitaplarını imzalayacak.
#Burhan SönmezHürriyet Kitap Sanat’ın usta roman eleştirmeni Ömer Türkeş’in maderatörlüğünü üstlendiği, bugün saat 16.00’da Kadıköy Bahariye’deki Mephisto Kitabevi’nde düzenlenecek ‘Bilimkurgu ve Distopyalar’ başlıklı söyleşinin konukları bilimkurgu yazarları Tevfik Uyar ve Levent Şenyürek olacak.
#Ömer Türkeş‘Kinyas ve Kayra’, ‘Daha’, ‘Piç’ gibi romanlarıyla tanınan Türkiye’de yeraltı edebiyatının en önemli isimlerinden Hakan Günday, bugün saat 18.00’de Beyoğlu’ndaki Mephisto Kitabevi’nde düzenlenecek söyleşide Hürriyet Kitap Sanat’ın usta roman eleştirmeni Ömer Türkeş’in sorularını yanıtlayacak.
#Hakan Günday