Oyunculukla 10 yaşında tanıştı. ‘Ezel’, ‘Çukur’ ve ‘Behzat Ç.’ gibi önemli dizilerde rol aldı. Bu sezon da gümbür gümbür geliyor. İlk sinema filmi ‘Hayat’ Akademi Ödülleri’nde Türkiye’nin ‘En İyi Uluslararası Film’ adayı oldu. İlk tiyatro oyunu ‘Aydınlıkevler’de de Demet Akbağ ile sahnede. Ekranda ve sinemada yeni işleri yolda. Burak Dakak’la (26) buluşuyor ve onu yakından tanıyoruz: “Genelde pozitifim ama ben de insanım, nadir de olsa sinirlendiğim oluyor.”
#Burak DakakGazeteci yazar Fügen Ünal Şen'in yeni romanı 'Tut Elimden İstanbul' raflardaki yerini aldı. Roman okuru, ülkenin gizli siyasetinin, gelecek planlarının ve en tutkulu hikâyelerinin başkenti olan İstanbul'un karanlık günlerine, işgal yıllarına götürüyor. Eser, yüz yıl önce, İngiliz, Fransız, İtalyan askerler denizleri; karanlık çeteler arka sokakları hâkimiyet altında tutarken her şeye rağmen vazgeçmeyen, direnen insanların hikâyesini anlatıyor.
#Tut Elimden İstanbul* Adı: Başkent 153... * Sloganı: Şehrin Çözüm Merkezi... * Hedefi: Ankara halkına verilen hizmetin kalitesini artırmak, vatandaşlar tarafından iletilen istek, şikâyet, görüş, öneri ve ihbar başvurularını doğru birimlere yönlendirmek, takibini sağlamak ve çözüme ulaştırmak... * İddiası: 7 gün 24 saat sizi dinliyor ve başkent için çözüm üretiyoruz...
#Fatih Tekeci‘Yaban Hayvanı Koleksiyonu’nda Emir Çubukçu, insanı ve hayvanı da içine alan doğa merkezli bir bakış açısıyla bir söğüt ile geyiği, insan ile yılkıyı yan yana getiriyor. Çubukcu kitabında, insan mı hayvan mı ağaç mı olduğunu ayırt etmeden, kenara itilenin, karanlıkta kalanın yanında canlı kanlı duruyor.
#Emir ÇubukçuAkademisyen yazar Elif Akpolat ikinci romanı ‘Unutmak’ta farklı profil ve sınıflardan kadınların izinde, okuru Türkiye tarihinin en unutulmaması gereken dönemlerinde bir yola çıkarıyor. Tarihçi bakışıyla, roman kurgusu içinde bir tür siyasal hesaplaşmaya girişiyor...
#UnutmakSelçuk Altun, ‘Hayat Romanlardan Daha Tuhaf’ üçlemesini ‘İşte Geldim Deniz Kenarı’yla tamamlıyor. 11 yıl önce ayrıldığı İstanbul’a sürpriz dönüş yapan Harun, gizemli geçmişini Salacak sahilinde Deniz Kenarı’na anlatıyor. Hikâyenin akışını ‘Kitap İçin’lerden alışkını olduğumuz doyurucu birikimiyle zenginleştiren Altun, kurgusunda yarattığı gerçeklikle, gerçek ve hayat algılarımız üzerine yeniden düşünmemizi istiyor.
#Selçuk AltunD&R’ın kapalı oturum gerçekleştirdiği online söyleşilerinin son konuğu Türk edebiyatının en popüler ‘polisiye’ yazarlarından Ahmet Ümit oldu. Ümit, yazarlık serüveninden Nâzım Hikmet sevgisine, hazırlıkları devam eden 'Komser Nevzat' dizisinden annesinden yadigâr masallara kadar merak edilen pek çok konuyu sevenleriyle paylaştı.
#Ahmet ÜmitIrmak Zileli yeni romanı ‘Bende Ölen Sensin’de beyaz yakalı, ismi gibi bir ‘erkek’ olan başkarakteri Volkan üzerinden erkeklerin kadınları algılama biçimlerini, kendi travmalarını kadınlara yansıtmalarını, onlara yaşattıklarını ve acısını çıkardıkları iyileşememe halini anlatıyor...
#Irmak ZileliErtürk Akşun, ‘İnsan Birikimdir’ kitabında bugüne kadarki okuma ve yazma deneyimlerinden yola çıkarak “Nasıl ve niçin okumalı?” sorunsalını tartışıyor, yazma üzerine düşüncelerini aktarıp öneriler veriyor ve 30 yılı aşkın aktif olarak yer aldığı yayın dünyasında edindiği tecrübe ve birikimleri derleyerek okurla paylaşıyor.
#Ertürk AkşunOya Baydar, yeni romanı ‘Yazarlarevi Cinayeti’nde ‘yazar’ babasının ölümünün ardından, kızının gözünden ‘baba’ figürünün insan olarak tanınmasına; zayıflıklarının, hayallerinin, umutsuzluklarının keşfine ve bir yazarın yaratım sürecine tanıklık ediyoruz.
#Yazarlarevi CinayetiTemel unsurları anlatıcı, zaman, olay örgüsü, mekan ve karakter olan olay yazılarına öykü denir. Öyküler, durum hikayesi, olay hikayesi ve modern hikaye olarak üçe ayrılır. Her hikaye türünde de belli başlı anlatım tekniklerinden biri ya da birkaçı kullanılır. Hikayede anlatım tekniklerini örnek paragraflarla birlikte ayrıntılı olarak derledik.
Başlıktaki soruya çoğu kedisever “Bizim bundan niye haberimiz yok?” şeklinde tepki gösterebilirler. Haklı oldukları bir yan var. Çünkü kedilerin uyumadıkları zaman diliminin bizim uyuduğumuz döneme denk gelmesi işleri tersine döndürüyor. Ama tüm bunların hepsi aslında çok eskilere dayanan, nesilden nesile aktarılan davranış biçimi yüzünden oluyor.
#KedilerGenç kuşak Amerikan edebiyatının güçlü sesi Lisa Taddeo hayatının altı yılını, kitabına konu edindiği üç kadının yaşamına odaklanmaya adadı, kilometrelerce yol yaptı. Bir sosyolog gibi çalıştı. Gerçek hikâyeleri iç içe geçirerek kurguladığı ‘Üç Kadın’da kadınlar tutkularını, kendi bakışlarından anlatıyor...
#Lisa TaddeoŞaziye Karlıklı ‘Son Kadın’da sarayın belki de en merak edilen bölümü olan haremin perdesini aralayarak, Osmanlı’nın son dönemini biyografik bir kurguyla sunuyor. Yazar, haremdeki gündelik hayatı cariyelikten eşliğe terfi eden Nimet’in gözünden veriyor.
#Son KadınEdebi türler nesir ve manzum olarak ikiye ayrılır. Manzum eserler de kendi içerisinde olay ve düşünce yazıları olarak iki ana başlıkta toplanır. Olay yazılarından biri olan romanda, bir kişinin ya da topluluğun yaşadıkları, giriş - gelişme - sonuç bölümleriyle detaylı bir şekilde anlatılır. Anlatıcı türleri ve özellikleri nelerdir? Romanda kaç çeşit bakış açısı var detayları ile derledik.
Selçuk Altun’un yıllardır kaleme aldığı ‘Kitap İçin’ başlıklı ‘kıs(s)a’ları, her bin maddede kitaplaşırdı. Fakat Altun, ‘Kitap İçin 3’ten sonra buna ara vermişti, “Kendimi tekrarlıyorum” görüşündeydi. ‘Kitap İçin’ şimdi, uzun sayılabilecek bir aradan sonra dördüncü kitabıyla tekrar çıktı okurların karşısına. Altun’la ‘Kitap İçin’ yolculuğunu konuştuk.
#Kitap İçin