Birkaç basit malzemeyle içinizi ısıtacak kolay mı kolay bir çorbaya ne dersiniz? Mis gibi nane kokusuyla öğrenci evini anne baba evine çevirecek, ders çalışılan uzun gecelerin kurtarıcısı olacak şehriye çorbası tarifi Sevin Turan’ın yapımıyla huzurlarınızda…
#HtvprogramlarBM’nin dünyanın 10 sosyal gastronomi şefi listesine aldığı Mardinli Ebru Baybara Demir, deprem bölgesinde kurduğu gönüllü mutfaklarıyla bugüne kadar 10 milyon kabın üzerinde yemek üretti. Her gün gelen yüzlerce gönüllüye hazır tarifler dağıtılıyor. Karınca yuvası gibi çalışılan mutfaklardaki trafiği anlatan Demir, “Burada genel müdür çorbacımız oldu, Amerikalı pilavcılık yaptı. Burada sadece üretmek isteyen insanlarız” dedi.
#İskenderunHatay'da, taşımalı sistemle eğitim veren okulların öğle yemeği, meslek lisesinin mutfağında öğrencilerin katkılarıyla hazırlanıyor. Şehit Serkan Talan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, taşımalı eğitim öğrencilerine öğle yemeği desteği sağlıyor.Okul Müdürü Volkan Şeşen:"İlimizde taşımalı eğitimlerine devam eden 3 bin 500 öğrencimizin öğle yemeği okulumuzda hazırlanıyor. Bu yıl 20 mezun öğrencimizi Antalya bölgesinde işe yerleştirdik ve iş imkanı sağladık, bu sayıyı artırmayı hedefliyoruz"
#MebHipster aşçıların jilet gibi mutfaklarda hazırladığı, dekoratif olarak duvara asılabilecek görüntüler veren yemekleri sevdiğimiz kadar doğal ortamlardan edinilen bilgilerin de meraklısıyız. Takipçisi çok olan bu mutfaklarda son model mutfak aletleri, döküm tavalar, tencereler yok!
#YazarDünya Vegan Günü yaklaşıyor. 1944 yılının kasım ayında Donald Watson, Elsie Shrigley ve arkadaşları Vegan Topluluğu’nu kurdular ve vegan kavramını dünyaya duyurdular. Her ne kadar günü bilinmese de 1 Kasım tüm dünyada Dünya Vegan Günü olarak kutlanıyor ve kasım ayı da vegan ayı.
#Şebnem TurhanMeşgul bir kadın: İki küçük çocuk annesi. Sürekli araştırıyor, sağlıklı yaşam ve beslenme üzerine panellere katılıyor, konuşmalar yapıyor. Bir televizyon şovu var. Sürekli kitap yazıyor ve şu sıra son kitabının tanıtım turnesinde... “O gün olur, bugün olmaz, şurada mı, bu saate mi çeksek... New York’ta bir araya gelebilmek için o kadar çok mail’leşiyoruz ki daha tanışmadan 40 yıllık ahbap gibiyiz. Columbus Meydanı’nın o kalabalığı arasında onu şak diye babası Mehmet Öz’den kalma, kızı Philo’ya miras, Çerkes mavisi gözlerinden tanıyorum. “Fotoğraflarındakinden daha da güzelmişsin” diyorum; kahkaha atıyor, sarılıyoruz. Türk gibi bir kucaklaşma bu: Karşılıklı sırt ‘pat pat’layarak…
#Mehmet ÖzYemeksepeti verilerine göre kampüslere sipariş gönderen restoranlar üniversitelerin açılmasıyla cirolarını ve sipariş sayılarını 3’e katlıyor. Restoranlar bu talebi karşılamak için yeni döneme hazırlanırken, Yemeksepeti de bu yıl ilk kez üniversiteli olan öğrencileri unutmadı ve online yemek siparişi dünyasına adaptasyonlarını hızlandıracak bir mini rehber hazırladı. 99 bin farklı lezzet seçeneği ve milyonlarca TL’lik indirim ile kampüslere sipariş götüren 6 bine yakın Yemeksepeti restoranının verileri incelendi. Öğrencilerce en çok yenenler, favori lezzetlerin ortalama fiyatları ve ev özlemini giderip açlığı bastıracak ipuçları bu rehberde bir araya geldi.
#YEMEKMusakkanın karekökünden yola çıkıyor kadayıfın algoritmasını alıp mantısını pişiriyor... Robert Kolej’den Harvard’a uzanan yolda, bir hastane yöneticisinin kendi mutfağını yaratan lezzet mimarına dönüşme öyküsü... Bol matematik, çok baharat, fazla zeka ve karşınızda “Mucize Lezzetleri” ile Refika Birgül...
#İzzet ÇapaAdı yüzünden aklınız karışmasın, Gabriele Sponza aslında İzmirli bir ailenin oğlu. İtalyan kökenli Sponza, yemek tutkusu uğruna aile şirketindeki patron koltuğunu geri çevirmiş, şef olmayı tercih etmiş. Özyeğin Üniversitesi’nde aşçı yetiştiren Sponza, şimdi bir de yemek programıyla seyirci karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Sponza’nın hazırladığı “Yemek Aşkına” programı, 13 Mayıs’tan itibaren hafta içi her gün saat 19.00’da 24 Kitchen kanalında yayınlanacak.