Türkiye Cumhuriyeti Frankfurt Başkonsolosluğu himayesinde faaliyetlerini sürdüren Tiyatro Frankfurt, Vedat Dirin’in kaleme aldığı ve Kamil Kellecioğlu’nun yönettiği Cem Işık’ın müziklerini yaptığı ‘Boş Çerçeve’ adlı oyunla 2024 yılına anlamlı bir veda gerçekleştirdi.
#AlmanyaBeyaz eşyalar, evlerimizdeki en büyük yardımcılarımız, elimiz ayağımız… Alırken uzun süre kullanacağız diye özenle seçiyoruz ama bazı nedenlerden dolayı beyaz eşyalarımızın ömrü beklediğimizden daha kısa oluyor. Bu nedenlerden biri de elektrik kesintileri… Bazen tamamen kullanılmaz hale geliyor, bazen yüksek maliyetli masraflar çıkarıyor. Peki elektrik kesintisi nedeniyle elektrikli aletlerde yaşanan hasarlarda tüketicinin hakkı nedir? Tüketici hasarı kimden talep edebilir? Nereye başvurulmalı?
#Beyaz EşyaGündelik hayatımızı sarsacak büyük tehlikelerin 2025’te kapıda olduğu uyarısı giderek güçleniyor. Uzmanlar, dijital dünyadaki değişimlerin bireyler ve kurumlar için ciddi riskler yaratabileceğini vurguluyor. Prof. Dr. Ali Murat Kırık, yeni yılda siber dolandırıcıların kullanacağı yeni yöntemleri ve bu tehditlere karşı nasıl önlemler almamız gerektiğini hurriyet.com.tr’ye anlattı.
#Siber Güvenlik2024 yılı kraliyet ailesi için Kral Charles ve Galler Prensesi Kate Middleton’ın peş peşe kansere yakalanmasıyla oldukça zor geçti. Güzel prenses kanseri yenip kraliyet görevlerine ve halkın gözündeki “doğuştan kraliçe” rolüne geri döndü.
#Prens WilliamCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Erzurum'da gençlik programında açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Somali ve Etiyopya arasındaki krizi Türkiye'nin nasıl çözdüğünü açıkladı. Erdoğan, "Kendileriyle yaptığımız görüşmelerde, sağ olsunlar bizi kırmadılar ve bir başbakan iki cumhurbaşkanı olarak bir araya geldik. Bu konuda dedik ki ’bizi kırmayacaksınız.’ 7 saat süren bir görüşmeden sonra sağ olsunlar tarafları attık. Bu işi bitirdik" dedi.
#Cumhurbaşkanı ErdoğanSürekli duşa giriyor ama yine de kötü koktuğunuzu düşünüyor musunuz? Böyle bir şey mümkün değilmiş gibi gözükse de çok sık duşa girmek gerçekten kötü kokmanıza neden olabiliyor. Peki ne sıklıkla banyo yapılmalıyız? Çok sık banyo yapmak nasıl daha kötü kokmamıza neden olabilir? Dermatoloji Uzmanı Uzm. Dr. Nalan Kükürt tüm sorularımızı yanıtladı
#SağlıkAdını Ajda Pekkan’dan alan bilezikler son bir yıldır yok satıyor. Öyle ki piyasada satılanların yüzde 80’i Ajda bileziği. Zarif bir tasarıma sahip olan bu takılar aynı zamanda bir yatırım aracı alanlar için. Süperstarımızın ışığından ilham alan tek ürün bu değil, geçmişten bugüne bardaktan nevresime nelere adını verdi; hatırlayalım...
#Necla BayraktarDeterjanlar, yumuşatıcılar, oda spreyleri, mumlar ve pek çok kişisel bakım ürünlerinin ortak noktası o güzel kokuyu sağlayan parfüm. Farklı şekil ve etiketlerle karşımıza çıkan bu güzel kokular “Endokrin bozucu” olarak adlandırılan kimyasallar içeriyor. Bu kimyasallar sadece hormon sistemini etkilemekle kalmıyor; aynı zamanda kansere ve kalp hastalıklarına da zemin hazırlıyor.
#ParfümGüzel kokuyu çoğumuz seviyoruz. Çamaşırlarımızı güzel kokan deterjanlar ve yumuşatıcılarla yıkıyoruz, evimizi çeşit çeşit kokulu temizlik ürünleri ile pırıl pırıl yapıyoruz, başımızdan aşağı parfümleri boca ediyoruz ama bu güzel kokular uğruna sağlığımızı tehlikeye atıyoruz. Çünkü yapılan araştırma sonuçları kokular hakkında alarm veriyor. Bilim insanları, kokularda kullanılan kimyasal maddelerin insülin direnci ve kardiyovasküler hastalıklar da dahil olmak üzere çok sayıda olumsuz etkisi olduğunu söylüyor.
#Endokrin Bozucu KimyasallarSon yıllarda estetik cerrahi alanında birçok yeni uygulama ortaya çıktı. Bunlardan biri de "Bella Eyes" operasyonu. Peki, bu operasyon tam olarak nedir ve neden bu kadar popüler hale geldi? Sizler için en basit dille Bella Eyes hakkında bilgilendirici bir yazı derledim!
#Bella EyesTemiz yatak kokusu kendimizi sakin ve huzurlu hissetmemizi sağlar. Yeterli sıklıkta değiştirilmeyen nevresim takımları ise hastalıklara davetiye çıkarır. Peki nevresimlerimizi ne sıklıkla değiştirmeliyiz? Özellikle yastık kılıfları neden daha kirli oluyor? Sadece yastık kılıfını sık değiştirmek yeterli mi? Yastığın kendisinin ve temizliği nasıl yapılmalı? Dermatolog Yasemin Fatih Amato, nevresim ve çarşaf temizliği ile ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu.
#TemizlikYapay zekâ teknolojileri hayatımızı kolaylaştırmanın yanında önyargı, yanlış bilgi ve duygusal bağımlılık gibi riskleri de beraberinde getiriyor. Öğrencileri bu teknolojilere hazırlamak ve onları etik bir çerçevede yönlendirmek ise hepimizin sorumluluğunda. Onları yapay zekâ ile sağlıklı bir ilişki kurmasına yönelik teknoloji geliştirici, eğitim kurumları, aile ve topluma düşen görevler vardır.
#Konuk Yazarİkisi de başarılı ve yetenekli... Biri 13 yaşında hayatımıza girip sayısız iyi işe imza attı. Kenan İmirzalıoğlu’yla evliliği ve çocukları da hep merakımızı cezbetti. Diğeri basamakları adım adım çıktı, ekranın en parlak başrol erkek oyuncularından biri oldu. Sinem Kobal ve Alp Navruz 13 Aralık’ta vizyona girecek ‘Her Şeyin Başı Merkür’ filminde ilk kez partner oldular. İkiliyle bir araya geldik; oyunculuk, hayat ve astroloji üzerine sohbet ettik: “Ay’ın, Güneş’in, gezegenlerin hareketinin bir enerjisel karşılığı mutlaka vardır.”
#Sinem KobalYazarlarımızın gündeminde okula giden çocuklarının beslenmesi var. Gizem ve Gülay kızlarının sağlıklı gelişimi için nelere dikkat ettiklerini paylaşırken beslenme uzmanı ve diyetisyen İrem Aksoy’a da beslenme çantası hazırlamanın altın kurallarını sordular.
#Gülay Barbaros AltanMars iki yılda bir geri hareket eder ve bu Merkür retrosu kadar önemlidir. Aslan burcunda bugün başlayacak ve bir süre sonra Yengeç burcunda devam edecek yılın son retrosu 26 Şubat 2025’te bitecek. Bu dönemde nelere dikkat etmeli, nelerden uzak durmalı ve ne yapmalı, detaylıca göz atalım.
#Dinçer GünerGenç yetişkinler arasında kanser vakalarının alarm verici şekilde artması, sağlık alanında büyük bir kaygı yaratıyor. İngiltere Kanser Araştırmaları Derneği’nin verilerine göre, 24-49 yaş grubunda safra kesesi kanseri vakaları 1990’lardan bu yana yüzde 84 oranında yükseldi. Onkologlar, bu durumu 'salgın' olarak nitelendirirken, çoğu uzman erken teşhisin hayati önem taşıdığını vurguluyor. Peki safra kesesi kanseri neden artıyor? Ülkemizde durum nasıl? Belirtileri neler? Nelere dikkat edilmeli? Doç. Dr. Osman Köstek ile mercek altına aldık.
#KanserGünümüzde sosyal medya platformları işe alım noktasında büyük rol oynuyor. LinkedIn, Twitter, Facebook ve Instagram gibi platformlardan adayların dijital ayak izini inceleyen İK uzmanları, şirket politikasına uygun personeli seçerken, gördüğü en ufak olumsuzlukta ise eleme yoluna gidiyor.
#Arzu KurumHavaların soğumaya başlamasıyla birlikte, bağışıklık sisteminizi güçlü tutmak her zamankinden daha önemli hale geliyor. Bağışıklığı güçlendiren bitkiler, hastalıklara karşı doğal bir savunma oluşturmanız için mükemmel bir yol sunuyor. Özellikle ekinezya, zerdeçal, zencefil ve ginsenggibi bitkiler, vücudun direncini artıran bileşikler içeriyor. Ancak, bu bitkileri dengeli bir şekilde tüketmek çok önemlidir, çünkü aşırı tüketim bazı sağlık sorunlarına yol açabilir.
#Bitkisel ÇaylarGüney Kore'de yapılan son testler, bazı markaların çocuk kışlık kıyafetlerinde ciddi sağlık riski taşıyan toksik kimyasalların bulunduğunu ortaya koydu. 26 üründen yedisinde ftalat, kurşun ve kadmiyum gibi zararlı maddeler tespit edilirken, bir çocuk ceketinin yasal sınırın 622 katı kadar ftalat içerdiği belirlendi. Uzmanlar moda endüstrisindeki bu durumun tüketici güvenliğini tehdit ettiğini vurguluyor. Peki bu maddeler hangi sağlık sorunlarına neden oluyor? Satın alırken nelere dikkat edilmeli? İşte detaylar…
#SağlıkArtan yaşam maliyetleri, tüketicilerin akıllı telefon satın alma alışkanlıklarını değiştirirken, yenilenmiş ve ikinci el ürünlere olan ilgi yükseliyor. 2024 Mobil Dünya Kongresi’nde yapılan bir araştırma, Avrupa’da birçok kişinin bu tür cihazları tercih ettiğini ortaya koydu. Ancak uzmanlar, bu ürünleri alırken dikkatli olunması gerektiğini vurguluyor; çünkü farkında olmadan tüm bilgilerinizi dolandırıcılara kaptırma riski bulunuyor. Peki, nelere dikkat edilmeli? Kullanıcıları hangi tehlikeler bekliyor? Prof. Dr. Ali Murat Kırık ile mercek altına aldık.
#DolandırıcılıkYurt dışında basılan sahte 50 ve 100 dolarlık banknotların piyasaya sürüldüğü iddiası nedeniyle bazı döviz büroları dolar alımını durdurdu. Peki sahte dolar nasıl anlaşılır? Nelere dikkat etmek gerek? Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş CNN Türk ekranlarında detayları anlattı.
#İslam MemişSosyal medya trendleri çoğu zaman uzmanların "Yapmayın" dediği yerlere varıyor ama bu kez durum farklı. Uzmanlar bu trendin sağlıklı beslenmek isteyen ama zorlananlar için mükemmel bir fırsat olduğu görüşünde.
#SağlıkSon aylarda Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından sıklıkla 'taklit ve tağşiş ürünler' listesi açıklanıyor. Tereyağ, zeytinyağı, peynir, sucuk, et başta olmak üzere sayısız ürünün taklidi ya da tağşişi yapılıyor. Sirke de bu ürünler arasında yer alıyor. Öte yandan sadece marketlerde satılan taklit ya da tağşiş sirkeler değil, evde yapılan ve etliketsiz satılan sirkeler de sağlığı tehdit ediyor. Sirke hakkında mutlaka bilinmesi gereken 10 soruyu konunun uzmanlarına sorduk.
#Sirke52 yaşındaki şarkıcı Demet Akalın, 10 kilo verdiğini açıklamıştı. Akalın, kendisine yapılan bir yoruma "Zayıflama iğnesi oldum kilo vereceğim derken ölüyordum" diye yanıt verdi. Ve o zor günleri Kanal D Haber'e anlattı.
#Demet Akalın