nasıl tedavi edilir haberleri sayfasında nasıl tedavi edilir hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 2971 nasıl tedavi edilir haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
İdrar kaçırma veya tıbbi adıyla üriner inkontinans her türlü istemsiz ve kontrol edilemeyen idrar tutamama durumudur. İdrar kaçırma kişinin yaşam konforunu bozduğu gibi sürekli ıslaklık, tahriş ve kötü koku endişesi kişide ciddi sosyal ve psikolojik sorunlara da yol açabilmektedir. İdrar kaçırma görülme sıklığı yaşla birlikte artar ve kadınlarda erkeklere oranla daha sık izlenir.
#İdrar Kaçırma Nasıl Tedavi EdilirSindirim sistemi rahatsızlıkları yarattığı şikayetlerle yaşam kalitesini ciddi anlamda etkileyebilir. Özellikle de yemek seçimlerimizi etkiliyor ve günlük hayatı çekilmez kılıyorsa. Göğüste ağrı ve yutma güçlüğünün yanı sıra geçmeyen reflünün de sebebi olan Akalazya hastalığının bilinmeyen yönlerini Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Abdülkerim Özakay anlatıyor.
#Nasıl Tedavi EdilirCilt, vücudun dış dünyaya karşı bir sınırıdır, savunma kalkanıdır. Güneş ışınlarından çeşitli mikroorganizmalara kadar birçok dış etkene karşı en güçlü korumadır. Ancak bu dış etkenler zamanla deriyi yorar ve güçsüz bırakır. Güçsüz kalan deri ise hastalıklara karşı savunmasız kalır. Deri hastalıklarında başı çeken problemlerden biri de gül hastalığıdır. (pityriasis rosea) Dermatoloji Uzmanı Uzm. Dr.Hatice Deniz Yardımcı gül hastalığının belirtilerini, tedavi yöntemlerini ve hastalığa dair önerileri sizler için anlattı.
#Ciltte KızarıklıkSabahları çok yorgun uyanıyorsanız ve gün içerisinde bir yerlerde uyuklama ihtiyacı gibi sorunlar oluyorsa bu çok ciddi bir sağlık problemidir. Horlama ve uyku apnesi için nasıl bir tedavi gereklidir? Kulak Burun Boğaz Uzmanı Doç. Dr. Ozan Seymen Sezen, Gizem Aydoğan’ın sorularını yanıtlıyor…
#HorlamaABD'nin California eyaletinde kuş gribi (H5N1) vakalarında gözlemlenen artış sonucu "acil durum" ilan edildi. Dünyayı alarma geçiren artış sonrası gözler "Kuş gribi belirtileri nelerdir, nasıl tedavi edilir?" sorusunun cevabına çevrildi. Merak edenler için ayrıntıları haberimizde derledik. İşte sorgulanan "Kuş gribi belirtileri nelerdir, nasıl tedavi edilir?" sorusunun cevabıyla ilgili ayrıntılar...
#Kuş Gribiİzmir Ekol Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Egemen Ertaş, yumurtalık kistlerinde erken teşhis ile hastalığın ilerlemeden tedavi edilebildiğini belirterek, düzenli yıllık jinekolojik muayenenin önemli olduğunu söyledi. Yumurtalık kistlerinin tanı ve tedavi yöntemlerini anlatan Doç. Dr. Egemen Ertaş, merak edilen soruları yanıtladı:
#1Lipödemin kadınlarda görülen genetik bir hastalık olduğunu belirten Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Doç. Dr. Mehtap Bozkurt, "Lipödem, cilt altı yağ dokusunun anormal birikimine bağlı bacaklarda, kalçada ve bazen de kollarda görülen rahatsızlık hissi, ağrı ve orantısız kalınlıkla seyreden bir hastalıktır. Genellikle ergenlik dönemine girişte ve doğurganlık yaşlarında belirginleşir. Bu durum çoğu zaman tam anlaşılamadığı için başka tanılarla karıştırılmaktadır" dedi.
#SağlıkKene tarafından yayılan sıtmaya benzer bir hastalık olan babesiosis çoğu insan tarafından bilinmiyor. Ancak lymedan sonra kene kaynaklı bulaşan en yaygın hastalık. Peki babesiosis nasıl bir hastalık? Ölümcül vakalar yaşanıyor mu? Ülkemizde yaşanan vaka var mı? Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr İftihar Köksal ile konuştuk.
#KeneKırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) ve Lyme hastalığı keneler tarafından yayılan en yaygın hastalıklar ancak ‘babesiosis'i çoğumuz hiç duymadık. Babesiosis, lymedan sonra kene kaynaklı bulaşan en yaygın hastalık. Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri'nin (CDC) 2023 raporuna göre, Kuzey Amerika’da özellikle Mayıs ve Ekim ayları arasında kene tarafından yayılan sıtmaya benzer bir hastalık olan babesiosis vakaları artıyor. Peki bizde durum ne? Ölümcül vakalar yaşanıyor mu? Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr İftihar Köksal ile konuştuk.
#KeneAşırı sıcaklardan bunaldığımız bugünlerde cilt sağlığımızı korumak oldukça güçleşti. Güneş ışınlarının cildimiz üzerindeki yıkıcı etkileri, bu yıl çok daha fazla hissediliyor gibi. Özellikle yaz aylarıyla birlikte tetiklenen melazma, yüz güzelliğini gölgeleyen önemli bir cilt sağlığı sorunu olarak karşımıza çıkıyor.
#Süheyla BuyrukçuSon dönemde, baş dönmesi olarak da bilinen vertigo vakalarında belirgin bir artış gözlemleniyor. Vertigo, hayat kalitesini ciddi şekilde etkileyen önemli bir sorun ve tedavisi, altta yatan nedenlere bağlı olarak farklılık gösteriyor. Bazı durumlarda ilaç tedavisi yeterli olabilirken, bazı durumlarda cerrahi müdahale gerekebiliyor. Bu artışın nedenlerini inceleyen uzmanlar, hastalığa dikkat edilmezse ölümcül olabileceğini de vurguluyor. Vertigo vakalarındaki bu artışın nedenleri ve alınabilecek önlemler üzerine değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Serkan Orhan, konuyla ilgili görüşlerini hurriyet.com.tr'ye aktardı.
#SağlıkHipertansiyon yaygın olarak yüksek ‘tansiyon’ olarak bilinen, çok sayıda insanı etkileyen kardiyovasküler bir durum. Tedavi edilmezse ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor. 17 Mayıs Dünya Hipertansiyon Günü vesilesiyle konuyla ilgili uzmanlara danıştık, öneriler aldık: “Kalp dostu bir diyeti benimseyin, sağlıklı kilonuzu koruyup sigarayı bırakın.”
#SağlıkBilim insanları sebebinin ne olduğunu bilmiyor. Kalıcı bir tedavisi de bulunmuyor. Dünyanın dört bir yanında milyonlarca kişiye hayatı zehir eden huzursuz bağırsak sendromuyla ilgili son araştırma çok çarpıcı veriler içeriyor.
#Huzursuz Bağırsak SendromuLipödemin, bacaklarda bazen ise kollarda ama genellikle vücudun alt bölümünü etkileyen ve anormal şekilde yağ birikmesine neden olan metabolizma ile bağlantılı bir hastalık olduğunu söyleyen Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Cenk Melikoğlu, ortalama olarak kadınların yüzde 11’ini etkileyen lipödemin, yağın kalça ve bacaklarda düzensiz dağılmasından dolayı görüntü bakımından rahatsız edici olabildiğini, ayrıca ağrı ve diğer sağlık problemlerine de neden olabildiğini söyledi.
#1Çeşitli sebeplerle göz kapağı tümörleriyle karşılaşılabildiğini belirten Özel Atagöz Tıp Merkezi’nden Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Ahmet Maden, bu tümörlerin düzenli göz muayeneleriyle teşhis edilebildiğini söyledi. Göz kapağı tümörlerinin ihmal edilmemesi gerektiğini belirten Maden, merak edilen soruları yanıtladı...
#1Özel Alfa Tıp Merkezi’nden Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Sami Toyran, özellikle ileri yaşlarda daha sık görülen yaşa bağlı maküla dejenerasyonunun (sarı nokta hastalığı) tedavi edilmezse görme kaybına neden olabileceğini belirterek, sarı nokta hastalığı ve tedavi yöntemleri hakkında bilgiler verdi.
#1A vitamini eksikliği Afrika ve Güneydoğu Asya ülkeleri gibi açlık problemi olan ülkelerde sık izleniyor. Bu ülkelerde, A vitamini eksikliği nedeniyle her yıl 250.000 ila 500.000 çocuk kör oluyor. Bu çocukların yarısı görme yetisini kaybettikten sonra bir yıl içinde ölüyor.
#ObeziteGözümüzün içindeki lensin şeffaflığını kaybetmesine “katarakt” adını veriyoruz. Katarakt, yaşın ilerlemesiyle birlikte toplumun büyük çoğunluğunu etkiliyor. Katarakt; görmede azalma, renklerde soluklaşma-sararma, ışık hassasiyeti-kamaşma, çift görme ve gözlük derecelerinde sık değişim gibi belirtilerle kendisini belli ediyor.
#Katarakt