Yaklaşık 25 bin kişinin katıldığı bir araştırmayla, çalışanlarına göre en mutsuz meslek grupları sıralandı. Araştırma yapılırken iş - özel hayat dengesi, ücret, kariyer imkanı, çalışan yönetici ilişkisi, günlük işler, acil işler, şirket itibari ve kültürü gibi kriterler ele alındı. İşte bu sonuçlara göre en mutsuz meslekler...
Yeni yol almaya başladığı oyunculukta, iki dizide de canlandırdığı karakterlerle dikkatleri çeken Yaprak Medine ile sağlık okuyup, üç yıl hemşirelik yaptıktan sonra iki gün içinde istifasını verip modelliğe akabinde de oyunculuğa geçiş hikayesini konuştuk. Ve daha neler neler…
#Yaprak MedineSadece Türkiye’de değil, yurt dışında birçok ülkede yaptığı yönetmenliğiyle de başarısı alkışlanan, klasik oyunları bile çıta yükseltip, farklı bakışıyla sahneleyerek dikkatleri çeken, sezonda, sahnelerde ‘Helikopter’i uçuran, Tiyatro Keyfi’nin sahibi, Kemal Başar ile; yönetmenliğini, tiyatroyu, sanatı, hayatı konuştuk. Tiyatronun ‘T’ sinden girdik, ‘O’sundan çıktık. Sonuç mu? E, buyrun o zaman?
#TiyatroLisenin ilk yıllarından son sınıfa kadar hep üniversite hayali kuruluyor. Ancak buna rağmen hâlâ birçok aday, seçeceği bölümden emin değil. Kimi gerçekliği düşünmeden hayallerinin peşine düşüyor, kimi ailesi istediği ya da belli statüler için bazı meslekleri listesine yazabiliyor. Oysa tercih süreci en az üniversiteye hazırlık kadar önemli. Bu dönemde verilen her karar, ömür boyu yapılacak işi belirliyor.
#ÜniversiteKediye işkence yapan er, eşinin canına kıyan koca, ortağını öldürüp selfie çeken adam, pompalıyla müdür katleden öğrenciler; intiharlar, cinayetler, tecavüzler, linçler, tacizler, saldırılar... Bizim o naif dünyamıza ne oldu? Ya vicdanımıza? Sanatçı Ahmet Mümtaz Taylan’a göre, ‘aç kalanlar vicdandan yemeye başladı’ ve olan oldu...
#GazetehaberleriDeğişimin hızlı yaşandığı 21’inci yüzyılda gençlerde aranan beceriler de farklılaşıyor. Koç Üniversitesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sami Gülgöz, gelecekte gençlerin sahip olması gereken yedi ana beceriyi ‘adaptasyon, yaratıcı düşünme, çözüm odaklılık, bilgiye erişebilme ve kullanabilme, İngilizce, teknolojiyi kullanma ile girişimci ruh’ olarak sıralıyor.
#EğitimÜniversiteye giriş sınavları artık geride kaldı. Sıra, ortaöğretimden hatta ilköğretimden beri süren hazırlığınızın artık son ve zor aşaması olan, tercihlerde. Bazılarının aklında hedeflediği yerler vardır elbette ancak tercihler, sınav sonucuna göre son halini alacak. Bu zorlu ve stresli süreçte size usta akademisyenlerden mesaj var: “Başkalarının söylediklerini dinleyin ancak son kararı kendiniz verin”.
#AkademisyenLYS puanlarının açıklanmasıyla yeni bir süreç başladı, tercih dönemi… Tercih yapacak adayların şehir, bölüm ve üniversite arasında kararsızlık yaşadığına dikkat çeken uzmanlar, meslek seçiminde net olunması ve ilgi alanlarının da göz ardı edilmemesi gerektiğinin altını çiziyor.
#LYSAntibiyotiği keşfettik, hijyen şartlarını iyileştirdik, hastalıklara karşı yeni tedavi yöntemleri geliştirdik... İnsanlık üzerine düşeni yaptıkça karşılığını da alıyor: Ortalama insan ömrü uzuyor! Dünya yakında 50’lik çıtırların, 65’lik delikanlıların hâkimiyetine girecek, 100 yaşında olmak haber değeri taşımayacak. Ama önemli olan uzun yaşamak değil, uzun ve sağlıklı yaşamak. Geçen günlerde düzenlenen, ‘Türkiye Aktif ve Sağlıklı Yaşlanma Zirvesi’nde ele alınan konulardan yola çıktık, istatistiklere baktık, uzmanlara sorduk: 20 maddede; ömrümüz ne kadar uzadı, daha da uzamasına hazır mıyız?
#İnsan Ömrü Ortalama Kaç Yıldır