Bu hafta Kenan Doğulu, ENKA Eşref Denizhan Açıkhava Tiyatrosu’nda; Ajda Pekkan, Bodrum Antik Tiyatro’da; mor ve ötesi ise Marmaris Amfi Tiyatro’da sahneye çıkacak. Klasik müzik sevenler piyanist Hania Rani’nin Maximum UNIQ Hall’deki konserini kaçırmasınlar. Ayrıca Mersin Devlet Opera ve Balesi çarşamba günü Efes Antik Tiyatro’da ‘Tosca’ operasını sahneleyecek.
#Uygar TaylanKuşadası’ndasınız, canınız pizza çekti. O zaman doğru adres Mio... Yeri de çok kolay, marinanın hemen karşısındaki Hüseyin Reis Sokak’ta. Yaş maya yerine 48 saat soğuk fermente olan dinlenmiş ekşi maya kullanıyorlar. Bu arada ekşi mayaları tam 90 yaşında. Özel yapım taş fırında 450 derece odun ateşinde 1 dakikada pişiriyorlar. Ama günde sadece ve sadece 80 adet pizza siparişi alıyorlar. O yüzden erken gitmekte fayda var.
#1Adını Roma mitolojisinde bereket, özgürlük, doğal hayat, ormanlar ve kaynaklar tanrıçası Feronia’dan alan Güzelçamlı’daki Feronya Restaurant, yörenin doğal ürünlerinden şef ustalığıyla hazırlanan yemekleri, olağanüstü panoramik doğa manzarası eşliğinde adeta bir bolluk festivaline dönüştürüyor.
#1İskender kebab ve İnegöl köftesiyle meşhur Bursa’da 19 şubeli bir pizza zinciri yarattı. Bu şubelerin 14’ü Bursa’da, diğerleri İstanbul, Tekirdağ ve İzmir’de bulunuyor. Bakü, Dubai, Berlin ve Viyana’dan şube açma teklifleri geliyor. 2015 yılında kurulan Coi Pizza’nın yaratıcısı İrfan Yalçın, 10 yıl sonra Türkiye’nin ve yakın coğrafyanın en büyük restoran zinciri olacağını söylüyor.
#İrfan YalçınMasterChef Türkiye'nin yeni sezonunda en dikkat çeken isimlerden biri de Mehmet Gökçeöz oldu. Somer Şef'e benzerliğiyle konuşulan Mehmet Gökçeöz, mozeralla beef steak ile katıldığı MasterChef’in ilk turundan geçmeyi başarmıştı. Peki, MasterChef 2020'de Somer Şef'in benzeri Mehmet Gökçeöz kimdir, kaç yaşında?
#Masterchef 2020'De Somer Şef'in BenzeriÇilek yatağında scone, sucuklu patates dolması, kerevizli mercimek çorbası, dondurmalı soğuk kahve... Geleneksel reçeteler, dünya mutfağının en iyi örnekleriyle aşçı ve yemek yazarı Aydan Üstkanat’ın ‘Yap, Ye, Paylaş’ adlı kitabında buluştu. Kitapta sofra düzeni ve mönü seçimi konusunda bilgiler de veren Üstkanat ile kitabını konuşup ipuçları ve öneriler aldık.
#PancakeTurizm Geliştirme Fonu taslağını değerlendiren Turizm Restaurant Yatırımcıları ve İşletmecileri Derneği Başkanı Kaya Demirer, “Yurtdışına da daha çok nitelikli ve lüks restoranların çıkmasını sağlayabiliriz. Türkiye, Tayland, Peru ve İspanya’nın yaptığını yapabilir” dedi.
#Gazetehaberleriİşadamı Ömer Aral ve Niyazi Yelkencioğlu Türkiye’de iyi mozarella yiyemekten şikayetçi olunca kendi üretimlerini yapmaya karar verdi. Emeklilik hayali olarak başlayan iş 10 milyon liralık bir yatırıma dönüştü. Türkiye’nin yüzde yüz manda sütünden üretilen ilk mozarellasının yapıldığı Kandıra’daki çiftliğin mandaları, genel müdürü, veterineri ve peynir ustası ise İtalyan.
#İşadamı Ömer Aral Ve Niyazi YelkencioğluANKARA’da 1 Nisan 2010 tarihinde Tekgıda-İş sendikasının 103 tütün işleme merkezinin kapatılması ile işine son verilen 12000 işçinin hakları için yaptığı protestoya katılanlardan 111 sendikacı ve işçi için Ankara Savcılığı 8 yıla kadar hapis istemi ile dava açtı. Bu dava Anayasanın 90. maddesine aykırıdır.
İtalya’da 60 ilköğretim ve lise öğrencisi ellerinde kamerayla sokaklara çıktı. "Türkler hakkında ne düşünüyorsunuz" diye sordu. Aynı soruyu Türkiye’deki öğrenciler, İtalyanlar için yöneltti. Sonra üçer dakikalık kayıtları birbirlerine gönderdiler. Fikir, Maltepe Üniversitesi araştırma görevlisi Nihan Işıkman’dan çıktı.