OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 08, 2005 00:00
2005 model en iyileri seçmeye devam. Jürimize bu hafta en iyi 10 pizza adresini sorduk. Ortaya çıktı ki iyi pizza yerinde yenir, çünkü çoğunun paket servisi yok. Siesta kültüründen geliyor olsa gerek pizzacıların önemli bir kısmı öğleden sonra kapalı. En sevilen çeşitler içinde deniz mahsullü de var, vejetaryen pizza da. Peki hangi ünlü nereden pizza yiyor? Neresi pizzayı odun ateşinde yapıyor, nerede 22 çeşit pizza var? Sicilya kıyafeti giymiş garsonlar hangi pizzacıda? İşte pizzanın en iyi 10 adresi.Pizzanın en iyi 10 adresiPizzanın hikayesini artık pek çok kişi biliyor ama bir kez daha hatırlatalım: Bundan 250 yıl önce Napolili fırıncıların fakirler için hazırladıkları bir yemekti. Domates, mozarella peyniri ve maydanoz konarak yapılan bu yiyecek İtalya Kraliçesi Margherita tarafından çok sevilince, pizza fakir yiyeceği olmaktan çıktı; çeşitlenip zenginleşti. Bu peynirli ve domatesli pizza hálá kraliçenin adı ile anılıyor. Fakat Margherita’nın pizza merakı bize biraz pahalıya patladı. Jüri üyemiz Hülya Ekşigil bu kadar pahalı olmasına karşı çıkıyor: ‘Pizza pizzadır yahu, bu kadar para verilmez!’ Gurmelerden ve pizza meraklılarından oluşan jürimize en iyi on pizza adresini sorduk. Ortaya çıktı ki iyi pizza yerinde yenir, çünkü çoğunun paket servisi yok. Siesta kültüründen geliyor olsa gerek pizzacıların önemli bir kısmı öğleden sonra kapalı. En sevilen çeşitler içinde deniz mahsullü de var, vejetaryen pizza da. Peki hangi ünlü nereden pizza yiyor? Neresi pizzayı odun ateşinde yapıyor, nerede 22 çeşit pizza var? Sicilya kıyafeti giymiş garsonlar hangi pizzacıda? İşte pizzanın en iyi 10 adresi. EN İYİ 101. Mezzaluna - İSTANBUL2. Spazio - İSTANBUL3. Il Padrino - İSTANBUL4. Papermoon - İSTANBUL5. Mezzaluna - İZMİR6. Trattoria Da Rossario - İSTANBUL7. Mezzaluna - ANKARA8. Miss Pizza - İSTANBUL9. Grissini - İSTANBUL10. Pizza Pan - ADANA MEZZALUNAİtalyanca yarım ay demekMezzaluna, New York merkezli bir zincir. İtalyanca’da iki anlama geliyor: Yarım ay ve sebze bıçağı. 18 çeşit pizza var. Pizzalar tek boy. Haftaiçi 12.00-15.30 ile 18.30-23.30 arasında, haftasonları kesintisiz hizmet veriyor. Pizza fiyatları 12.5-23.5 YTL arasında. En beğenilen çeşitleri patlıcanla yapılan pizza Mezzaluna ile ince bonfile dilimli pizza Robespierre. Jüri üyemiz Gönül Paksoy patlıcanlı fizzayı çok beğendiğini söylüyor. Ünlü müdavimleri arasında Deniz Seki, Candan Erçetin, Sertab Erener gibi isimler bulunuyor. Mutfak şefi Rudi Pellino. Abdi İpekçi Caddesi No: 38 Nişantaşı-İstanbul (212) 231 31 42. SPAZİOOdun ateşinde pişiyorSpazio’da pizzalar odun ateşinde pişiriliyor. 5 çeşit pizza var. Pizzalar tek boy. Spazio 19.00-23.00 arası hizmet veriyor. Pizza fiyatları 19-24 YTL arasında değişiyor. En beğenilen çeşitleri enginar kalbi ile yapılan dört mevsim pizza. Ünlü müdavimleri arasında Ajda Pekkan, Hülya Avşar ve Rahmi
Koç gibi isimler bulunuyor. Mutfak şefi Saulo Bacchilega. Jüri üyemiz Ahmet Örs listesinin başına Spazio’yu koyuyor. Paket servisleri yok. Rezervasyon gerekiyor. Taşkışla Caddesi Hyatt Recency Oteli No: 1 Taksim İstanbul (212) 368 12 34IL PADRİNOİnce hamurdan 27 cm İnce hamurdan 27 cm’lik pizzalar yapıyorlar. 14 çeşit pizza bulunuyor. 12.00-23.00 arası hizmet veriyor. Pizza fiyatları 14-19 YTL arasında. En beğenilen çeşitleri karışık pizza Il Padrino ile enginar kalbi ile yapılan pizza stagioni. Ünlü müdavimleri arasında Haşmet Babaoğlu, Kubat ve Bendeniz gibi isimler bulunuyor. Jüri üyemiz Mehmet Yaşin, İstanbul’un Anadolu yakasında pizza yediği iki yerden biri olduğunu söylüyor. Mutfak şefi Ali Akardere. Evlere servisleri yok. Rezervasyon almıyorlar. İskele Caddesi No: 8/1 Caddebostan-İstanbul (216) 385 93 19PAPERMOONSebzeli pizza tavsiye edilirEtiler Akmerkez’deki Papermoon’da 12 çeşit pizza bulunuyor. 12.00-24.00 arasında hizmet veriyorlar. Pizza fiyatları 22-38 YTL arasında. En beğenilen çeşitleri margarita pizza ile içinde mozeralla, parmesan, talegio ve gorgonzella bulunan dört peynir pizzası. Ünlü müdavimleri arasında Karolin ve Mustafa Koç, Ferit Şahenk gibi isimler var. Mutfak şefi Mario Paillio. Jüri üyemiz Mustafa Oğuz buradaki sebzeli pizzayı özellikle tavsiye ediyor. Evlere servis yok. Rezervasyon gerekiyor. Adnan Saygun Caddesi, No: 1 Etiler-İstanbul. (212) 282 16 16MEZZALUNA KONAKEğitim İstanbul’danKonak Pier Yaşam Merkezi içindeki Mezzaluna’nın işletmecileri Rıfat Atamer ve Murat Türkay. Üç yıldır hizmet veriyor. Mutfak şefi İtalyan Beatrice Di Lallo. Türkiye’deki altı Mezzaluna Restoranı’ndan bir tanesi. Mutfak ve servis elemanları İstanbul’da eğitim alıyor. Kışın 160, yazın bahçesiyle 270 kişiye hizmet veriyor. Pizzaların malzemesi İtalya’dan özel getiriliyor. Orijinal İtalyan pizzası yapılıyor. 19 çeşit pizza var.
Atatürk Cad. No: 19 Konak Pier. Tel: (232) 489 69 44TRATTORİA DA ROSSARİOGarsonlar Sicilya kıyafeti giyiyorBir Türk’e aşık olup İstanbul’a yerleşen İtalyan Şef Rosario Costa, 2001 yılında kendi lokantasını açtı. Koşuyolu’ndaki Trattoria Da Rossario, 12.30-15.00 ile 18.00-22.00 arasında hizmet veriyor. Pazarları kapalı. Pizza-makarna fiyatları 12-17 YTL arasında.
Yemek malzemeleri Ä°talya’da hazırlanıyor. Ev ortamında dekore edilen lokantada Sicilya kıyafeti giyen garsonlar hizmet veriyor. Jüri üyemiz Ahmet Örs canlı müzik sevmeyenlerin cuma-cumartesi akÅŸamları gitmemesini öneriyor. Türk-Ä°talyan damak dengesini çok iyi kurduÄŸunu söylüyor. Evlere servis yok. Kalfa ÇeÅŸme Sokak No: 22 KoÅŸuyolu (216) 327 63 63MEZZALUNA ANKARAMüdavimler bonfileli seviyorMönüde Ä°talyan mutfağından 75 çeÅŸit ürün bulunuyor. Bunların 25’i pizza. Pizzalar Ä°talyan aşçıbaşı Daniel Evangelista tarafından yapılıyor. ÖzelliÄŸi el açımı ince bir hamura sahip olması ve Ä°talya’dan ithal edilmiÅŸ odun fırınında piÅŸirilmesi. Müdavimleri en çok bonfile etli pizza seviyor. Pizzalarda Napoli salamı, Parma ve Cotto jambonu gibi Ä°talyan ÅŸarküteri ürünleri yer alıyor. Ricotta, parmesan, gorgonzola ve mozzorella gibi birçok Ä°talyan peynir çeÅŸidi de mevcut. Kapalı pizza da var. 12.00 - 24.00 arasında açık. Ankara’da iki ÅŸubesi var. Ä°ran Cad. Turan Emeksiz Sok No:1 Kavaklıdere. Tel: (312) 467 58 18-19. Ankuva AlışveriÅŸ Merkezi No: 2 Bilkent Plaza. Tel: 266 13 59.MÄ°SS PÄ°ZZAKüçük, ÅŸirin ve ÅŸaşırtıcı Cihangir’in yeni mekanı Miss Pizza’da 22 çeÅŸit pizza bulunuyor. 11.00-23.00 arası hizmet veriyorlar. Pizza fiyatları 7.5-22 YTL arasında. En beÄŸenilen çeÅŸitleri marine kabakla yapılan pesto ile mantar ezmeli funghi. Pizzalar odun fırınında piÅŸiyor. Mutfak ÅŸefleri Ä°skender Camses ile Oktay Kayacı. Evlere paket servisleri var. Jüri üyemiz Donatella Piatti bu kadar küçük bir dükkanda böyle lezzetli pizzalar yediÄŸine inanamadığını söylüyor. Ãœnlü müdavimleri arasında Güven Kıraç gibi Cihangir sakinleri bulunuyor. Akarsu Caddesi Havyar Sokak No: 7 Cihangir, Ä°stanbul. (212) 251 32 78GRÄ°SSÄ°NÄ°En beÄŸenileni füme somonlu Grissini’de 14 çeÅŸit pizza var. 12.00-23.00 saatleri arası hizmet veriyorlar. Pizzalar standart boy. Fiyatları 12-19 YTL arasında deÄŸiÅŸiyor. Evlere servis yok. En beÄŸenilen çeÅŸidi füme somon ile yapılan Grissini pizzası. Mutfak ÅŸefi Murat Serenli. Rezervasyon gerekmiyor. Jüri üyemiz Nur Çintay yeni açılan bu dükkanın deneyimli bir ekip sayesinde baÅŸarıyı yakaladığını söylüyor. Ãœnlü müdavimleri arasında Serdar Bilgili, Ender Mermerci ve Heves Ekinci gibi isimler bulunuyor. Abdi Ä°pekçi Caddesi No:23/1 NiÅŸantaşı-Ä°stanbul. (212) 343 12 98.PÄ°ZZA PANOtlu pizzaları deneyinMustafa Yelekçi’nin iÅŸlettiÄŸi Pizza Pan’da, bildik 12 çeÅŸit pizzanın yanı sıra ıspanaklı, ısırgan otlu ve ebegümeçli pizzalar da var. Orta boy iki kiÅŸilik pizza 9.5, büyük boy pizza 13 YTL. Paket servislerde bir pizza alana aynı büyüklükte ikinci pizza bedava veriliyor. Pizza Pan’ın salata barında 20’ye yakın deÄŸiÅŸik salata ve turÅŸu çeÅŸitleri bulunuyor. Seyhan ve YüreÄŸir ilçeleri ile Ä°ncirlik beldesine paket servisi var. Her gün 12.00-22.30 arası açık. Galleria AlışveriÅŸ Merkezi, Seyhan, Adana. (0322) 453 30 56Â
button