Altyapıdan satışa kadar Turkcell’in farklı kademelerinde görev alan Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan ile İstanbul Kozyatağı metro durağında buluştuk. Erkan, akıllı telefonundaki Paycell uygulaması üzerinden İstanbulKart’a bakiye yükleyerek, “Finans teknolojilerinde iddialıyız. Bir banka değil, bir kanka yarattık” dedi.
#GazetehaberleriUlaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, PTT AŞ, BELBİM AŞ ve Turkcell arasında, Türkiye'nin ilk yerli yemek kartını çıkarmak için iş birliği anlaşması imzalandığını belirterek, "Yüzde 85'inde yabancı sermayeli yatırımcıların hakim olduğu 7 milyar liralık yemek kartı pazarında yerli oyuncuyla kuralların yeniden belirlenmesini bekliyoruz" dedi. Bakan Arslan, "Türkiye'nin ilk yerli yemek kartının aynı zamanda İstanbulkart özelliği de taşıyacağını" söyledi.
#Yemek KartıTay mutfağı, dünyada sevilen, benim de favorilerimden. Dolayısıyla bir haftalık Phuket tatilimi yemek deneyimiyle doldurmaya çalıştım. Tayland şarapları tadımından sadece Phuket’de üretilen kaffir lime, tarçın, limon otu, Tay fesleğeni gibi farklı aromaları olan Chalong Bay Rum tadımlarına kadar pek çok tadıma katıldım. Ama en zevklisi bizzat yemek pişirdiğimiz, yakındaki yerel pazarı gezdiğimiz ve üstelik bütün tarifleri de hediye olarak aldığımız yemek kursu. İşte heyecan verici, lezzet dolu kursumuzun macerası...
#SeyahatKuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde mutfak dilini çözmek kolay değil. Kendi deyişleriyle ‘Kıprıslılar’, pek çok yemeğe ilginç adlar veriyor. Kimisi İtalyanca, kimisi İngilizce, kimisi Arapça, kimisi Rumca kökenli sözcüklerle Kıbrıs mutfak sözlüğü, ‘Kıbrıs sofrası’ yani ‘drabezi’ kadar zengin. İşte Kıbrıs’a gittiğiniz zaman bilmeniz gereken bazı kelimeler ve anlamları...
#SeyahatTürkiye Lokantacılar Kebapçılar Köfteciler Pastacılar ve Tatlıcılar Federasyonu ile Gaziantep Lokantacılar Kebapçılar Baklavacılar Tatlıcılar Pastacılar Odası işbirliğiyle hayata geçirilen yemek kartı "GustoKart" tanıtıldı. Günde 1.5 milyon insan yemek kartlarıyla yemek yiyor.
#Gustokart- Türkiye Lokantacılar Kebapçılar Köfteciler Pastacılar ve Tatlıcılar Federasyonu Genel Başkanı Yenice:- "Günümüzde yemek çeklerine ödediğimiz komisyonlar kar hadlerimizi aşarak aylık yüzde 10-12 oldu. İştah kabartan, yılda 2 milyar dolar işlem hacmine sahip piyasa, diğer yatırımcıların da cazibe merkezi oldu ve çoğaldı"- "Komisyon oranlarını sıfıra indirecek, ayrı bir pos makinesi ve masrafı gerektirmeyecek, ufak bir maliyetle kullanacağımız kendi milli yemek kartımız GustoKart'ı çıkardık"
Diplomasiyle sofranın ilgisi ne? Savaşlar mutfağımızı nasıl etkiledi? Milli yemekler nasıl ortaya çıktı? Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nden Sosyolog Yard. Doç. Dr. Burak Onaran, bu soruların peşine düştü ve yeme-içme alışkanlıklarımızın yıllar içinde nasıl geliştiğini İletişim Yayınları’ndan çıkan ‘MutfakTarih’ kitabında anlattı.
#Kuru FasülyeEURO 2012 final maçı için Kiev’e geldim. Yolu Kiev’e düşmüş herhangi bir insanın dikkatini çekecek ilk şey kuşkusuz ki kaldırımların bir tür “podyum” olmasıdır. Slav ırkına özgü beyaz tenleri, renkli gözleri ve ince uzun bedenleri ile her yaştan kadını bir arada sokaklarda yürürken görebilmek başka yerlerde kolayca mümkün olabilecek bir durum değil.
New York’a son gidişimde, yıldızı yeniden parlayan hamburgerin peşine düştüm. En leziz hamburgeri yapanları bulabilmek için bazen saatlerce yürüdüm. Keşiflerim sonunda, hamburgere “fast food” yakıştırması yapanların yanıldıklarını gördüm. Ardında yüzyıllık bir tarih, hazırlanmasında onca zahmet, malzemelerinde böylesine kalite olan bir yiyeceğe haksızlık yapıldığına karar verdim.