Midye Dolma haberleri sayfasında Midye Dolma hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 329 Midye Dolma haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Buz gibi içeceklerin en karşı konulmaz eşlikçisi patates kızartması... Bir tane ve bir tane daha derken beşer-onar mideye indirdiğimiz midye dolma... Okurlarımız bu hafta sahilde yemekten bıkmayacağımız bu iki lezzeti kıyasladı. Bora Bozankaya ve Hakan Süve iyisi için sırlarını paylaştı.
#PatatesEn sevilen sokak lezzetlerimizden midye dolma bir o kadar dikkatli yenmesi gereken bir üründür. Türkiye’de midye dolması çok meşhur birçok mekan ve satıcı var. Ancak siz dışarıda yediğiniz midyelere güvenemiyorsanız bu lezzeti evinizde de yapabilir gönül rahatlığıyla yiyebilirsiniz. Peki, evde midye dolması nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte, midye dolma tarifi detayları...
#Midye DolmaPandemiye rağmen Burgazada’nın demirbaş lokantaları pek fire vermemiş, sahildeki lokantalara gidenlerin genelde memnun kaldıklarını görüyorum. Biz pek dışarıda yemiyoruz ama sevdiğim yerler var. Kardeşler Büfe’nin kuru fasulyesi, Vural’ın çorbaları gayet iyidir. Fincan Cafe’de Canan Hanım dört yeni yemek hazırlamış, özellikle iki salata beni çok etkiledi. Gittiğinizde midye dolma ve midyeli pilav bulursanız kaçırmayın çünkü buranın midyesine güvenebilirsiniz. Adayı ziyaret edecekler için önerilerim var...
#BurgazadaMidye dolma kara veya mavi midyenin pişirildikten sonra iç pilav ile doldurulmasıyla yapılan bir çeşit dolmadır. En sevilen sokak lezzetlerimizden olan midye dolma Türkiye'nin özellikle Ege ve Marmara Bölgelerinin bazı illerinde yapılır. En çok da İzmir ilinde meşhursa da midye dolmayı çoğunlukla Mardinliler yapmaktadır. Peki, midye dolma evde nasıl yapılır? İşte evde midye dolma tarifi, malzemeleri ve yapımı...
#Midye DolmaTürkiye'nin en sevilen sokak lezzetlerinden olan ve sofraları onlarca farklı çeşidiyle süsleyen midyenin denizden toplanıp, tüketime hazır hale getirilinceye kadar zahmetli yolculuktan geçiyor. Türkiye'de yılda yaklaşık 1 milyon ton tüketilen midye ile ilgili bilgi veren midye dolma üretim tesisi mühendislerinden Mahmut Ergün, "Ağır metal taşıyan bölgede yetişmiş midyeyi sürekli tüketen bir kişide yıllar sonra belirtiler ortaya çıkar. Yoğun bir ağır metal söz konusuysa bu tüketim kişinin felç olmasına bile yol açabilir. Halk arasında bir söylenti olan midyenin adet görme durumu söz konusu da değil, ancak vatandaş midyeyi güvendiği yerlerden tüketmeli." dedi.
#Yemek KültürüGREENPEACE Akdeniz'in, 'Türkiye'deki Deniz Canlılarında Mikroplastik Kirliliği' raporuna göre, incelenen balıkların yüzde 44'ünde, kırmızı karidesin yüzde 18'inde, midye dolmaların ise yüzde 91'inde mikroplastik bulguya rastlandı. Balıkların midesinden çıkan mikroplastiklerin çoğunun tek kullanımlık plastiklerden kaynaklandığı açıklandı.
#GREENPEACEİzmir mutfağının boyoz, kumru, kokoreç, simit, lokma, midye dolma gibi lezzetlerinin tarihini araştıran, koleksiyoncu ve araştırmacı Nejat Yentürk, ’Ayaküstü İzmir/ Sokak ve Fırın Lezzetleri’ adlı kitabı kaleme aldı. Döner kebabın İzmir’den çıkmış olabileceğini gösteren kayıtların bulunduğunu belirten Yentürk, "Kesin konuşmak için henüz erken; ancak ciddi bulgular var. Hatta İstanbul’da 19’uncu yüzyılın sonlarında kaleme alınmış yemek kitaplarında döner kebap için ’İzmir kebabı’ tabiri kullanılıyor" dedi.
#DönerMidyenin bizdeki yeri ayrıdır. İş çıkışında ağzımız tatlansın diye, alkol sonrası açlığımızı bastırsın diye ya da öğlen hiç sebepsiz yere canımız çeker. İstanbul’da ise her köşe başında bir midyeci görmek mümkündür. Bu kadar seçeneğin olması tabii ki kalite farkını da beraberinde getirir. Peki şöyle ağız tadıyla gerçekten kaliteli midyeyi nerede bulabiliriz? İşte eve dönmeden, ağız tadıyla yemelik, İstanbul’daki en iyi midyeciler…
#MidyeHayatlarını midyenin dolmalaşma serüvenine adamış iki aile. Midyeci Pamuk ailesi 33 yıldır, Midyeci Şakir ise 47 yıldır bu işte. İki aile hafta sonları günde toplam 20 bin midye satıyorlar. Çoluk-çocuk, torun-tombalak, gelin-görümce, elti-kayınbirader hepsi bir arada çalışıyor. Yaşamları da bir. Midyeden kazandıkları parayla apartman dikmişler. Midyeci Pamuk ailesinin apartmanı İzmir Kadifekale’de, Midyeci Şakir ailesininki ise Eski İzmir’de… Sabahın kör vakti evlerine konuk olduk; dolma olup midelerimize inene kadar midyenin başına neler geldiğini öğrendik.
#Midye DolmaHayatlarını midyenin dolmalaşma sürecine adamış iki aile ile tanıştık. Kadınların hepsi midyenin temizliğinden, pilavından ve doldurulmasından sorumlu. Erkekler ise sabahtan akşama kadar plajlarda midye dolma diye bağırarak dolaşıyor. Hazırsanız midyenin dolmalaşma hikayesi başlıyor.
#HtvozelAntalya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği baskında, sağlıksız koşullarda üretildiği ve saklandığı belirlenen 150 kilo midye dolmaya el konuldu. Çok kirli bir ortamda hazırlanan midye dolmalar eski merdaneli çamaşır makinelerinden çıktı.
#AntalyaHürriyet Akdeniz Yazı İşleri Müdürü Alper Beyaz yazdı... Antalya'da son günlerde Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı zabıta ekiplerinin sağlıksız koşullarda üretim yapan işletmelere ve evlere düzenlediği baskının ardından ortaya çıkan bu çirkin görüntülerin suçu işleyenlere yasada ağır cezasız kalmasıyla ne kadar büyüyerek devam ettiğini gözler önüne serdi.
#ManavgatHayatının büyük bir bölümü asker olarak geçti. Askeri okullarda okudu, cephelerde savaştı. Çok okudu, çok araştırdı, hep çok şık giyindi. Ama sofraya oturduğunda mütevazı biriydi. Sebze yemeklerini, ona çocukluğunu hatırlatan böreği çok sevdi. Misafirlerini ağırladığı sofralar çok meşhur ama bu masalarda menüden çok fikirler güçlüydü.
#Mustafa Kemal AtatürkEge mutfağı sadece restoranlarda sunulan yemekleriyle değil, aynı zamanda sokak lezzetleriyle de ünlü. Son 5 yılı değerlendirdiğimizde ise yenilikçi şefler sayesinde Michelin ve Gault & Millau gibi dünyaca ünlü rehberlere giren lezzet duraklarıyla gastronomi merkezine dönüşmüş durumda.
#1Eşsiz doğası ve tarihiyle Göcek gerçek bir dünya mirası. Özellikle de sırtını Antik Likya Kral Mezarları’na dayamış Bedri Rahmi Koyu ile. Ünlü ressam, yazar ve şair Bedri Rahmi Eyüboğlu 1974 yılında dostları, arkadaşlarıyla beraber çıktığı mavi yolculuklardan birinde asıl adı Taşyaka olan koya hayran olur.
#Müge AkgünHareketli bir eğlence akşamının ardından geceyi çorba, köfte, kokoreç gibi lezzetlerle sonlandırmak bir gelenek. Jürimize eğlence sonrası, geceye son noktayı koyacağımız lezzet duraklarını sorduk. Çorbası, döneri, pizzası ya da mantısıyla öne çıkan yerleri önerdiler.
#ÇorbaTürkiye turizmde gözüne uzaktan çalışan ‘dijital göçebeleri’ kestirdi. “Sizin için en iyi seçenek” denilerek özel bir tanıtım çalışmasıyla Türkiye’ye davet edilen dijital göçebelere, İstanbul ve Dalaman önerildi. İstanbul için ‘meyhanelere gitmek eşsiz bir yerel deneyim’ denilirken, Dalaman için ‘mavi yengeci tatmayı ihmal etmeyin” tavsiyesinde bulunuldu.
#Kültür Ve Turizm BakanlığıEvliliği dolayısıyla Hollanda’ya yerleşen Çetin Deliktaş İzmir mutfağını özledi. Bu özlemini dindiremeyince İzmir lezzetlerini kendisi hazırlamaya başladı. Lezzet peşinde koşarken bir yandan da kültürümüzü dünyaya tanıtmak istedi ve konuyu ticari boyuta taşıdı. Önce midye satmaya başladı. Daha sonra eskiden Pasaport’ta hizmet veren tekne restoranlardan esinlenerek teknede İzmir lezzetlerini misafirlerine sunmaya başladı. Midye, boyoz, İzmir Köfte, sarma, kokoreç, mezeler artık Avrupalıların damaklarını şenlendiriyor...
#1Sevilen sokak lezzetlerimizden midye dolması MasterChef ekranlarıyla birlikte sofralarımıza geliyor. Midye dolması, midyenin pişirildikten sonra iç pilav ile doldurulmasıyla yapılan bir çeşit dolma türüdür. Evde yalancı midye dolması tarifi için izleyiciler araştırmalara hız kazandırdı. Peki, midye dolması nasıl yapılır? İşte, MasterChef midye dolması tarifi ve malzemeleri...
#Midye Dolma TarifiBuz gibi içeceklerin en karşı konulmaz eşlikçisi patates kızartması... Bir tane ve bir tane daha derken beşer-onar mideye indirdiğimiz midye dolma... Okurlarımız bu hafta sahilde yemekten bıkmayacağımız bu iki lezzeti kıyasladı. Bora Bozankaya ve Hakan Süve iyisi için sırlarını paylaştı.
#PatatesİZMİR’de yaşayan biri olarak yaz boyunca telefonunuz hiç susmaz. “Nerede kalalım? Ne yiyelim? Hangi plaja gidelim? Balıkçıda yer yok, tavsiyen var mı?” gibi sorulara çokça maruz kalırsınız. Eşe dosta yardımcı olmak bir yana, bazen biz bile kendi aramızda, “Sahi nereye gitsek, ne yesek?” diye düşünmüyor değiliz. Çeşme ve Alaçatı’da tabii ki çok seçenek var. Ama fiyat ve performans dengesi de önemli! Bir İzmirli olarak 7 yayın boyunca sizlere bu sayfadan rehberlik etmeye çalışacağım. Malum; Çeşme ve Alaçatı sadece denizi, kumu, güneşi, muhteşem plajları, tarihi, doğasıyla değil aynı zamanda zengin gastronomisiyle de ünlü. Tüm bu konularda önerilerimi paylaşacağım. Şimdiden keyifli okumalar olsun.
#1Malum, bayram ikramlarının başrolünde tatlılar var. Tatlı kültürümüz dünyada söz sahibi olacak kadar geniş bir yelpazeye sahip; meyveliler, hamurlular, helvalar, lokumlar, macunlar, şekerlemeler... Seçenekler bu kadar çok olunca tatlıcılarımıza da ayrı parantez açmak gerek. Gelin, bugün iki ayrı hikâyeyle damaklarımızı daha da tatlandıralım...
#KazandibiEn sevilen sokak lezzetlerimizden midye dolma bir o kadar dikkatli yenmesi gereken bir üründür. Türkiye’de midye dolması çok meşhur birçok mekan ve satıcı var. Ancak siz dışarıda yediğiniz midyelere güvenemiyorsanız bu lezzeti evinizde de yapabilir gönül rahatlığıyla yiyebilirsiniz. Peki, evde midye dolması nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte, midye dolma tarifi detayları...
#Midye DolmaPandemiye rağmen Burgazada’nın demirbaş lokantaları pek fire vermemiş, sahildeki lokantalara gidenlerin genelde memnun kaldıklarını görüyorum. Biz pek dışarıda yemiyoruz ama sevdiğim yerler var. Kardeşler Büfe’nin kuru fasulyesi, Vural’ın çorbaları gayet iyidir. Fincan Cafe’de Canan Hanım dört yeni yemek hazırlamış, özellikle iki salata beni çok etkiledi. Gittiğinizde midye dolma ve midyeli pilav bulursanız kaçırmayın çünkü buranın midyesine güvenebilirsiniz. Adayı ziyaret edecekler için önerilerim var...
#BurgazadaMasterChef eleme adayları ile gecenin kazananı dün gece belli oldu. Yeni sezon heyecanına hız kesmeden devam eden fenomen yarışma programı MasterChef Türkiye'nin 30 Ağustos tarihli son bölümünde mavi takım ve kırmızı takım, haftanın ilk dokunulmazlık oyununda karşı karşıya geldi. 30 Ağustos Zafer Bayramı'na özel " 7 bölge, 7 yemek" konsepti ile yarışan takımlardan dokunulmazlığın sahibi kırmızı takım olurken; mavi takımda ise bireysel dokunulmazlık sonrası iki isim eleme potasına girdi. Peki, MasterChef eleme adayı kim oldu, dokunulmazlığı kim kazandı? İşte, dün gece MasterChef'te potaya giren yarışmacılar.
#MasterchefBir yanda kabuklarını yavaşça aralayıp limon sıktıktan sonra beşer onar mideye indirdiğimiz midye dolma... Diğer yanda tarator eşliğinde, çıtır çıtır kızarmış midye tava... Okurlarımız bu hafta sosyal medyada bu iki lezzeti kıyasladı, hangisini daha çok sevdiklerini anlattı. The Marmara Bodrum’daki Tuti Restaurant’ın şefi Hakan Süve evde midye dolma ve midye tava yapmak isteyenler için tariflerini püf noktalarıyla birlikte paylaştı.
#MidyeGeçen hafta sonu ‘Gezgin Salon Festivali’ için 20 bin kişi Parkorman’da toplandı. Heyecanla bekledikleri yerli ve yabancı isimlere hep bir ağızdan şarkı söyleyerek eşlik eden festivalcilerin coşkusu görülmeye değerdi. Salon İKSV ve +1 ana sponsorluğunda ilk kez düzenlenen festival adından uzun süre bahsettirecek gibi görünüyor.
#Gezgin Salon FestivaliEn lezzetli ve çok fazla tüketilen deniz ürünleri içerisinde midye gelir. Aynı zamanda midyeler farklı biçimlerde pek çok defa rüyalarda yer alır. Peki Rüyada midye görmek ne anlama gelir? Rüyada midye yemek, açmak ve almak tabiri konusunda merak edilen bilgiler.
Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı tarafından, İstanbul’un tanıtımı için ‘Goturkey’ platformunda, ‘İstanbul is The New Cool’ başlığı altında özel bir çalışma yapıldı. Balat’ın San Francisco’ya benzetilmesinden ‘hoşgörü’ ortamına, balık ekmekten kumpire İstanbul’un simgelerine vurgu yapıldı.
#Kültür Ve Turizm BakanlığıSevdiklerimizi ağırladığımız davet sofralarına koyduğumuz yemekler kadar onları nasıl sunduğumuz, gözümüzü nasıl doyurduğumuz da önemli. Belki her gün yediğimiz pratik yiyecekleri bile birkaç küçük dokunuşla ziyafet sofrası ikramına dönüştürmek mümkün.
#Metro TürkiyeTatlı telaşın başladığı o son haftaya geldik... Yeni yıla sayılı günler kala herkesin programı yavaştan şekillenir, hediyeler alınır, keyifli ama yorucu bir sofra alışverişi maratonu başlar... Peki, peyniri, mezesi, şarküterisi, ekmeği derken eksikleri nereden tamamlamalı? Yorulmadan, nokta atışı iyi bir alışveriş için jürimizin favorilerini kaçırmayın!
#YeniyılMasterChef Türkiye 2021'de bu haftanın kaptanlık oyununun heyecanı geride kaldı. MasterChef Türkiye'de yeni haftanın kaptanları ve takım kadroları belli oldu. Haftanın kaptanlık oyununu kazanmak ve Mavi Takımın kaptanı olarak boy göstermek isteyen yarışmacılar, midye dolma yaparak şeflerin karşısına çıktı. Peki, MasterChef'te kaptanlık oyununu kim kazandı?
#Masterchef