Menemenin soğanlı mı soğansız mı olduğu araştırılıyor. Kahvaltı sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri de menemendir. Peki, menemen soğanlı mı olur, soğansız mı? Vedat Milor 2018 yılında konu ile ilgili bir anket yapmış ve anket sonucunda oy kullananların %50,6’sı soğanlı olur demişti. İşte Vedat Milor'un konu ile ilgili yazısı...
#MenemenVedat Milor... O gastronomi dünyasının adeta ‘rockstar’ı, sözü en çok geçen isimlerinden... Yeme-içme konusundaki eleştirileri, analizleri çok seviliyor. Bizim de yazarımız. Kendisiyle yeni başlayan programı ‘Vedat Milor’la Tadına Doyamadım’ için buluştuk; yemeğe bakışını, lezzeti, seçici olmayı, sosyal medyayla ilişkisini, yediği ilginç tatları konuştuk: “Ben daha çok lezzete bakıyorum. Bence yemek sunum odaklı olmamalı.”
#Vedat MilorGeleneksel lezzetlerimizden menemen tarifi deyince akla ilk gelen soru soğanlı mı soğansız mı oluyor. Kaşarlı, kaşarsız, biberli konserve menemen gibi pek çok şekilde hazırlanan menemen püf noktalarını uyguladığınız takdirde ağızlara layık bir tarif oluyor. Peki, normal menemen nasıl yapılır, içine ilk ne konulur? İşte, MasterChef Menemen tarifi püf noktaları...
#MenemenAylardır mutfaktalar, tezgâhın arkasında büyük bir maratondalar. Bu hafta yarışma sonlandı ve MasterChef Türkiye kupasının sahibi Metin Yavuz oldu. Final gecesinden bir gün sonra buluştuk. Hikâyesini, yarışmayı, hayallerini, hedeflerini, yemekle ilişkisini konuştuk: “Bakış açısı önemli. Kendi tarzın olması lazım, kopyala-yapıştır değil.”
#Masterchef Şampiyonu Metin YavuzMenemen geleneksel Türk kahvaltılarında yeri ayrı olan lezzetlerimizdendir. MasterChef ile birlikte yeniden gündeme gelen menemen, soğanlı mı olur soğansız mı yıllardır tartışılır. Damak tadına göre her iki şekilde de kahvaştıların baş köşesinde yrini alan gerçek menemen tarifi, malzemeleri ve yapım aşamalarını hemen aşağıda bulabilirsiniz...
#Masterchef MenemenCumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, domatesiyle ünlü Ankara’nın Ayaş ilçesinde çiftçi kadınlarla tarlada ürün topladı, kışlık menemen yapımına eşlik etti. Emine Erdoğan menemen’in soğanlı mı soğansız mı olacağı konusunda da “Bazen soğanlı yaparım bazen soğansız” dedi.
#Emine ErdoğanCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Ankara'nın Ayaş ilçesinde kadın çiftçilerle ata tohumlarından yetiştirilen yerli üretim domatesleri topladı, kışlık menemen yapımına eşlik etti. Ata tohumu ile yerel üretim yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Emine Erdoğan, "En büyük hayalim inşallah bunun yaygınlaşması. Tabii üreticiye daha cazip hale getirilmesi için gayret edeceğiz, çalışmalarımız devam edecek" dedi.
#Emine ErdoğanÜnlü şefler Mehmet Yalçınkaya, Somer Sivrioğlu ve Danilo Zanna’nın jüri koltuğuna oturduğu “MasterChef Türkiye” bugün 5’nci sezonuyla TV8 ekranlarında seyirciyle buluşuyor. Yeni sezon öncesi şeflerle bir araya geldik ve keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.
#Mehmet YalçınkayaHep etleriyle anılıyor ama Adana’nın yöresel baharat çeşitleri, biber salçası ve sarımsakla farklılaştırdığı fellah köftesi de çok özel bir tat... Sarılma ve kesilme tekniğiyle yıldızlaşan karakuş tatlısıysa her zaman favorim. Adana deniz mahsulleri bakımından da çok zengin. Tüm dünyada talep gören ve oldukça yüksek fiyata satılan mumlu havyar, bölge gastronomisine değer katacak ürünlere en güzel örneklerden biri...
#Adana MutfağıOyuncu Merve Dizdar, ilkokula başladığı günden önlüklü bir fotoğrafını paylaştı. Önlük o kadar büyük ki, okula bugün başlasa ancak olur üzerine. Altına da şunu yazmış: “Seneye de giyersin dediler, 5 sene bu önlükle geçti.” Oh be... Biri de çıkıp küçükken zengin olmadıklarından bahsetti.
#Savaş ÖzbeyMenemen nasıl yapılır: Soğanlı mı soğansız mı? Menemen deyince akla ilk gelen sorulardan biridir. Bu kez size sabahların en güzel uyanma sebebi menemenin soğanlı-soğansız her iki tarifini de paylaşıyoruz. Seçim sizin...İşte kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi menemen malzemeleri ve yapılışı.
#MenemenHürriyet yazarı Vedat Milor, “Menemen soğanlı mı olmalı, soğansız mı” ve "Balığa limon sıkılır mı sıkılmaz mı" anketlerinden sonra yeni bir anketle daha takipçilerinin karşısına çıktı. Milör, Twitter hesabından takipçilerine bu kez de "Baklava mı sütlaç mı?" sorusunu yöneltti.
#Vedat Milör‘Menemen soğanlı mı olur soğansız mı?’, ‘Pizza mı yoksa pide mi?’ sorularıyla zaman zaman anketler düzenleyen ünlü yemek eleştirmeni Vedat Milor, bu kez ‘Tarhana mı, mercimek mi?’ diye sordu. Mercimek çorba yüzde 52 oyla şimdilik önde gidiyor ama Türkiye’nin sayılı şefleri tercihini şüphesiz tarhanadan yana kullanıyor. Peki neden?
#YazarGastronomi yazarı ve TV programcısı Vedat Milor’un sosyal medya hesabından düzenlediği ankette, "Döner mi yoksa burger mi?" sorusu üzerine yüzlerce yemeğiyle ön plana çıkan gastronomi kenti Hatay'ın meşhur dönercileri ve vatandaşlar, mutlak suretle dönerin ön plana çıkacağına inandıklarını kaydetti. Döner salonu işletmecisi Mustafa Aslan, "Döner bizim kültürümüzün önemli bir yemeğidir. Tabii ki dönerler arasında Antakya döneri de vazgeçilmezdir. Döneri her yerde yiyemezsiniz ama burgeri her yerde yiyebilirsiniz" dedi.
#Vedat Milor