Menemen soğanlı mı olur, soğansız mı? Masterchef en lezzetli menemen tarifini seçiyor!
Menemen geleneksel Türk kahvaltılarında yeri ayrı olan lezzetlerimizdendir. MasterChef ile birlikte yeniden gündeme gelen menemen, soğanlı mı olur soğansız mı yıllardır tartışılır. Damak tadına göre her iki şekilde de kahvaştıların baş köşesinde yrini alan gerçek menemen tarifi, malzemeleri ve yapım aşamalarını hemen aşağıda bulabilirsiniz...
Menemen nasıl yapılır: Soğanlı mı soğansız mı? Menemen deyince akla ilk gelen sorulardan biridir. Bu kez size sabahların en güzel uyanma sebebi menemenin soğanlı-soğansız her iki tarifini de paylaşıyoruz. Seçim sizin...İşte kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi menemen malzemeleri ve yapılışı.
Menemen Tarifi İçin Malzemeler
4 büyük domates (ya da varsa kışlık domates rendesi sosu)
3 adet sivri biber
3 yemek kaşığı zeytinyağı
6 yumurta
Bir tutam tuz
İsteğe göre karabiber
İsteğe göre kırmızı pul biber ya da toz biber
İsteğe göre rendelenmiş kaşar
Öncelikle domateslerin kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın.
Biberlerin çekirdeklerini temizleyip yıkayın ve ince ince dilimleyin.
Zeytinyağını tavada ısıtın. Tavanın içerisine ilk olarak biberleri ekleyip kavurun ve ardından doğranmış domatesleri ilave edin.
Tuz, karabiber ve pul biberle tatlandırın.
Tavanın kapağını kapatıp ocağın altını kısın, sebzelerin iyice pişmelerine izin verin.
Domatesler suyunu çektiğinde yumurtaları sarıları bozulmayacak şekilde tavaya kırın. İsterseniz yumurtaları önceden de çırpabilirsiniz.
Eğer yumurtaları önceden çırparak domateslere eklediyseniz, domateslerle pişme esnasında karıştırabilirsiniz.
Kaşar eklemek istiyorsanız bu aşamada üzerine serpiştirebilirsiniz. Kapağını tekrar kapatın, yumurtalar da pişince ocağın altını kapatın. Afiyet olsun.