Menemen nasıl yapılır, soğanlı mı soğansız mı? MasterChef Menemen tarifi ve püf noktaları!
Geleneksel lezzetlerimizden menemen tarifi deyince akla ilk gelen soru soğanlı mı soğansız mı oluyor. Kaşarlı, kaşarsız, biberli konserve menemen gibi pek çok şekilde hazırlanan menemen püf noktalarını uyguladığınız takdirde ağızlara layık bir tarif oluyor. Peki, normal menemen nasıl yapılır, içine ilk ne konulur? İşte, MasterChef Menemen tarifi püf noktaları...
MasterChef menemen tarifi püf noktaları ile merak ediliyor. Hafta sonu kahvaltılarının vazgeçilmezi menemen, soğanlı ve soğansız ya da biberli- bibersiz olarak hazırlanabiliyor. Hatta sucuklu, kıymalı gibi farklı seçenekleriyle de menemeni çeşitlendirmesi oldukça basit. Ancak şimdi size en lezzetli menemen nasıl yapılır ondan bahsedeceğiz. İşte, kahvaltıların en çok aranan tarifi soğansız, soğanlı menemen tarifi ve püf noktaları...
Soğanlı Menemen Malzemeleri
4 adet domates
2 adet kuru soğan
3 adet sivri biber
4 adet yumurta
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz ve karabiber
Biberli Soğanlı Menemen Nasıl Yapılır?
İlk olarak bir kesme tahtası üzerinde, soğan ve biberi ince doğrayıp tencere ya da tavaya alın. Doğradığınız biber ve soğanları yağlı tavada kavurmaya başlayın, daha sonra kabuğu soyulup küçük doğranmış domatesleri tavaya ekleyip pişirmeye devam edin.
Bu malzemelerin üzerine isteğe göre maydanoz doğradıktan sonra, göz kararı tuz ve karabiber eklenir. Son olarak, yumurtaları zevkinize göre ister bir çatal yardımıyla çırparak ister bütün halde dağıtmadan karışımın üstüne dökün, Kapağı kapalı olarak 2-3 dakika daha pişirip ocaktan alın. Afiyet olsun...
Soğansız Menemen Tarifi
4 büyük domates (ya da varsa kışlık domates rendesi sosu)
3 adet sivri biber
3 yemek kaşığı zeytinyağı
6 yumurta
Bir tutam tuz
İsteğe göre karabiber
İsteğe göre kırmızı pul biber ya da toz biber
İsteğe göre rendelenmiş kaşar
Soğansız Menemen Nasıl Yapılır?
Öncelikle domateslerin kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın.
Biberlerin çekirdeklerini temizleyip yıkayın ve ince ince dilimleyin.
Zeytinyağını tavada ısıtın. Tavanın içerisine ilk olarak biberleri ekleyip kavurun ve ardından doğranmış domatesleri ilave edin.
Tuz, karabiber ve pul biberle tatlandırın.
Tavanın kapağını kapatıp ocağın altını kısın, sebzelerin iyice pişmelerine izin verin.
Domatesler suyunu çektiğinde yumurtaları sarıları bozulmayacak şekilde tavaya kırın. İsterseniz yumurtaları önceden de çırpabilirsiniz.
Eğer yumurtaları önceden çırparak domateslere eklediyseniz, domateslerle pişme esnasında karıştırabilirsiniz.
Kaşar eklemek istiyorsanız bu aşamada üzerine serpiştirebilirsiniz. Kapağını tekrar kapatın, yumurtalar da pişince ocağın altını kapatın. Afiyet olsun.
Menemen Yapmanın Püf Noktaları
Eğer menemeni biberli seviyorsanız ve tadı ağzınıza gelsin istiyorsanız çok ince doğramayın. Menemene koyacağınız biberlerin çok ince doğranması, pişerken tamamen erimesine neden olabilir.
Menemeni pişirirken kapağını kapatın. Bu sayede domates, soğan ve biberler kısa sürede yumuşayacak ve sulanacaktır.
Menemene en son yumurta kırmadan önce tereyağı ekleyin. Menemene ekleyeceğiniz tereyağı daha lezzetli bir tat verir.