MasterChef haftanın elenen ismi belli oldu. MasterChef dün akşam kim elendi sorusu,17 Kasım 2024 Pazar akşamı yanıt buldu. Büyük finale her geçen gün daha çok yaklaşan MasterChef Türkiye'nin dün geceki son bölümünde, bu hafta eleme potasına giren Ezgi, Muratcan, Eda ve Alper ilk turda, 'memecik zeytini' ile yaratıcı yemekler yapmaya çalıştı. Şeflerin puanlama sistemi ile oylarını verdiği yarışmada ilk etapta Muratcan 21 puan puanla birinci olurken, gecenin finaline Ezgi ve Alper kaldı. Şeflerin kararı ile son turda rakiplerine göre daha az başarılı tabak yapan bir isim bu hafta MasterChef'ten elenen isim oldu. MasterChef'e ve şampiyonluğa veda eden yarışmacı "Deselerdi ki 15. hafta bütün arkadaşların seni favori gösterecek, bu yarışmaya ilk geldiğimde saçmalamayın derdim, aileme bile. Ama böyle bir şey oldu, çok gurur verici benim için elbette." diyerek duygusal anlar yaşadı. Peki, bu hafta MasterChef kim gitti, bu hafta MasterChef'ten kim elendi, Ezgi mi Alper mi elendi? İşte, dün akşam 17 Kasım MasterChef Türkiye'ye veda eden isim ve son bölümde yaşananlar...
#Masterchef Kim ElendiGirişimci 13 kadın, toprakta hep eli olan ama adı pek de anılmayan hemcinsleri için kooperatifleşti. Tarımda kadının parmak izini belirginleştirmek isteyen Tarımda Kadın Kooperatifi, sürdürülebilir tarım için kadın üreticilerin daha çok söz sahibi olmasını istiyor. Ayrıca; kültürel, gastronomik ve tarımsal değerlere sahip çıkan ‘agroekoturizm’ destinasyonu yaratmak da hedefler arasında...
#1Ege’nin bereketli topraklarından çıkan zeytinden zeytinyağına, peynirden bala, el halısından gulete, pideden köfteye, domatesten kestaneye onlarca ürün değerini coğrafi işaretle de tescilliyor. Ege’nin 8 kentinin 215 ürünü coğrafi işaretli. 10’u ise Avrupa Birliği’nden de tescilli.
#1Bodrum geçen hafta sonu sıra dışı bir lezzet buluşmasına ev sahipliği yaptı. İngiliz otomobil devi Range Rover, Bodrum gastronomi haritasının çıkartılmasına destekte bulunarak kadın üreticilerden temin edilen ürünlerle lezzet ve sanatseverleri bir araya getirdi. İşte sürdürülebilirlik odağında gerçekleşen etkinlikten renkli anekdotlar...
#BODRUMDağlık Karya coğrafyasının az bilinen antik hazinelerini buluşturan rotamızın hareket noktası Milas-Bodrum Havalimanı’nın kapı komşusu Yatağan. Ege peyzajına özgü taşra manzaraları eşliğinde Aydın’ın güney ilçesi Çine’ye uzanacak bu yolculuğu, insanın içini ısıtan sonbahar güneşinin etkisiyle tam da şu sıralarda yapmalı…
#HürriyetTarihin derinliklerinden Bir şenliktir Milas gelen güçlü seslere ve titreşimlere sahip, enerjisi yüksek şehirler vardır. Onlara biraz kulak verdiğinizde, yaldızını hafifçe kazıdığınızda size büyüleyici hikâyeler anlatırlar. Güney Ege’nin anılar müzesi Milas, tam da böyle bir yerdir...
#HürriyetDedesi Ali Özen’le başlayıp, babası Mehmet Özen ve ağabeyi Durmuş Özen’le süren ailesinin zeytinyağı yolculuğunu üçüncü kuşak olarak sürdürdüğünü söyleyen Uğur Özen, ‘Uzunyuva’ markasıyla günde 80 ton zeytin işleme kapasitesine sahip olduklarını belirtti.
#İzmirDünyanın birçok bölgesinde ödül alan Memecik zeytininin sırrı Güney Afrikalı zeytin tadım ve üreticilerinin dikkati çekti. Yüksek kalitede zeytinyağı veren Memecik zeytininin ağaçtan toplanmasından sıkımına ve paketlenmesine kadar olan süreci incelemek için gelen üç Güney Afrikalı kadın Muğla Ticaret Borsasındaki Zeytinyağı Duyusal Analiz Laboratuarında Memecik zeytinin tadımını gerçekleştirdi.
#Memecik ZeytiniYaşadığımız toprakların sofralarımıza en büyük armağanlarından biri zeytin ağaçları. Akdeniz’de başlayan zeytin hasadı Ege’den Marmara’ya ulaştı. Çiftçilerin dediği gibi ‘var yılı’ndayız, ağaçlar yüklü, zümrüt yeşili zeytinler sıkılıp birer sağlık ve lezzet iksirine dönüşüyor. Taze zeytinyağları şişelenirken yazar ve duyu analisti Elvan Uysal Bottoni bize bölge bölge zeytinlerimizi anlattı, şef Didem Şenol da zeytinyağı satın alırken ve kullanırken dikkat etmemiz gereken detayları paylaştı.
#Elvan Uysal Bottoni