İstiridye mantarı, son zamanlarda lezzeti ve pratikliğiyle ön plana çıkan malzemelerden. Üstelik çok esnek bir malzeme olduğundan birçok tarifte kullanılabiliyor. Tadı ve dokusu ile kırmızı ete benzediği için vegan ve vejetaryenlerin de gözdesi olan istiridye mantarıyla yapabileceğiniz birkaç tarif derledik. Arzu ederseniz bu fikirlerden yola çıkarak kendi tariflerinizi de üretebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun...
#İstiridye MantarıMantarın tam mevsimindeyiz. Geçen sene tam bu zamanlar, mantar uzmanı Jilber Barutçiyan ve Hürriyet gazetesi editörlerinden Yücel Sönmez ile birlikte Belgrad Ormanına mantar toplamaya gitmiş, sonrasında da Yücel’le birlikte topladığımız tariflerden harika tarifler yapmıştık.
#YazarlarBir mantar düşünün. Mantarı sevmeyene bile sevdirecek kadar lezzetli! Üstelik şimdi tam mevsimi: Porcini mantarı. Taksim’de yer alan Grand Hyatt Istanbul sonbahara özel hazırladığı porcini menüsüyle bu mantarın en nefis sunumlarını midenizle buluşturuyor.
#Grand HyattKök sebzelerin hepsi doğanın bize sunduğu bir hediye gibi. Her biri kendi benzersiz özellikleri ve lezzetiyle öne çıkıyor. Ekim ayıyla birlikte tezgâhlara gelen bu sebzeler içerdikleri vitaminler, mineraller, lifler ve antioksidanlarla oldukça sağlıklı seçimler.
#Kök SebzeHemen herkesin sevdiği birkaç lezzet saysak İtalyan mutfağının vazgeçilmezi pizza, mutlaka listede ilk sıralarda yerini alır. Napoli usulü yapılansa artık ülkemizdeki pizzacılarda da sık sık rastlayabildiğimiz, çok popüler bir seçenek. Ankara’daki mekânı Stüdyo Pizza’da ekşi mayalı nefis pizzalar yapan şef Murat Artukmaç’la bu lezzetin inceliklerini konuştuk.
#PizzaGeldi geliyor derken gastronomi dünyasının en saygın rehberlerinden Michelin Guide Türkiye’ye nihayet İstanbul’dan giriş yaptı. Eminim yakında şahsına münhasır şehrimizin turizmine ivme katacak, yıldızlı restoranları, şefleriyle uluslararası arenada yeme-içme severlerin radarına sokacaktır.
#Müge AkgünSofra kurarken işin en vakit alan kısımlarından biri ‘Ne pişirsem’ sorusuna yanıt bulmak... Buna alışveriş ve pişirme sürelerini de ekleyin. Üstelik kalabalık bir misafir grubunu ağırlıyorsanız kişi sayısına göre servis çıkarmak da her zaman kolay değil. Tüm bunlar için yardımımıza koşan paket yemek servislerinin sayısı gün geçtikçe çoğalıyor. Uygulama veya internet sitesi üzerinden istediğimiz yemeğin doğranıp temizlenmiş malzemesi ayağımıza geliyor, bize de pişirmesi kalıyor.
#YEMEKÇeşme deyince aklınıza ilk sörf geliyor ama rüzgârın iyi geldiği başka bir şey daha var burada, o da yelken yarışları. Önceki hafta gelenekselleşen yarışları izlerken tadı hafiften hissedilen sonbaharı burada karşılamak isteyenlere bir de rehber hazırladık. Eğer aklınızda İzmir taraflarına gidip güzün keyfini çıkarmak varsa ortağım, yazar Serda Büyükkoyuncu ile hazırladığımız listeye bir bakın. Yarımadanın en gözdeleri bu rehberde; umarım size de ilham verir.
#HürriyetKapadokya’ya ilk görüşte vurulan ne ilk ne de son kişiyim. Bir kez giden, vadiler arasında dolaşırken başka bir boyuta geçen birinin bu görsel şöleni unutması mümkün mü? Hele de son gidişimdeki gibi nisan ortasında karla uyanıp üç günde üç mevsimi birden yaşarsa...
#Müge AkgünDün akşam hepimiz çok yedik belki ama senenin ilk kahvaltısının yeri de bir başka! Çıkarın dolabınızdaki peynirleri, yumurtayla buluşturun, enfes bir sufle yapın. Yılbaşı gecesinden artakalan hindiniz veya kuru etiniz varsa onunla da enfes bir kruvasan sandviç hazırlayabilirsiniz. Afili bir kahvaltı için işte 4 pratik tarif!
#KahvaltıKültür mantarı; bilhassa Uzak Doğu taraflarında çok yaygın şekilde kullanılan ve şifa olması adına tüketilen besinler içerisinde yer almaktadır. Kendisine özgü bir tada sahip olmasının dışında, kültür mantarının yenip yenmemesi hakkında araştırmalar yapılmaktadır. Kültür mantarı; çok sık tüketilen ve tarifleri yapılan bir mantar çeşididir. Peki kültür mantarı nasıl pişirilir? Kültür mantar sote nasıl yapılır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Kültür Mantarı14 Şubat Sevgililer Günü’ne çok az kaldı. Birçok kişi planlarını çoktan yaptı ama siz henüz ne yapacağınıza karar veremediyseniz bu önerilerimize bir göz atın. İşte herkese uygun seçeneklerle Sevgililer Günü tavsiyelerimiz...
#Sevgililer GünüDanimarka’dan Güney Afrika’ya hamburgere kafa tutuyor ama büyük zincirlerin aksine küçük işletmeler sistemiyle yayılıyor. Birçok Avrupa kentinde sayıları binlere ulaştı. Sempozyumlar düzenleniyor, tezlere konu oluyor. Yurtdışındaki macerasına kaldırım kenarlarında başlayan Türk döneri ikinci vatanı Almanya’da ‘yeni nesil dönerci’lerle sınıf atlıyor; dünyanın önemli otellerinin mönülerine giriyor. Üstelik artık kuvvetli bir siyasi sembol. Nasıl mı?
#DönerYeni bir yıl, yeni bir siz demek. 2017’de taze bir başlangıç yapmaya ne dersiniz? Fazla kilolarınızdan kurtulup, forma girerken cildinizi de güzelleştirmek elinizde. Yeni bir siz için hazır olduğunuzu düşünüyorsanız bu diyet sizin için yaratılmış demektir. Daha fazlasını Işıldama Diyeti’nin yaratıcısı Dyt. Emre Uzun’dan öğrenelim…
#Işıldama Diyeti