3. Köfte tek başına zaten güzel! Mantarla birlikte lezzeti doruklara taşıyor: Mantar Dolgulu Çanak Köfte
Malzemeler:•500 gram köftelik kıyma•1 adet kırmızı soğan (rendelenmiş)•Tuz•Karabiber•Pul biber•Kimyon•2 yemek kaşığı ketçap•1 avuç maydanoz (ince kıyılmış)İç harcı için;•Zeytinyağı•1 adet kuru soğan•20-25 adet mantar (küçük küçük küp doğranmış)•4 diş sarımsak (ince dilimlenmiş)•1 adet lime (yeşil limon) kabuğu rendesi•Tuz •Karabiber•Cheddar peyniri (küp doğranmış)Üzeri için;•Kaşar rendesiTarif:•Köftesi için; Kıyma, rende kırmızı soğan, tuz, karabiber, pul biber, kimyon, ince kıyılmış maydanoz ve ketçabı iyice yoğurun.•İç harcı için; Tavayı ısıtın. Zeytinyağını ekleyin. Yemeklik doğradığınız soğanı ekleyip, kavurun. Ardından ince dilimlediğiniz sarımsağı ekleyin ve bir tur çevirin. Küçük küp doğradığınız mantarları ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Tuz, karabiber ve lime kabuğu rendesiyle tatlandırıp, kenara alın.•Birleştirmek için; Yoğurduğunuz kıymayı 6 eşit parçaya bölün. Kıyma parçalarınızı çanak şekline getirin. Küp doğradığınız cheddar peynirlerini hazırladığınız çanakların ortasına yerleştirin. Ardından mantarlı harcı üzerine ilave edin. Rendelediğiniz kaşar peynirlerini mantarlı harcın üzerini kapatacak şekilde yerleştirin. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 15 – 20 dakika kaşarlar eriyip üzeri kızarıncaya kadar pişirin.Tarif: Arda’nın Mutfağı