Mantarlı biftek
Malzemeler:4 adet dana bonfile (her biri 175 gr),80 gr tereyağı,5 sap maydanoz (iri doğranmış), 250 gr mantar (dilimlenmiş), 8 adet taze soğan (ince doğranmış), bir tutam muskat, 100 gr mozzarella peyniri (rendelenmiş), tuz, tane karabiber (arzu edilen miktarda, dövülmüş). Hazırlanışı: Tereyağının yarısını ısıtıp, maydanoz, mantar, taze soğan ve muskatı ekleyin. Hızlı ateşte, mantarlar hafif yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 4 dk soteleyin. Tuz ve karabiber serpip, tavadan alın. Aynı tavada kalan tereyağını ısıtıp, etleri yerleştirin. Her iki yüzlerini, hızlı ateşte 4`er dk pişirin ve bir fırın kabına alın. Mantarlı karışımı etlerin üzerine paylaştırıp, peynir serpin. Önceden ısıtılmış 180C fırının ızgara konumunda, peynirler eriyinceye kadar, yaklaşık 4-5 dk pişirin. Sıcak servis yapın.