Dünyanın dört bir yanında, sizi şaşırtacak doğal güzellikler bulmanız mümkün. Klasik tatil anlayışından sıkıldıysanız, gün boyu yeni şeyler keşfedebileceğiniz sıra dışı tatil destinasyonlarını tercih edebilirsiniz. Huzurlu ve sakin bir seyahat geçirebileceğiniz ve doğanın mucizelerinin tadını çıkarabileceğiniz tatil mekanlarında, unutulmaz bir deneyim yaşayabilirsiniz...
#DünyaBakir bir güzellik, dalış için harika yerler, ilginç kuş ve tropikal balık türlerini görmek istiyorsanız Seyşeller doğru adres... Seyşelle'e gitmek için vizeye gerek yok hatta Hint Okyanusu'nda yer alan ve Ekvatorda olan bu güzel ada her daim sıcacık... Kışın ortasında yazı yaşamak istiyorsanız burası tam size göre... Hatta Şeyseller çocuklar için de güzel bir seçenek... İşte size Seyşeller gezi rehberi…
#SeyşellerTayvan başkenti olan Taipei’deki yeni orman otobüsünü görenler şaşkına dönüyor. Bambaşka bir ulaşım şekli deneyimleme fırsatı sunan bu otobüsün mimarı ise yerel bir çiçekçi. Bu geçici proje ile otobüslerin içi çiçek bahçesine dönüştürülüyor. Haliyle otobüs şu an gezginlerin gözdesi durumunda... İşte Taipei’deki orman otobüsü...
#OtobüsLuang Prabang'ın 14. yüzyıldan bu yana 83 cm uzunluğundaki heykelin koruması altında olduğuna inanılıyor ve Altın Buddha Phra Bang'ın şehri olarak biliniyor. Eski şehir merkezindeki Fransız sömürge döneminden kalma binaları, Laos'a has tapınakları ve şehrin kalbi Mekong nehri ile UNESCO Dünya Miraslar Listesinde olmayı hakkedecek güzellikte. İşte size Luang Prabang’a gitmek İçin 5 neden...
#AsyaLaos; Myanrmar, Tayland ve Vietnam’ın arasında küçük bir ülke. Laos’a adım atar atmaz kendinizi kocaman bir ormanın içinde geziyormuş gibi hissedeceksiniz. Etrafınızı sarmayalan görkemli karstik dağları, güneşin doğuşunu ve batışını izleyebileceğiniz Mekong Nehri ve büyüleyici şelaleleriyle burası keşfedilmeyi bekleyen harika bir ülke. İşte size Laos gezi rehberi…
#Laos GezisiGezginlerin listesinde hızla üst sıralara yükseliyor Bogota. Gerilla savaşları, uyuşturucu çetelerinin kanlı cinayetleri tarihe karışmak üzere. Mutfak kültüründe yaratıcılık açısından patlama yaşanıyor, caddeler yeni restoranlar, iddialı mağazalarla doldu. Şehrin sömürge döneminden kalan mimari dokusu, dev duvar resimleri trafik sıkışıklığı ve diğer küçük sorunları unutturacak kadar gözalıcı. Türkiye’nin karakış koşullarına girdiği dönemde Bogota yılın en güzel, güneşli, ılık aylarını yaşıyor. Bir fincan sert Kolombiya kahvesi için, verdiği enerjiyle şehri keşfe başlayın.
#BogotaTülay Demircioğlu (34) kalite müdürü. Birçok insan gibi ev ile iş arasında geçen rutin hayatından sıkıldı. Hep aklında olan dünya turunu gerçekleştirmek için işinden ayrıldı. Evini kiraya verdi ve Bangkok’a tek yön bilet alarak serüvenine başladı. Asya ve Avustralya kıtalarında toplam 10 ülke ve 70’ten fazla şehri geride bıraktı. Demircioğlu’nu Laos’ta yakaladık ve Asya macerasını konuştuk.
#Gezgin HikayeleriLaos, kültürel mirası koruma çabalarının turizmi baltaladığı Güneydoğu Asya ülkeleri arasında bir istisna. Geçmişin kraliyet başkenti Luang Prabang’ın UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne giren tarihi bölgesi, tapınakları, Fransız sömürge stili villaları, geleneksel ahşap evleriyle öne çıkıyor. Mekong ile Nam Kan nehirlerinin arasındaki bölge gittikçe güzelleşirken, havaalanı genişletildi. Vientiane’ye uzanan otoyol yapıldı.
#SeyahatSeçkin Yılmaz (39) bir İngiliz turizm firmasının Türkiye direktörü. İzmir Foça’da bir otel işletiyor. Yılmaz, fotoğrafa tutkuyla bağlanmış ve dünya artık ona küçük geliyor. Bir gün Kenya’da insan yüzlerini, başka bir gün Burma’da günbatımını fotoğraflıyor. Evli ve 8 aylık bir çocuk sahibi olan Yılmaz, çektiği her yüzde farklı bir hikâyenin olduğunu söylüyor.
Armağan Kuşçu (33) bir reklam ajansında prodüktördü. Bir buçuk yıl önce işinden ayrıldı. Dünya seyahatine çıktı. Kuşçu’ya Orta Amerika’da ulaştık. Meksika’nın Guanajuato şehrine birkaç gün için gitti, beş hafta kaldı. Şehrin canlı, aktivitelerle ve sıcak insanlarla dolu, güvenli bir yer olduğunu söylüyor.
#GuanajuatoBaşak Bulut, bir şirkette çalışıyordu. Seyahat arzusu ağır bastı, işinden ayrılıp bisikletle yola düştü. Bangkok’tan yola çıkıp, Laos, Kamboçya’da 9 haftada 3 bin kilometre yol kat etti. Çok etkilendiği Laos kenti Luang Prabang’daki macerasını anlattı.
Cerrah Ayla Oya Bayrı (69), İstanbul’da yaşıyor. Resim, heykel, seramik çalışmalarının yanı sıra seyahati seviyor. Senede birkaç kez yurt dışına çıkıyor. Bayrı, Etiyopya’nın Oromia Eyaleti’ndeki Omo Vadisi’nde dokuz farklı kabileyi ziyaret etti. “Beni en çok etkileyen farklı güzellik anlayışları ve çıplaklığı doğal kabul etmeleriydi” diyor.
Askeri diktatörlüğün yönetiminde, tantrik Budizmin sükunetiyle yaşayan Myanmar’ı görmek için İstanbul’dan çıktık yola. Dört kadın gezgin, önce Bangkok üzerinden Kuzey Tayland’daki Chiang Mai’e uçtuk. Burada Myanmar vizesinin artık alınamayacağını öğrenince birkaç gün kalıp Laos’un Luang Prabang şehrine, sonra da başkent Vientien’e geçtik. Birkaç saatliğine uğradığımız Vientien’de doğru Myanmar Büyükelçiliği’ne gittik. Vizeyi dört günden önce veremeyeceklerini söylediler. Biraz ısrarla, biraz da ekstra ücret ödeyerek vizeyi o gün aldık. İlk uçakla Myanmar’a, eski adıyla Burma ya da Birmanya’ya gittik.
Ağustosta başladığı ikinci dünya turunu deniz yolculuklarıyla sürdüren Gülin Aköz, yelkenlilerin ekiplerine katılıp Türkiye’den Tayland’a ulaşmıştı. Geçen ay bir yük gemisinin ücretli kamarasında Pasifik Okyanusu’nu aştı, Los Angeles’a vardı. Şu anda Meksika’da. Hürriyet Seyahat’e gönderdiği mektupta iki ay önce geçtiği Laos’un başkenti Luang Prabang’ı anlatıyor. “Doğal güzelliği, muhteşem tapınakları, tarihi binaları, huzurlu atmosferiyle büyüleyici bir şehir” diyor.
Memorial Hastanesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Burak Erdamar (40), üniversite öğrenciliğinden beri seyahat ediyor. Şimdiye kadar 30’un üzerinde ülke gezen Erdamar’a önce meslektaşı ve eşi Sibel (37), 3 yıl evvel de kızı Lidya (6) katıldı. Erdamar, kızına güneyin beş yıldızlı otellerinin havuz ve denizinde tatil yaptırmak yerine, onu uzak coğrafyalarda gezdirmeyi, farklı kültürlerle tanıştırmayı tercih diyor. Onun için Myanmar, Laos, Kamboçya ve Vietnam’dan oluşan rota ayrı bir önem taşıyor. Bize, gerçek doğu dediği bu bölgeyi anlattı.
Verda Alaton (32) küçük yaşta dünyayı gezmeyi kafasına koyup üniversitede turizm eğitimi aldı. İsviçre Havayolları’nda iş buldu, bu fırsatı değerlendirdi. Hindistan’dan başladığı yolculuğunu 10 yıl boyunca Tibet, Butan, Laos, Ürdün, Burkina Faso ve Mali gibi ülkelerde sürdürdü. Profesyonelleri kıskandıracak fotoğraflar çekti.