GeriSeyahat Fırsatlar ve Fikirler
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Fırsatlar ve Fikirler

Fırsatlar ve Fikirler

Ördeği kandıran 15 bin doları alır

Size komik gelebilir ama sazlıklarda saklanan yaban ördeÄŸini kandırmak, ortaya çıkmasını saÄŸlamak Stuttgart’ta ciddi bir uzmanlık alanı. BaÅŸaran kentte saygı görüyor. GeçmiÅŸte gırtlak oyunlarıyla yapılırdı bu iÅŸ. Düdük çıktı, mertlik bozuldu. Artık klarnet ağızlığını andıran bir düdük kullanılıyor. ABD’nin Kansas eyaletindeki ÅŸehirde 1936’dan bu yana, yılda bir kez, Yaban ÖrdeÄŸi Çağırma Åžampiyonası yapılıyor. Erkek, kadın ve çocuk kategorisinde düzenlenecek yarışmalarda yaban ördeÄŸini kandırmayı baÅŸaran adaylar 15 bin dolar kazanacak. Åžampiyonayı her yıl yaklaşık 60 bin kiÅŸi izliyor. Bu yıl etkinlikler 23 Kasım’da baÅŸlayacak ve üç gün sürecek. (stuttgartarkansas.org)Â

Doğanın kucağında huzur bulun

Sızma Han Otel, Ayvalık’ta, 12 ay hizmet veriyor, denize sıfır, 10 odası var. Mutfakta zeytinyağlı yemekler ağırlıkta. Kahvaltı ise doğal ve organik ürünlerle hazırlanıyor. İki kişilik konaklamanın fiyatı kasım ayında kahvaltı 100 TL. (Tel: 0 266 312 77 00)
(www.butiksizmahan.com)

Kayakta erken rezervasyona yüzde 30 indirim

Dedeman Palandöken ve Dedeman Palandöken Ski Lodge, 1 Aralık’tan 31 Mart’a kadar geçerli kampanya başlattı. SunExpress havayollarıyla ortaklaşa düzenlenen kampanya kapsamında 2 gece konaklama, uçak bileti dahil fiyatlar kişi başı 255 TL’den başlıyor. Ayrıca, 30 Kasım’a kadar rezervasyon yaptıranlar, yüzde 30 indirimden yararlanıyor. Ebeveynleriyle aynı odada konaklayan 6 yaştan küçük çocuklardan ücret alınmıyor. 7 ve 12 yaş arası çocuklara ise yüzde 50 indirim uygulanıyor. Kampanya paketi sadece İstanbul Sabiha Gökçen ve İzmir hava alanlarından yapılan uçuşlarda geçerli ve kontenjanla sınırlı. (www.dedeman.com)

39 TL’ye Erzincan’a uçun

Pegasus Hava Yolları, İstanbul’dan Erzincan’a direkt uçmaya başladı. Pazartesi, çarşamba, perşembe ve pazar günleri karşılıklı olarak Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan gerçekleşecek uçuşların saatleri, İstanbul’dan 08.20 ve Erzincan’dan 10.25. Bilet fiyatları 40 TL’den başlıyor. (www.flypgs.com)

Güney Hindistan turu

Fest Travel, 29 Kasım’da 10 günlük Güney Hindistan turu düzenliyor. Mumbay, Evrengabad, Koçin, Kumarakom, Maduray, Çennay, Mahabalipuram, Kolkata gezilecek yerler arasında. Fiyatı 3700 Dolar. (www.festtravel.com)

Vietnam, Kamboçya Laos’ta 14 gün

GeziciYAK 23 Kasım’da Vietnam, Laos, Kamboçya turu düzenliyor. Ho Chi Minh, Mekong Nehri, Cu Chi tünelleri, Da Nang, Hoi An Antik Kenti, Kraliyet şehri, Hanoi, Halong Körfezi, Luang Prabang, Vang Vieng, Vientiane, Phnom Penh, Siem Reap gezilecek yerler arasında. Fiyatı 3950 TL’den başlıyor. (www.geziciyak.com)

New Mexico’da fotoğraf atölyesine katılma şansı

Samsung Türkiye dünyaca ünlü fotoğrafçı Reza Deghati’nın jürisinde olduğu bir fotoğraf yarışması düzenliyor. Birincisi ABD’de New Mexico Eyaletinin başkenti Santa Fe’de National Geographic kaşifleri eşliğinde National Geographic Expeditions fotoğrafçılık atölyesine katılma hakkı kazanacak. 7 gün boyunca Santa Fe manzarasını, Canyon Road ve Georgia O’Keeffe’s Ghost Ranch’de güneşin doğuşunu uzmanların eşliğinde görüntüleme şansına sahip olacak. 3 Aralık’a
kadar katılabilirsiniz.
(www.bubenimsehrim.com)

Yılbaşında Beyrut

Mika Tur, yılbaşına özel Beyrut turu düzenliyor. Yılbaşı gecesini Buddha Bar, Burj Al Hamam, Alcazar ya da otellerdeki özel galalarda eğlenerek kutlayabilirsiniz. Tarih meraklıları Osmanlı Saat Kulesi, Parlemento Binası, Mecidiye ve Ömer Cami, Yunan-Ortadoks Kiliseleri, UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki Byblos’u ziyaret edebilecek. Ayrıca, Solidere’de alışveriş yapabilecek, lüks Lübnan restoranlarında yemek yiyebilecek, Baalbeck – Anjar şarap turuna katılabilecek. 29 Aralık hareketli 2 gecelik turların fiyatları 199 Euro’dan başlıyor.
(www.tatilbudur.com)

Amerika’nın en iddialı kum heykellerini görün

Amerika Kum Heykel Şampiyonası hafta sonunda Florida’nın Ford Myers kentinde geçen hafta sonunda başladı. Beyaz kum, şeker ve suyu karıştırarak mucizeler yaratan onlarca heykeltıraş Fort Myers sahilinde Outrigger Resort ile Holiday Inn arasındaki alanı fantezi bahçesine dönüştürdü. Pazar gününe kadar sürecek şampiyonada ayrıca amatörlere yönelik yarışmalar yapılacak. Hafta sonunda Sihirli Kum Köyü’nde gurmelere yönelik yemekler hazırlanacak. (fmbsandsculpting.com)

Sualtında kutlama

Yeni yıla Kızıldeniz’in maviliklerinde, rengarenk balıkların arasında yüzerek girmeye ne dersiniz? Mesela Şarm El Şeyh’te... Kızıldeniz’in doğa mucizesine tanıklık edeceğiniz VIP Turizm’in yılbaşı turu 29 Aralık’ta başlıyor.
Üç gün sürüyor. Fiyatı 1391 TL’den başlıyor.

Yeni yıla Londra’da girin

Setur, 29 Aralık’ta 3 gece 4 gün Londra turu düzenliyor. Fiyatı iki kişilik odada kişi başı 1017 Euro. Ayrıca Windsor Kalesi, metro ile tarih ve sanat turuna katılabilirsiniz.
(www.setur.com.tr)

False