Dünya’nın en kozmopolit şehirlerinden biri Los Angeles. Bir çok etnik topluluğun ve kültürün bir arada yaşadığı şehirde yeme içme mekanları da oldukça popüler... Bu kadar kozmopolit bir şehirde elbette dünyanın her yerinden mutfağa rastlamak şaşırtıcı değil. İşte size Los Angeles yeme içme rehberi...
#Los AngelesABD'nin efsanevi Amboy kasabası, Kaliforniya'nın mistik Mojave Çölü'nde, tarihi Route 66'nın eşsiz rotasında yer alıyor. Bir zamanlar bu ünlü rotayı takip edenler için bir vaha gibi olan kasaba, zamanla nüfusun azalması ve ticaretin durgunlaşmasıyla adeta bir hayalet kasabaya dönüştü. Ancak kasabanın kaderi, geçen yıl yaşanan bir trajedinin ardından beklenmedik bir dönüşümle karşı karşıya kaldı. Kasabanın son sahibi geçen yıl hayatını kaybedince bölge miras olarak oğlu 31 yaşındaki Kyle Okura’ya kaldı. Okura, Amboy'u yeniden canlandırmak için çaba sarf ediyor ve kasabayı ünlülerin ve turistlerin akın ettiği bir cazibe merkezi haline getirmeyi amaçlıyor. İşte Kyle Okura ve Amboy kasabasının sıra dışı hikâyesi…
#RotaKendisi artık 50 yaşına merdiven dayadığı halde hep yarı yaşındaki kadınlarla birlikte olmasıyla ün salmıştı. Üstelik yıllardır birlikte olduğu birbirinden genç, güzel ve başarılı kadınlar 25 yaşına geldiğinde onları terk ediyordu…
#Leonardo DicaprioYeni Lokanta’da tattığım mantı ününü hak ediyor çünkü tuzlu yoğurt çok yakışmış ama benim zevkime göre biraz fazla kaynatmışlar. Kuzugöbeği mantarı ve tarhananın baharat gibi kullanılması başarılı. Mersin karides tuzlu-tatlı-ekşi-acı dengesi açısından en başarılı yemek. Kuzunun gerdanı seçici damakları hayal kırıklığına uğratmaz.
#Vedat MilorYıllarca Hollywood’un en yakışıklı isimlerinden olarak anılan ve çapkınlığıyla da ünlenen George Clooney, uzun yıllar kalbini boş tuttuktan sonra Lübnan asıllı insan hakları avukatı Amal Alamudin ile 2014’te evlenmişti. Çiftin yıllardır gıptayla bakılan aşkları ve evlilikleri her zaman gündemde kalmayı sürdürüyor.
#George ClooneyTürk mutfağı turizme açılıyor. Özellikle ‘her şey dahil’ otellerde yöresel yemeklere ağırlık verilmeye başlandı. Sektör yetkilileri, “Gastronomi turizmi çok önemli. Otellerimizde ‘Yörük’ mutfağına özel tatlar sunduk, çok rağbet aldık. Tüm bölgeleri dahil edeceğiz” diyor. Bu açılıma gastronomi uzmanları da destek veriyor.
#GastronomiMerakla beklediğim ‘Bihter’ filmi geliyor. Tüm filmlerini beğenerek izlediğim yönetmenlerin elinden çıkıyor: Caner Alper ve Mehmet Binay. ‘Zenne’, ‘Çekmeceler’, ‘Bergen’ gibi cesaret isteyen konuları ele alıp izleyiciyi içine alacak ustalık ve teknikte çekilmiş filmlerin referansı ile ‘Bihter’i merakla bekliyor olmamız çok doğal. Ulusal ve uluslararası ödüllerle, 26 yıllık sevgi dolu birliktelikleri ve sanatla ortaya koyduklarıyla kendilerini ‘savaş partnerleri’ olarak adlandırdıkları hayat yolculuklarında hep ilerlemeyi, kalıcı eserler bırakmayı hedeflemişler ve başarmışlar da...‘Bihter’ filmi yılın son çeyreğinde Amazon Prime Video platformunda yayınlanacak; üstelik filmin ilk röportajını bizimle yapmaları ve ilk sizlerin bunu okuyor olmanız ayrı bir güzellik.
#1Dalaman’da uçaktan indikten sonra dünyanın en özel noktalarından biri olan Datça Yarımadası’na ulaşmak için üç saat süren maceralı araba yolculuğu sırasında insan, Antik dönemin önemli merkezlerinden biri kabul edilen teraslar kenti Knidos’un bu dağlık arazide ne zorluklarla inşa edildiğini düşünmeden edemiyor.
#Müge AkgünAnavarza Bal’a Londra’dan ödül geldi. Netflix, Los Angeles’ta restoran açıyor. Özsüt tatlılarında Jersey sütü kullanmaya başladı. Schafer altın desenli tabak serisini, Tefal zahmetsizce temizlenebilen doğa dostu tavalarını çıkardı. Yeme-içme dünyasından en son haberler burada.
#TatlıBavel’de kuzu kafes süper, babagannuş ve humusları da Lübnan’da yediğim düzeyde.Bestia’da kemik ilikli ıspanak gnocchi muazzam. Kemik iliği bütün şekilde geliyor, garson önünüzde kemiğinden ayıklayıp gnocchi’ye karıştırıyor. Odun fırınında pişen pizzaları da çok başarılı. Şaşıracaksınız ama Saffy’s lokantasındaysa yüzde 100 kuzu etinden Adana kebabı yedim. Bu üç mekânın sahibi Ori Menashe, Saffy’s’i açmadan önce İstanbul’a gelmiş, kebap ustalarından işin inceliklerini öğrenmeye çalışmış.
#BavelLos Angeles merkezli USA 2, Amerika’nın özel eğitimli arama kurtarma ekiplerinden. USA 2, 6 Şubat’ta meydana gelen deprem felaketi sonrası Amerika’nın görevlendirdiği Afet Yardımı Müdahale Ekibi’nin (DART) bir parçası olarak Türkiye’ye geldi. 14 günlük Türkiye görevinin ardından 21 Şubat Salı günü Los Angeles’a dönen ekibi, Los Angeles Başkonsolosumuz Sinan Kuzum ve Türk-Amerikan sivil toplum kuruluşlarının üyeleriyle birlikte karşıladık. Sinan Kuzum’un teşekkür plaketi takdim ettiği arama kurtarma ekibinin üyeleri, “Eve dönmüş olsak da aklımız ve dualarımız depremden etkilenen insanlarla birlikte olmaya devam ediyor” dedi. Türk bayrakları, çiçekler ve Los Angeles’ta faaliyet gösteren Bakkal uygulamasının hediye paketleriyle biz de ekibe teşekkürümüzü en içten şekilde gösterdik. Ve kendilerine Türkiye’de neler yaşadıklarını sorduk...
#USA 2Los Angeles merkezli USA 2, Amerika’nın özel eğitimli arama kurtarma ekiplerinden. USA 2, 6 Şubat’ta meydana gelen deprem felaketi sonrası Amerika’nın görevlendirdiği Afet Yardımı Müdahale Ekibi’nin (DART) bir parçası olarak Türkiye’ye geldi. 14 günlük Türkiye görevinin ardından 21 Şubat Salı günü Los Angeles’a dönen ekibi, Los Angeles Başkonsolosumuz Sinan Kuzum ve Türk-Amerikan sivil toplum kuruluşlarının üyeleriyle birlikte karşıladık. Sinan Kuzum’un teşekkür plaketi takdim ettiği arama kurtarma ekibinin üyeleri, “Eve dönmüş olsak da aklımız ve dualarımız depremden etkilenen insanlarla birlikte olmaya devam ediyor” dedi. Türk bayrakları, çiçekler ve Los Angeles’ta faaliyet gösteren Bakkal uygulamasının hediye paketleriyle biz de ekibe teşekkürümüzü en içten şekilde gösterdik. Ve kendilerine Türkiye’de neler yaşadıklarını sorduk...
#Barbaros TapanKoronavirüsün adını Aralık 2019’da duyduk. Sonra hayatlarımıza hızla girdi ve her şeyi geri dönüşü olmayacak şekilde değiştirdi. Peki siz hâlâ Covid-19’a yakalanmayanlardan mısınız? Eğer böyle düşünüyorsanız yanılıyor olabilirsiniz. Nasıl mı? İşte Wall Street Journal'ın çarpıcı makalesi ve kritik uzman görüşleri…
#COVID-19Şu sıralar Bodrum ve Çeşme’de olmak havalı görünse de İstanbul’da kalanların da yapabileceği bir dolu aktivite, keşfedebileceği birçok mekân var. Üstelik hangisini seçeceğiz diye uğraşmaya da gerek yok. Şehrin tadını en iyi çıkaranlar favorilerini bizim için sıraladı.
#SAVAŞ ÖZBEY1995 yılından bu yana Oscar ödül törenlerinin yemek mönüsünü hazırlayan şef Wolfgang Puck’ın “Türk mutfağında kebap dışında bir sürü lezzet var. Artık kebap dışında Türk lezzetlerini sunan restoranlar açılmalı” sözlerine Türk şef ve yemek yazarlarından destek geldi.
#GastronomiBir akımdan çok yaşam felsefesi olarak kabul edip hayvansal ürünlerden uzak duran ve vegan beslenmeyi benimseyenlerin sayısı gün geçtikçe artıyor. Dünya kaynaklarına saygı duymak amacıyla vegan menüye geçen şefler, yediğinizi sorgulatacak kadar iyi vegan suşiciler, vegan burgerciler, vegan pazarlar, hatta vegan oteller… Buyurun dünyadaki en vegan dostu kentler.
#HürriyetÖdüllü bir işkadını ve bir gezgin olan Günsel Ülkü’nün yeni kitabı ‘Gezgin Ruhum-50 Ülke, 150 Şehir, 1 Günce’ bugüne kadar yazılmış en kapsamlı seyahat rehberlerinden biri. Tavsiye isteyen arkadaşlardan yola çıkıp günlüklerini ortaya döken Ülkü, tıpkı bir arkadaşına anlatır gibi 50 ülke, 150 şehirde ne yapılır, nereye gidilir, ne yenir anlatıyor...
#Seyahat