Lokum tüm dünyada Türkiye denince ilk akla gelen lezzetlerden biridir. Çok eski zamanlardan günümüze kadar gelebilmiş tatlardan biri olan lokum günümüzde genellikle özel günlerde misafirlere ikram edilir halde karşımıza çıkıyor ama sevenleri için lokum yemenin yeri ya da zamanı yok. Özellikle kahvenin yanına çok yakışan lokumu satın alabileceğiniz, lokumuyla efsaneleşmiş bazı adresler mevcut elbette ama isterseniz lokumunuzu evde de yapabilirsiniz. İşte birkaç temel malzemeyle lokum yapılışı…
#LokumKurban Bayramı ile et konusunda bazı detaylar da merak konusu oldu. Bunlardan biri de eti yumuşatma teknikleri... Sert eti, farklı işlemlerden geçirerek yumuşacık hale getirmek mümkün. Böylece lokum gibi ve tam kıvamında tarifler hazırlayabilirsiniz. Peki Et nasıl yumuşatılır? Yumuşacık ve lokum gibi bir et için ne yapılır? İşte eti yumuşatmanın püf noktaları…
#Et Nasıl YumuşatılırDaha yumuşak yapmak mümkün Kurban Bayramı başlıyor. Kurban Bayramı denilince akla ilk gelen yemek ise kavurma oluyor. İşte ağızda dağılan, tadı damakta iz bırakan hatta sert etleri tarihe karıştıracak olan lokum gibi kurban kavurma püf noktaları hürriyet.com.tr okurları için hemen aşağıda... Kavurma tarifi nasıl yapılır, malzemeleri neler? Kurban etiyle kavurma nasıl pişirilir, nasıl saklanır? Bayram için kavurma yapacaklar dikkat! Her bayram olduğu gibi bu bayramda kavurma yapmak isteyenler, kavurma tarifi hakkında bilgi almak istiyor. Peki yumuşak kavurma nasıl yapılır, kurban etiyle kavurma nasıl pişirilir, nasıl saklanır? Chef Rüzgar SÜNBÜL ile kurban kavurma tarifi...
#Kurban Kavurma TarifiKavurma genellikle kuzu etiyle yapılıyor ancak bayramda dana kesenler, dana kavurma tarifi içn araştırmalara devam ediyor. Peki, yumuşak dana kavurma nasıl yapılır? İşte, lokum gibi dana kavurma tarifi ve malzemeleri...
#Dana KavurmaYılbaşı hindi dolması yılbaşı akşamlarının klasikleşen yemeklerinden biridir. Ancak yılbaşı hindisi lokum gibi olması için bazı püf noktaların uygulanması gerekmektedir. Peki, lokum gibi yılbaşı hindisi nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte kestaneli pilav ile nar gibi kızarmış yılbaşı hindisi tarifi ve püf noktaları...
#Yılbaşı Hindisi TarifiHindi tarifi, yılbaşına az bir süre kala pek çok kişi tarafından araştırılıyor. Yılbaşı gecesini evde geçirecekler için hoş bir yılbaşı sofrası kurmak ve lezzetli bir yılbaşı menüsü hazırlamak çok önemli. Bu menülerin yıldızı da genellikle fırında nar gibi kızarmış, çıtır çıtır hindi oluyor. Peki fırında hindi nasıl pişirilir? Lokum gibi hindi nasıl yapılır? İşte, fırında hindi pişirmenin ipuçları
#HindiKurban Bayramı'nın gelmesiyle et kavurma tarifi de araştırılıyor. Bayramın vazgeçilmez lezzeti et kavurma hazırlarken bazı noktalara dikkat edilmesi gerekiyor. Etin sert olmamasının yanı sıra esim, pişirme ve dinlendirme tekniklerinin doğru zamanda uygulanması da önemli. Peki, kurban etinden et kavurma nasıl yapılır? İşte kurban etiyle lokum gibi yumuşacık kavurma tarifi, malzemeleri ve yapımı
#Kavurma TarifiEkin Uzunyol Çağlar’ın İstanbul Reşitpaşa’da ilkini açıp, evlendikten sonra ikinci şubesini Bodrum’da hayata geçirdiği Havan’dan aslında modern bir esnaf lokantası. Küçük, şirin ve minimalist. Bir kez keşfedenin bir daha, bir daha geleceği ve bildiği sebzelerin bambaşka halini göreceği bir lezzet durağı. Ağzınız sulanacak biliyorum ama haydi başlayın okumaya!
#1Sanayideki ‘kadın patron’ azlığı Gaziantep’te sadece kadın girişimcilerin yer aldığı organize sanayi bölgesini yarattı. Kadın Girişimci Destek Merkezi’nde (KAGİDEM) atölye sahibi olan kadınlar, iş güvenliği malzemesinden çikolataya, halı bonesinden otel terliğine kadar pek çok sektöre hizmet veren ürünleri üretiyor.
#KAGİDEMKaburga dolması, hem görününüyle hem de lezzetiyle öne çıkan bir tarif. Lokum gibi yumuşacık et ile baharatlı iç pilavı sofranızı şölene dönüştürecek. Yapımı biraz zahmetli olsa da tadı buna değiyor. Peki kaburga dolması nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte kaburga dolması tarifi ve püf noktaları
#Kaburga Dolması TarifiBiryani, Hint mutfağının tanınmış lezzetlerinden biri. Baharatlı pilav ve lokum gibi kuzu etinin bir araya geldiği bu lezzetin tadına doyum olmuyor. Çeşitli baharatların kullanıldığı Biryani pilavı tavuk eti ile de hazırlanabiliyor. Peki Biryani nasıl yapılır? İşte Biryani tarifi ve malzemeleri... Şimdiden afiyet olsun...
#Biryani TarifiGünümüzde kahvaltılarda tatlı olarak bal, tahin-pekmez ve hazır market ürünleri dışında reçel de kendine yer bulur. Reçel Anadolu’da evlerde kadınlar tarafından hazırlanmaya devam ediyor. Yaz mevsiminde bolca çeşit meyve bulunduğundan reçeller de salça gibi, erişte gibi kışlık hazırlıklar arasındadır.
#BursaTesti kebabı, mutfağımızın enfes kebaplarından biri. Et ve sebzeleri bir testiye yerleştirilip ağzının hamur ile kapatılmasıyla hazırlanan testi kebabı, Yozgat'ın tescilli bir lezzeti. Peki testi kebabı nasıl yapılır? Sizin için testi kebabının tarifini derledik. Şimdiden afiyet olsun...
#Testi Kebabı Nasıl YapılırKurban eti özellikle il gün pişirilmesi en zor etlerden biridir. Genellikle kurban etinin sert olmasından şikayet edilir. Kurban Bayramı’nda kavurma yapmak olmazsa olmazımızdır. Peki, kurban etiyle yumuşacık lokum gibi kavurma nasıl yapılır? İşte kurban etinden kavurma tarifi ve püf noktaları...
#Kavurma Nasıl YapılırAilemle birlikte her kış mutlaka bir termal otele gider, şifalı kaplıca sularıyla yenilenip döneriz. Bu kış yine Afyonkarahisar’a düşürdük yolumuzu. Termal otelde kalıp kentin meşhur lezzetleriyle mest olmaktı amacımız. Bu sefer amacımızın ötesine geçip tarihi yerlerini de keşfettik.
#HürriyetGeleneksel Türk mutfağımızın damak çatlatan lezzetlerinden biri olan hünkar beğendi, MasterChef yarışmasıyla ekranlara geliyor. Somer Şef’in imza yemeği olan hünkar beğendiyi püf noktalarıyla birlikte hazırlamak istiyorsanız, işte namı değer hünkar beğendi tarifi, malzemeleri ve adım adım yapılışı…
#Hünkar BeğendiDana kavurma Kurban Bayramı ile sofralarda yer bulmaya başladı. Et sevenlerin tükettiği kavurma Kurban Bayramlarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri. Hem ev ahalisi hem de bayramlaşmaya gelenler için lezzetli kavurma yapmak isteyenler, püf noktaları merak ediyor. Evde kavurma yapmak istiyorsanız, dana kavurma nasıl yapılır? Lokum kıvamında kavurma yapımı için nerelere dikkat etmek gerekiyor? sorularının yanıtı için haberimize göz atabilirsiniz. Siz de kavurma yapmayı deniyor fakat bir türlü istediğiniz lezzet ve kıvamda pişiremiyorsanız, işte adım adım kavurma tarifi...
#Kavurma Nasıl Yapılır?Ramazan ayıyla birlikte sevdiklerine özel lezzetler sunmak isteyenler her gün iftar menülerini özenle oluşturuyor. "İftara ne pişirsem?, "Bugün ne pişirsem?" diye düşünenler için çorbadan tatlıya Ramazan'ın yirmi dördüncü gününe özel nefis bir menü hazırladık. İşte 6 Mayıs Perşembe, Ramazan'ın 24. günü için iftar menüsü...
#Bugün Ne Ğişirsem?Ramazan ayıyla birlikte sevdiklerine özel lezzetler sunmak isteyenler her gün iftar menülerini özenle oluşturuyor. "İftara ne pişirsem?, "Bugün ne pişirsem?" diye düşünenler için çorbadan tatlıya Ramazan'ın on beşinci gününe özel nefis bir menü hazırladık. İşte 27 Nisan Salı, Ramazan'ın 15. günü için iftar menüsü...
#RamazanBayramı iple çekerken hangi tatlıyı yapacağınızı mutlaka düşünüyorsunuzdur. Sıcak yaz günlerinde çok ağır tatlılar tercih etmek istemiyorsanız bu tatlılar tam size göre. Hafifliğiyle diğer tatlıları geride bırakan sütlü tatlılar bu bayram çok sevilecek. İşte bayram sofralarınızın lezzetine lezzet katacak sütlü tatlılar…
#Kurban BayramıCuma günleri hafta sonuna adım attığımız, önümüzdeki iki tatil gününün keyfini erkenden çıkarmaya başladığımız zamanlar. O nedenle cuma akşam yemekleri çok ama çok önemli. Özellikle çalışanların kolayca yapabilecekleri, cuma akşamına çok yakışacak yemek tariflerini sizin için derledik. İşte pratik ve nefis yemek tariflerimiz...
#Bugün Ne PişirsemIsparta denince akla ilk gelen meşhur lezzetlerden biri de kabune pilavı oluyor. Et, nohut ve pirinçten oluşan kabune pilavı başlı başına doyurucu bir lezzet. Peki, kabune pilavı nasıl yapılır? İşte, yöresel bir yemek olan Kabune pilavının tarifi...
#Kabune NedirKuzu eti ile hazırlanan külbastı geleneksel lezzetler arasında yer buluyor. Baharatlarla hazırlanan bu lezzet, yapılış aşamasında eti doğru parçalandığı zaman lokum gibi ağızda dağılıyor. Közlenmiş biber, soğan ve domatesle hazırlanan külbastı, belli püf noktalarına dikkat edildiği zaman enfes bir lezzete dönüşebilir. Peki, külbastı nasıl yapılır? İşte kolay ve pratik külbastı tarifi...
#Külbastı Nasıl Yapılır