Kaburga dolması tarifi: Kaburga dolması nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte lezzeti ve görüntüsüyle ayrı güzel kaburga dolması yapımı ve püf noktaları
Kaburga dolması, hem görününüyle hem de lezzetiyle öne çıkan bir tarif. Lokum gibi yumuşacık et ile baharatlı iç pilavı sofranızı şölene dönüştürecek. Yapımı biraz zahmetli olsa da tadı buna değiyor. Peki kaburga dolması nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte kaburga dolması tarifi ve püf noktaları
Kaburga dolması, et sevenlerin tadına doyamayacağı bir lezzet. İç pilavı ile servis edilen bu nefis yemek, pek çok yörede yapılıyor. Eğer kaburga dolmasına bir şans vermek isterseniz, tarifi hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...
MALZEMELER:
1 adet kuzu kaburga
İç harcı için:
500 gram kuzu kuşbaşı
500 gram pirinç
Tuz
Karabiber
Yenibahar
7-8 dal maydanoz
1 kahve fincanı kavrulmuş badem içi
Sosu için:
1 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı domates salçası
Tereyağı
KABURGA DOLMASI NASIL YAPILIR?
Tuz ve karabiber karışımıyla ovalayıp buzdolabında 1 saat kadar dinlendirin.
Diğer yanda etinizi suyunu salıp çekene kadar kavurun.
Pirinci ekleyip kavurduktan sonra üzerini geçecek kadar su ilave edin.
Kapağı kapalı halde pilav gibi pişirip ocaktan alın.
Ardından içine tuz, baharat, badem ve kıyılmış maydanoz ekleyip harmanlayın.
Pilavı kaburganın içine doldurup ağzını iğne iplikle dikin.
Tereyağını tavada eritip salçayı yağda kavurun.
Yoğurdu da ekleyip hazırladığınız sosu kaburganın dışına sürün.
Üzerine tuz ve sıcak su ilave edin ve ocağa alın.
Kaynamaya başladıktan yarım saat sonra altını kısın.
Piştikten sonra büyük servis tabağına alın.
Afiyet olsun...