Kurban etiyle kavurma nasıl yapılır? Kurban etinden yumuşacık kavurma tarifi ve püf noktaları
Kurban eti özellikle il gün pişirilmesi en zor etlerden biridir. Genellikle kurban etinin sert olmasından şikayet edilir. Kurban Bayramı’nda kavurma yapmak olmazsa olmazımızdır. Peki, kurban etiyle yumuşacık lokum gibi kavurma nasıl yapılır? İşte kurban etinden kavurma tarifi ve püf noktaları...
Genellikle Kurban Bayramının ilk günü geleneksel olarak kurulan sofralarda kavurma baş köşede yer alır. Bu nedenle de dinlenmesi gereken kurban eti sert kalabilir. Bu nedenle kurban etinin marine edilmesi ve dinlendirilmesi önerilir. Peki, kurban etiyle kavurma nasıl yapılır? Kurban etinden yumuşacık kavurma tarifi ve püf noktaları hemen aşağıda...
KURBAN KAVURMASI TARİFİ İÇİN MALZEMELER
- 1 kilo dana eti
- 1 baş kuru soğan
- 2 yemek kaşığı
- Zeytinyağı
- Tuz
KURBAN ETİNDEN KAVURMA NASIL YAPILIR?
Etleriniz kuş başı değil ise etleri kesme tahtasında alın, keskin bir bıçakla sinirleri temizleyin ve kuşbaşı doğrayın.
Geniş bir çelik tencereye sıvıyağ koyun ve kızdırın, etler suyunu salana kadar orta ateşte pişirin ve içine kabuğu soyulmuş bütün soğan ekleyin.
Ocağı kısın, etler yumuşayana kadar kısık ateşte (yaklaşık 1 saat) ara sıra karıştırarak pişirin, ocaktan almadan 15 dk. önce tuz katın.
Sıcakken servis yapın. Afiyet olsun…
KURBAN ETİYLE KAVURMA YAPMANIN PÜF NOKTALARI
“Kavurma yaparken etin but kısmını kullanmak gerekir” diyen Uzman Diyetisyen Yeşim İşgüzar, kavurma tüketimi ile ilgili bilgiler verdi.
Lezzet açısından ilave edilen kuyruk yağının tüketilmesi, yüksek kolesterol ve doymuş yağ içeriğinden dolayı kalp ve damar hastaları açısından riskli olduğu için et, görünür yağlarından tamamen temizlenmelidir.
Kavurma yapılacak et zaten yağ içeriği bakımından yüksek olduğu için pişirilirken ekstra yağ eklenmesine gerek yoktur.