Hint mutfağından Biryani tarifi! Biryani nasıl yapılır? İşte Biryani yapımı, malzemeleri ve püf noktaları
Biryani, Hint mutfağının tanınmış lezzetlerinden biri. Baharatlı pilav ve lokum gibi kuzu etinin bir araya geldiği bu lezzetin tadına doyum olmuyor. Çeşitli baharatların kullanıldığı Biryani pilavı tavuk eti ile de hazırlanabiliyor. Peki Biryani nasıl yapılır? İşte Biryani tarifi ve malzemeleri... Şimdiden afiyet olsun...
Hint mutfağının sevilen lezzetlerinden biri olan Biryani, pirinç ve etle hazırlanıyor. Alıştığımız pilavlardan daha farklı olan bu tarife çeşitli baharatlar ekleniyor. Eğer denemek isterseniz Biryani tarifini sizin için derledik.
MALZEMELER:
1 kilogram kemikli kuzu eti
2 su bardağı basmati pirinç
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
1 adet kuru soğan
3-4 diş ezilmiş sarımsak
25 gram dolmalık fıstık
50 gram badem
2 domates
1 çay kaşığı zencefil
25 gram kuş üzümü
Tuz
Karabiber
Pirinçleri iyice yıkayın.
Üzerine ılık su ve 1 çay kaşığı tuz ekleyin, 10 dakika kadar bekletin.
Pirinçlerin suyunu iyice süzün.
Tereyağı ve ayçiçeği yağını tavada ısıtın.
Soğanları ve sarımsakları yemeklik doğrayın ve tavaya ekleyip soteleyin.
Kemikli kuzu etlerini ilave edin ve kavurun.
Etler suyunu salıp çekinceye kadar pişirin.
Sonrasında dolmalık fıstık ve bademi ekleyin.
Pirinci ilave edip kavurun.
Küp küp doğradığınız domatesi ekleyip pişirmeye devam edin.
2 su bardağı suyu, zencefili, kuş üzümünü, tuz ve karabiberi ekleyin.
Hafifçe karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişirin 30 dakika kadar pişirin.
Yemeğiniz piştikten sonra 5 dakika dinlendirin ve servis edin.
Afiyet olsun…