Güncelleme Tarihi:
Etin yumuşacık ve lokum gibi pişmesi için uygulayabileceğiniz birkaç teknik sofranıza lezzet katacak. Özellikle büyük parça etlerde pişirmeden önceki yumuşatma aşaması yemeğinizin lezzeti için önemli. İşte etinizi yumuşatmak için uygulayabileceğiniz birkaç teknik...
Eti yumuşatmak için en klasik teknik; eti dövmek. Eti streç filme sarılıp et döveceği ile ezildiğinde kas dokusu kırılır ve daha yumuşak bir hale gelebilir. Fakat bu işlemi çok fazla yapmak etin tamamen ölmesine neden olacağından dikkatli davranılması gerekiyor.
Yumuşak bir et için en bilinen yollardan biri de marine etmek. Özellikle asit özelliği olan limon, sirke gibi malzemelerle hazırlanan marine sosları hem etin yumuşamasını sağlıyor hem de lezzetini artırıyor.
Eti yumuşatmanın diğer bir püf noktası da ağır ateşte uzun süre pişirmek. Çünkü etin pişme süresi uzadıkça, daha fazla kolajen parçalanıyor. Kolajen parçalanması da etin yumuşaması anlamına geliyor.