GeriMutfak Tüyoları TESTİ KEBABI NASIL YAPILIR? Lokum kıvamında etiyle testi kebabı tarifi, malzemeleri ve püf noktaları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

TESTİ KEBABI NASIL YAPILIR? Lokum kıvamında etiyle testi kebabı tarifi, malzemeleri ve püf noktaları

TESTİ KEBABI NASIL YAPILIR? Lokum kıvamında etiyle testi kebabı tarifi, malzemeleri ve püf noktaları

Testi kebabı, mutfağımızın enfes kebaplarından biri. Et ve sebzeleri bir testiye yerleştirilip ağzının hamur ile kapatılmasıyla hazırlanan testi kebabı, Yozgat'ın tescilli bir lezzeti. Peki testi kebabı nasıl yapılır? Sizin için testi kebabının tarifini derledik. Şimdiden afiyet olsun...

Testi kebabı tandırda pişirilse de fırında ve açık ocaklarda da hazırlanıyor. Testi de pişen et de lokum gibi oluyor. Eğer denemek isterseniz, test, kebabı tarifi hemen aşağıda.

TESTİ KEBABI TARİFİ

MALZEMELER:

3 kilogram kuşbaşı et
1 kilogram domates
300 gram sarımsak
200 gram sivri biber
200 gram tereyağı
Karabiber
Kimyon
Tuz

Hamuru için:

Un
Su

TESTİ KEBABI NASIL YAPILIR?

Testiye sıvı yağla birlikte eti koyun.

Önceden köz haline getirilmiş ortasına testiyi gömüp etin pişmesini sağlayın.

Et suyunu çekip kavrulmaya başladığında ufak ufak doğradığınız domates ve biberleri, tuzu ve baharatları ekleyin.

Diğer yanda un ve suyu karıştırarak yapışkan bir hamur elde edin.

Testinin ağzını bir bezle örttükten sonra üzerini hamurla kaplayın.

Hamurun ortasına küçük bir delik açıp testiyi yeniden köze gömün.

2 saat kadar pişmeye bırakın.

Arada testiyi çalkalayarak malzemelerin karışmasını sağlayın.

Hamur piştiğinde içindekiler de pişmiş demektir. Bu aşamada testiyi ateşten alıp 20 dakika dinlendirin.

Ardından hamuru çıkarıp baharatlarla servis edin.

Afiyet olsun…

 

 

False