Lokanta haberleri sayfasında Lokanta hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 9016 Lokanta haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
3 yıldızlı İtalyan Dal Pescatore gibi lokantalar trend dışı mükemmelliyetçilik peşinde. Aynı yemeği 30 sene yapabiliyor ve sadece minik detaylarla oynuyorlar. Örneğin ‘tortelli di zucca’. Bu kadar basit gözüken bir hamurişi nasıl baş döndürücü bir başyapıta dönüşür?
#Dal PescatoreŞüphesiz Sarıyer’deki Balıkçı Kahraman ülkedeki en pahalı lokantalardan biri. İçki hariç kişi başına 200 euro’yu (7.500 lira civarı) bulabilirsiniz. Pahalı mı? Hem evet hem de hayır. Evet, çünkü ülkemizdeki gelir düzeyine göre dudak uçuklatan fiyatlar bunlar. Öte yandan kullanılan malzemenin kalitesi ve yaratılan değeri dikkate alırsanız mekânın çektiği fiyat anormal değil. Amiyane tabirle Balıkçı Kahraman iyi fiyat çekiyor ama Allah için adama ‘Kazıkçı’ demek de haksızlık olur.
#BalıkOrdu'da restoranda ailesiyle darbedilen Cumhuriyet Savcısı Mücahid Şamil Koca, ifadesinde yaşananları anlattı. Savcı Koca restorana tavsiye üzerine gittiğini belirtirken, 'Arkamdan sağ kulağıma bir yumruk yedim fakat kimin vurduğunu fark etmedim. O esnada orada bir kargaşa çıktı. Bu kargaşada kayınvalidem Selime Kırım ve kucağındaki 9,5 aylık kızım yere düştü.' şeklinde konuştu
#OrduBolu'da şehirler arası yolculuk yapan aile, içerisinde 1 milyon 200 bin TL değerinde altın olan çocuk çantasını mola verip çorba içtikleri lokantada unuttu. Çantayı bulan çalışanlar polise haber verirken, yaklaşık 2 saat sonra Ankara’ya vardıklarında durumu fark eden aile, kente geri dönüp, altınlarını teslim aldı.
#BoluBolu'da şehirler arası yolculuk yapan aile, içerisinde 1 milyon 200 bin TL değerinde altın olan çocuk çantasını mola verip çorba içtikleri lokantada unuttu. Çantayı bulan çalışanlar polise haber verirken, yaklaşık 2 saat sonra Ankara’ya vardıklarında durumu fark eden aile, kente geri dönüp, altınlarını teslim aldı.
#AltınTinos Adası’ndaki To Thalassaki lokantası bence tüm Akdeniz’in en iyilerinden. Onu benim için özel kılan sadece şefi Antonia Zarpa’nın yemek zevki ve yaratıcılığı değil, ürün kalitesi. Özellikle de sebze, meyve ve tahıl ürünleri... Olağanüstü peynirlerini de kendileri yapıyorlar.
#LokantaLokanta ve kafele KDV oranı gece yarısından itibaren değişti! Kafe ve restoranlarda yeni KDV oranları son dakika Resmi Gazete'de yayımlandı. Düzenlemeyle birlikte, yiyecek ve içecek satışı yapan işletmelerde geçerli olan Katma Değer Vergisi (KDV) oranları yükseltildi. Buna göre lokanta, kafe, pastane gibi işletmeler kendilerinin hazırlayıp sundukları yiyecek ve içecekler ile dışarıdan temin edilerek buralarda sattıkları ürünler için yüzde 10 oranında KDV hesaplayacak. Peki, KDV DEĞİŞİKLİĞİ 2024 SON DAKİKA | Resmi Gazete kararı: Lokanta ve kafelerde KDV oranları değişti mi, yüzde kaç oldu? İşte 2024 Yeni Katma Değer Vergisi (KDV) oranları!
#Yeni KDV OranlarıDüşük KDV’ye tabi ürünler üzerinden fiş keserek vergiden kaçınma eğilimine giren işletmelerin tespit edilmesi üzerine Gelir İdaresi Başkanlığı harekete geçti. Lokanta ve kafeler sattığı yiyecek ve içecekte KDV’yi yüzde 10, alkollü içeceklerde yüzde 20 olarak hesaplayacak.
#KDVLokanta ve kafele KDV oranı gece yarısından itibaren değişti! Kafe ve restoranlarda yeni KDV oranları son dakika Resmi Gazete'de yayımlandı. Düzenlemeyle birlikte, yiyecek ve içecek satışı yapan işletmelerde geçerli olan Katma Değer Vergisi (KDV) oranları yükseltildi. Buna göre lokanta, kafe, pastane gibi işletmeler kendilerinin hazırlayıp sundukları yiyecek ve içecekler ile dışarıdan temin edilerek buralarda sattıkları ürünler için yüzde 10 oranında KDV hesaplayacak. Peki, Lokanta ve kafelerde KDV oranları yüzde kaç oldu? İşte, Resmi Gazete'de yayınlanan yeni KDV oranları ve konu hakkında ayrıntılı bilgiler.
#Yeni KDV OranlarıBir lokantanın servisinden memnun olmayan, fiyatlarını çok bulan insan önce hoşnutsuzluğunu ifade eder. Sonra da oraya bir daha adım atmaz. Bunu çok kişi yaparsa o işyeri cezalandırılmış olur. Bu, uzun dönemde, boykottan çok daha etkilidir. Ayrıca geçen hafta sonu yapılan tipte bir boykot, lokantalarla ilgili daha temel sorunları gözden kaçırmamıza neden oluyor. Her şeyden önce bir kalite sorunu var. Pek az lokanta kendi mezesini kendi hazırlıyor. Yağ kullanımı o kadar kötü ki margarini arar hale geldik...
#LokantaYeni keşfettiğim Ataşehir’deki The Salaş eşim için çok güzel bir sürpriz oldu. Sahibi Hasan Bey (Söğüt) hem mangal ustası hem de etten çok iyi anlıyor. Nazende ise şu sırada sadece İstanbul’da değil, dünyanın önde gelen gastronomi merkezlerinde bile nadir bulunacak lezzette yemekler çıkarıyor. İyice karamelize edilmiş oğlak incikle gelen Bursa kestaneli içpilav, oğlak kokoreç sarma, ağır ağır pişmiş düve kavurma gibi tabakların hepsi de olağanüstü.
#Anadolu YakasıTicaret Bakanlığı, tarife ve fiyat listelerinin iş yerinin girişine asılması veya masalara konulması ve servis ücreti alınmamasına ilişkin yönetmeliğin ardından 81 ilde denetimlerin yapıldığı, İstanbul'da bir kafe zincirine 834 bin 48 lira para cezası uygulandığını duyurdu.
#Ticaret BakanlığıGünümüzde ekonomik durum, ürün maliyetlerinin artması lokantaları etkiliyor. Hem çok iyi kalite malzemeyle emek yoğun yemekler hazırlamak hem de herkesin kesesine uygun fiyatlar sunmak mümkün değil. Bu gerçeği çok kişi söylemiyor. Bahsedeceğim hiçbir lokanta için ucuz diyemem ama fiyat-kalite açısından hepsinin makul olduğunu düşünüyorum.
#Anadolu YakasıHazır yemek sektörüne yönelik önemli değerlendirmelerde bulunan Yakın Mutfak Genel Müdürü Erdeniz Sevinç, “Türkiye’deki istihdamın, üretimin artmasıyla bizim işimizin yoğunlaşması aynı paralelde gidiyor. Dolayısıyla yeni açılacak olan alanlar ve yatırımlar bizim işlerimizin artışı için hep bir potansiyeldir. Türkiye’deki büyümenin etkisiyle 2025’ten umutluyuz” dedi.
#Yakın Mutfak Genel Müdürü Erdeniz SevinçAlmanya’da iktidara göz diken CDU/CSU’nun erken seçim programında, vergi indirimi, düzensiz göçün engellenmesi, mecburi askerlik uygulamasına geri dönülmesi de yer aldı. 79 sayfadan oluşan programda, aşırı sağcılar ve aşırı solcularla radikallere karşı mücadelenin artırılmasına da yer verildi.
#AlmanyaÖzellikle yurt dışında bir kente gittiğinizde sizi karşılayan pasaport polisinin tavrından havasına, kaldığınız otelden gittiğiniz restoranlara birçok ayrıntı o seyahatin ruhunu belirler. Özellikle de o kenti daha önce çeşitli nedenlerle dört beş kez ziyaret etmiş, tarihi ve turistik yerlerini dolaşmışsanız farklı beklentileriniz olur.
#Müge AkgünKaradeniz’de muhtelif balıklar avlanır ama bir Karadenizli evden çıkarken “Akşama hamsi mi alayım, balık mı” diye sorar. Balıkçıları da “Hamsi var, balık var” diye bağırarak satış yapar. Karadeniz’in baş tacı hamsi tava, bu hafta Instagram adresimiz @hurriyetlezzetlihayat’taki anketimizde de istavrit tavaya fark attı, ankete katılanların yüzde 72’sinin favorisi oldu. Sular soğudukça lezzeti artan hamsinin adını kışın en sert dönemi ‘hamsin’den aldığı rivayet edilir. Mevsimi gelen ve şimdilerde bolca bulduğumuz bu lezzet aynı zaman da çok da sağlıklı. Kışın balık bereketini başarılı şeflerin özel hamsili tarifleriyle değerlendirin.
#HamsiGastronomi alanında Türkiye’nin prestijli organizasyonlarından ‘İncili Gastronomi Rehberi’ne giren mekânlar geçen hafta açıklandı. İnciler görkemli bir törenle dağıtıldı. Bu yıl 8 kenti kapsayan rehberde İstanbul dışı mekân sayısı da yükseldi...
#GastronomiYazın kızgın sıcağı azalırken Kaş’ın manzaralı tepelerinden başlayıp Simena’da ortaçağ şövalyelerinin inşa ettiği görkemli kalede sona eren güzergâhı adımlayalım mı? Likya uygarlığının boy verdiği topraklarda bir hafta boyunca doğa ve tarihle iç içe, unutulmaz bir yürüyüş... Yola çıkmak için ihtiyacınız olan tek şey cesaret.
#Melih USLUMichelin Rehberi 5 Aralık Perşembe akşamı düzenlenecek törenle 2025’in yıldız alan ve tavsiye listesine giren restoranlarını açıklayacak. Yıldız müfettişleri bu yıl İstanbul, İzmir ve Bodrum’un yanı sıra Muğla’nın diğer bölgelerini de ziyaret etti ve ödül listesini genişletti. Yeme-içme dünyası bu özel geceyi heyecanla beklerken gastronomi meraklıları tören öncesinde kulaktan kulağa rehbere girecek mekânları fısıldıyor, tahminlerini yapıyor. Geçen yıllarda yıldız alan ya da tavsiye listesine girenler unvanlarını koruyacak mı, ‘Michelin Rehberi’ne yeni kimler girecek? Gastronomi alanından isimlere öngörülerini sorduk.
#Michelin RehberiHer yıl milyonlarca kişi gidiyor Kapalıçarşı’ya... Bir arı kovanı misali işliyor bu tarihi alışveriş merkezi. Gelip geçeni bırakın bir kenara, tam 4 bin dükkân var burada. Hem esnafı hem de alışveriş yorgunu müşterileri doyuran 41 de irili ufaklı lokanta... Sulu yemek de var, kebap da... Döner de var, geleneksel ev yemeği de. Hatta seyyar tezgâhında supangle, kek satan da... Hepsi ayrı güzel. Esnafı ziyaret ettik, çarşı ahalisinin en çok gittiği esnaf lokantalarını tespit ettik.
#Uygar TAYLANGeçen hafta Minorka Adası’nda geçirdiğim harika 4 günden bahsettim. Xuroy adlı otelde yediğimiz taze balıkları da anlattım. Bunun dışında dört lokantaya daha gittik. İki tanesi olağanüstü, biri çok iyi, biri ortanın biraz üstüydü. Aşağıda özetliyorum...
#Vedat Milor3 yıldızlı İtalyan Dal Pescatore gibi lokantalar trend dışı mükemmelliyetçilik peşinde. Aynı yemeği 30 sene yapabiliyor ve sadece minik detaylarla oynuyorlar. Örneğin ‘tortelli di zucca’. Bu kadar basit gözüken bir hamurişi nasıl baş döndürücü bir başyapıta dönüşür?
#Dal PescatoreAdalet Bakanı Yılmaz Tunç’a, otel, lokanta, kamu kuruluşlarından yemek artıklarının, marketlerden ise raf ömrü yaklaşıp atılacak gıda maddelerinin toplanıp, sokak hayvanları için mama üretilmesi konusunda ne düşündüğünü sordum. Bakan Tunç, “Sıfır atık projesi ile de çok uyumlu bir proje” diyerek Tarım Bakanı ile görüşeceğini söyledi.
#Hayvanları Koruma KanunuGeçen hafta sonu Maça Kızı sıra dışı bir etkinliğe imza attı. Projenin ardında Türkiye’nin turizm elçisi, Maça Kızı ile Bodrum’u dünya sahnesine taşıyan Sahir Erozan ve ülkemizin gurur kaynağı, en önemlisi de bugüne dek tanıdığım en mütevazı şef olan Aret Sahakyan vardı.
#Müge AkgünŞüphesiz Sarıyer’deki Balıkçı Kahraman ülkedeki en pahalı lokantalardan biri. İçki hariç kişi başına 200 euro’yu (7.500 lira civarı) bulabilirsiniz. Pahalı mı? Hem evet hem de hayır. Evet, çünkü ülkemizdeki gelir düzeyine göre dudak uçuklatan fiyatlar bunlar. Öte yandan kullanılan malzemenin kalitesi ve yaratılan değeri dikkate alırsanız mekânın çektiği fiyat anormal değil. Amiyane tabirle Balıkçı Kahraman iyi fiyat çekiyor ama Allah için adama ‘Kazıkçı’ demek de haksızlık olur.
#BalıkÇok sevdiğim Konyalılar Etli Ekmek ben bildim bileli Kazasker’deydi. Uzun süre çok iyi gitti. Yakın zamanda sanki biraz yorulduğu izlenimini verdi. Burayla ilgili son yazımı okuyanlar geçen sene buradan eskisine göre daha az mutlu ayrıldığımı biliyorlardır. Eski yeri kentsel dönüşüme girince taşındı. Yeni yerinde beni yine şaşırttı, bu kez bamya çorbası da kuzu fırın kebap da 10’da 10!
#Etli EkmekBeşiktaş’ta, 29 kişinin hayatını kaybettiği ‘Masquerade’ isimli gece kulübü yangınına ilişkin İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Beşiktaş Belediyesi personeli 13 şüpheli hakkında 17 yıla kadar hapis cezası istendi. İddianamede belediyenin yangın muayene raporunun mevzuata uygun olmadığı belirtildi.
#Masquerade