Limondan turşu yapıp et veya tavuk yemeklerinde kullanabilir, portakallı ve turunçlu makaronlar hazırlayabiliriz. Misket limonu tartlara, greyfurtsa roka, bebek ıspanak ve kırmızı soğanlı salatalara çok yakışıyor. Kurabiyeden ceviche’ye, krepten yahniye; hemen her şeye katmayı çok sevdiğim narenciye çeşitleriyle neler hazırlıyorum, mutfağıma buyurun!
#LimonLimondan turşu yapıp et veya tavuk yemeklerinde kullanabilir, portakallı ve turunçlu makaronlar hazırlayabiliriz. Misket limonu tartlara, greyfurtsa roka, bebek ıspanak ve kırmızı soğanlı salatalara çok yakışıyor. Kurabiyeden ceviche’ye, krepten yahniye; hemen her şeye katmayı çok sevdiğim narenciye çeşitleriyle neler hazırlıyorum, mutfağıma buyurun!
#YemeKanal D'nin sevilen yemek programı Arda'nın mutfağı yine farklı tarifleri izleyiciyle buluşturdu. Programın bugünkü (8 Ekim) bölümünde vişneli limonlu baklava tarifi hazırlandı. Peki Vişneli ve limonlu baklava tart nasıl yapılır? İşte Arda'nın Mutfağı vişneli limonlu baklava tart tarifi ve malzemeleri
#Vişneli Limonlu Baklava Tart TarifiVişneli limon kremalı tart, çay saatlerine çok yakışacak nefis bir tatlı. Lezzetiye olduğu kadar görünümüyle çok hoşunuza gidecek. Bu nefis tatlıyı denemek isterseniz tarifini sizin için derledik. Peki Vişneli limon kremalı tart nasıl yapılır? İşte İşte vişneli limon kremalı tart tarifi ve malzemeleri...
#Vişneli Limon Kremalı Tart Nasıl YapılırCaddebostan’da açılan Praliné İstanbul, Fransız tatlıları ve hamur işleri üzerine yoğunlaşmış bir işletme. Paris brest, limonlu mereng tart, kara orman entremet gibi tatlıların yanı sıra menüde ekşi maya baget ekmeğe sandviç çeşitleri, tost, kruvasan ve sebzeli kiş de var.
#TatlıPortakal Çiçeği Karnavalı bahanesiyle bir kez daha Adana’ya uzanalım ve kendimizi önce şehrin eski merkezine, Tarihi Kazancılar Çarşısı’na doğru atalım. Bu kebap kokulu, dumanlı sokaklarda tüm canlılığıyla asıl Adana’yı keşfedeceksiniz. Ancak kentin lezzetleri kebapla sınırlı değil.
#Portakal Çiçeği KarnavalıSahilde de olsa yemeğin iyisini, servisin kalitelisini arayanlara bu yazın en lezzetli plajlarını yazdım. Popüler sahillerin lahmacun fiyatlarıyla haber olmasına aldırmayın; en taze ceviche’lerden Bargilya karidesli pilava fine dining restoranları aratmayan adresler var...
#YazarFarklı çeşitlerle hazırlanan tart, tatlı sevenlerin hayır diyemeyeceği lezzetlerden. Çay saatlerinin yanına yakışan tart, limonlu aromasıyla misafir sofralarının da olmazsa olmazlarından. Peki, tart hamuru nasıl yapılır? Lezzetli tart yapmanın püf noktaları nelerdir? Sizler de bu lezzeti evinizde yapmak istiyorsanız tarifimize göz atabilirsiniz. İşte, kolay limonlu tart tarifi ve malzeme listesi.
#Tart Hamuru Nasıl YapılırTamam, Paris’tekiler gibi üst düzey bir pastane değil. Olamaz, çünkü orada, diyelim Pierre Hermé gibi bir tatlıcının bulduğu ürünleri bizde sürekli bulmaya imkân yok. Ama Arpège olabilecek en iyi ürünleri buluyor ve doğru teknikleri uygulayarak güzel makaron ve pastalar hazırlıyor. Ben denediğim beş pastayı da başarılı buldum.
#ParisKanal D ekranlarının sevilen yemek yarışması Gelinim Mutfakta’da bir hafta daha geride kaldı. Yarışmanın 5 Nisan tarihli bölümünde gelinlerden biri 5 altın bileziğin sahibi olurken; bir gelin-kaynana ekibi yarışmaya veda etti. Peki, Gelinim Mutfakta’dan kim elendi, haftanın birincisi hangi gelin oldu? İşte, son bölümde yaşananlar
#Gelinim MutfaktaTart tariflerinize bir yenisini eklemeye ne dersiniz? Beş çaylarının en sevilen lezzetlerinden tart, limon sosuyla lezzetini katlıyor, tadına doyum olmuyor. İşte, özellikle yazın damağınızda serin bir esinti bırakacak olan limonlu tartın yapılış aşamaları
#Limonlu TartSevgili dostlar, bir koca yılı daha devirdik iyi ve kötü günler ile. Hürriyet Seyahat eki yazılarım çok vaktimi aldı ama çok keyifli olduğunu söylemem lazım. Beraber çok şey yaşadık. Büyülü Sicilya’ya yeniden sırılsıklam âşık oldum. Etna’nın tılsımına kapıldım, Iguazu’da ıslandım, Tayland’da fal baktım. Yeri geldi ağladım, yeri geldi güldüm. Şöyle bir bakalım…
#Etna YanardağıCôte d’Azur yıllarca en önemi sanatçıları çekmiş almış koynuna. Matisse, Picasso, Chagall, Cocteau ve daha niceleri. Alain Ducasse, Roger Vergé, Alain Fougasse gibi efsane şefler de yapışmışlar bu beldeye. Ben de yapıştım demek ki 30 senedir her sene uğruyorum. Bu defaki ziyaretimi yeni tamamladım ve çok matrak tiplerle tanıştım.
#FransaSafranın çok azı dahi alıştığınız bir tencere yemeğine bambaşka bir hava katar. Oysa İran mutfağını en çok hatırlatan bu malzemeye bizde hemen hiç rastlayamazsınız. Temel nedeni fiyatı gibi görünse de, sanıyorum asıl etken, yemeğe verdiği kendine has aroma. Bu hafta safranlı bezeyi limonlu turtada kullanmak istedim. Limonun asidik tadı şekerle birleşince, safranla çok uyumlu bir lezzet ortaya çıkıyor. Bezeli turta, zahmetli gibi görünse de, ortalama bir saate hazır oluyor
Çoğumuzun zaafı olan tatlılar aynı zamanda vegan mutfaklarda en çok zorlanılan konulardan. En ince ölçülerle pişen tarifler genellikle hep onlar, bu yüzden de malzeme değiştirmek kolay değil. Bayramda dışarıdan sipariş vereceğimiz adresler de sınırlı olduğu için birkaç temel mantığı doğru kavrayıp kendi tatlılarımızı hazırlamak en rahatı.
#VeganPerşembe günü başlayan Alaçatı Ot Festivali tüm hafta sonu boyunca devam edecek. Biz de tezgâhlara çıkan çeşit çeşit taze otu mutfağında değerlendirmek isteyenler için The Marmara Bodrum’daki Tuti Restaurant’ın şefi Hakan Süve ve Ahali Alaçatı’nın koordinatör şefi Altuğ Tezer’den nefis tarifler ve pratik öneriler aldık.
#GİZEM DİNÇBAŞ2023 yılı gastronomi için Michelin yıldızından sürdürülebilirlik sohbetlerine, açılan yeni mekânlardan sosyal medyada trend olan yemeklere dolu dolu bir gündemle geçti. Lezzetli Hayat ekibi olarak bu yıl hangi konularda yazıp çizdik, neler duyduk, dinledik hepsini bir araya getirerek seneyi özetleyen bir derleme hazırladık.
#GİZEM DİNÇBAŞ