Limonata haberleri sayfasında Limonata hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 1517 Limonata haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Sıcakların bastırması, tatlı bahar esintilerinin son bulması ile pek çoğumuz içimizi ferahlatacak hafif içecek ve yiyecek arayışına giriyoruz. Sadece yaz aylarında değil dört mevsim boyunca her gün bolca su içmemiz gerektiği için suyu pas geçiyor ve sizi yaz aylarının en sevilen, en ferah yiyecek ve içecekleri ile hürriyet ve leziziz baş başa bırakıyorum.
#LimonataBaşlıkta lezzetçik dedim ama aslında o gerçek bir süper güç... Yüzyıllardır mutfaklarda tatlıya, tuzluya, etliye, sütlüye ferahlık ve nefasetiyle birlikte mis kokusunu veriyor. Tavuktan sorbeye, limonlu öyle çok tarif var ki üzerine kitap rahatlıkla yazılır.
#LimonSıcakların artmasıyla birlikte ferahlamak için başvurduğumuz değişmeyen lezzet limonata! Taze sıkılmış limon suyuyla yapılanın, bazen de nane, reyhan gibi taze otlar ve mevsim meyveleriyle güzelleşen hallerinin peşindeyiz... Küçük büyük herkesin sevgilisi bu basit mutluluğun en iyisini hazırlayan mekânları jürimize sorduk.
#LimonataKatı, sıvı ve gaz maddeler karışımları meydana getirmektedir. Günlük hayatta kullanılan pek çok maddenin bir karışım sonucunda meydana geldiği görülmektedir. Karışımlar sonucunda ortaya farklı maddelerin çıkması sağlanmaktadır. Karışımı oluşturan maddeler kendi içinde iki gruba ayrılmaktadır. Peki, limonata homojen mi yoksa heterojen midir ve neden? İşte, limonatanın nasıl bir karışım olduğu hakkında detayları derledik.
#LimonataSıcak havayla başımızın dertte olduğu günlerde imdadımıza soğuk içecekler yetişiyor. İsteyene Hindistan cevizi suyuyla hazırlanmış bir çay, isteyene ananas ve zerdeçalı buluşturan bir smoothie... Bu hafta sizinle vücudumuzun sıvı ihtiyacını karşılayacak en favori soğuk içecek tariflerimi paylaşıyorum.
#LimonataSıcak havayla başımızın dertte olduğu günlerde imdadımıza soğuk içecekler yetişiyor. İsteyene Hindistan cevizi suyuyla hazırlanmış bir çay, isteyene ananas ve zerdeçalı buluşturan bir smoothie... Bu hafta sizinle vücudumuzun sıvı ihtiyacını karşılayacak en favori soğuk içecek tariflerimi paylaşıyorum.
#SmoothieSon olarak ferahlatıcı bir eşlikçi... Ebru Erke bayram sofraları için Şef Ali Güler’den tadına doyulmaz bir limonata tarifi aldı: "12 adet sulu limon ve 2 adet portakalı kaynar suda güzelce yıkayın. Bir kilo tozşekerin üzerine limon ve portakalların kabuğunu beyaz kısımlarını almayacak şekilde üstten rendeleyin. Ellerinizle güzelce ovarak kabukların hem renk hem de tat vermesini sağlayın. Bir demet taze nane yapraklarını da parçalayarak şekere ekleyin ve yine biraz daha ovun. İki saat dinlendirin. Portakal ve limon sularını sıkarak 10 litre içme suyuyla birlikte şekere ilave edin. Üç saat daha buzdolabında dinlendirdikten sonra süzüp servis edin. Buz koymayın, dolapta soğutmanız yeterli olacaktır.”
#Ebru ErkeSon olarak ferahlatıcı bir eşlikçi... Ebru Erke bayram sofraları için Şef Ali Güler’den tadına doyulmaz bir limonata tarifi aldı: "12 adet sulu limon ve 2 adet portakalı kaynar suda güzelce yıkayın. Bir kilo tozşekerin üzerine limon ve portakalların kabuğunu beyaz kısımlarını almayacak şekilde üstten rendeleyin. Ellerinizle güzelce ovarak kabukların hem renk hem de tat vermesini sağlayın. Bir demet taze nane yapraklarını da parçalayarak şekere ekleyin ve yine biraz daha ovun. İki saat dinlendirin. Portakal ve limon sularını sıkarak 10 litre içme suyuyla birlikte şekere ilave edin. Üç saat daha buzdolabında dinlendirdikten sonra süzüp servis edin. Buz koymayın, dolapta soğutmanız yeterli olacaktır.”
#Ebru ErkeLimonatayı, şerbeti, meyve suyunu, ayranı her daim içebilirsiniz elbette ama lezzetlerinin yazın soğuk soğuk katlandığına şüphe yok. İşin içine soğuk kahve, buzlu çay, punch da girince jürimiz de listemiz de coştu. İşte Türkiye’nin dört yanından alternatifleriniz...
#LimonataYaz aylarında serinlemek ve yazın artan sıvı ihtiyacını karşılamak için tercih ettiğimiz asitli, gazlı veya kremalı soğuk içecekler, aldığımız kaloride sinsi bir atışa sebep olabiliyor. Bu artışın nedeni ise bu içeceklere ilave edilen şeker ve bazen kremadan kaynaklanıyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Fatma Kahraman aşırı sıcaklarda yapımı oldukça kolay olan hem lezzetli hem sağlıklı pratik içecek tarifleri hazırladı.
#FesleğenMidemize adeta klima etkisi yapan, sıcak günlerin vazgeçilmez içeceği aynı zamanda çok kolay da bir yaz partisi seçeneği. Hele de klasik limonatanın dışına çıkan, o sarı rengi biraz renklendirip, biraz da farklı bir hava katan tarifleri denediğinizde olay daha da bir güzelleşiyor. İşte işinize yarayacak birkaç tarif...
#Limonata YapımıYaz aylarında sıvı tüketimi çok önemli. Yüksek hayvansal protein, tuz ve rafine şeker içeren gıdalar böbrek taşı oluşumuna davetiye çıkarıyor. Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Tanrıverdi “4 mm’den küçük taşlar böbrek ve idrar yollarından daha rahat atılabilirken, 6 mm’nin üzerindeki taşlara genellikle müdahale gerekiyor. Taş oluşan bireylerde sonraki beş yıl içinde bir başka böbrek taşı oluşturma olasılığı yüzde 50’lere ulaşıyor. Böbrek taşlarından korunmak için yapılacak şey aslında çok basit. Günde 2,5-3 litre su tüketmek böbrek sağlı için büyük önem taşıyor” diyor.
#LimonataKonya’da Lokman Yıldız (62), 7 yılı aşkın süredir vatandaşlara kış aylarında ücretsiz çorba, yaz aylarında ise limonata dağıtıyor. Haftada yaklaşık bin kişiye çorba dağıtan Yıldız, “180-200 bardak çorba çıkıyor. 35 ekmek alıp parçalıyorum. Çok güzel tepkiler alıyorum. Bazen arada bana tepki gösteren oluyor ama o da olacak. Bazen insanlar gelip bana ‘Kim kime bedavaya veriyor, senin beklentin ne? Reklamını yapıyorsun’ diyorlar. Ağzı olan konuşuyor. Böyle olunca üzülüyorum” dedi.
#KonyaKonya’da Lokman Yıldız (62), 7 yılı aşkın süredir vatandaşlara kış aylarında ücretsiz çorba, yaz aylarında ise limonata dağıtıyor. Haftada yaklaşık bin kişiye çorba dağıtan Yıldız, “180-200 bardak çorba çıkıyor. 35 ekmek alıp parçalıyorum. Çok güzel tepkiler alıyorum. Bazen arada bana tepki gösteren oluyor ama o da olacak. Bazen insanlar gelip bana ‘Kim kime bedavaya veriyor, senin beklentin ne? Reklamını yapıyorsun’ diyorlar. Ağzı olan konuşuyor. Böyle olunca üzülüyorum” dedi.
#KonyaGazeteci-yazar Yenal Bilgici, ‘Yeni Dünya Yeni Kurallar’ adlı yeni kitabıyla okuru, yazarımız Vedat Milor’un masasına davet ediyor. Ama bu kez konuşulanlar sadece yemek üzerine değil. Milor nehir söyleşi boyunca değişen dünyayla ilgili fikirlerini, yaşam zevkine ulaşmanın yollarını paylaşıyor. Ve bunu bir yol gösterici gibi değil, yaşamı ve etrafını anlamaya çalışan sosyal bilimci kimliğiyle yapıyor.
#Vedat MilorKahve, dünya genelinde milyonlarca insanın günlük olarak tükettiği sevilen bir içecek. Lezzet profilleri ve çeşitleriyle de kahve, zengin bir deneyim sunuyor. Kahve, sadece bir içecek değil aynı zamanda bir kültür; insanları bir araya getiren, sohbetlerin başladığı ve bağların kurulduğu bir ortam oluşturuyor.
#KahveGelinim Mutfakta 26 Eylül 2024 puan durumu ile günün birincisi belli oldu. Haftanın finaline bir gün kala Gelinim Mutfakta günün birincisi 20 tam puan almayı başardı. Gelinim Mutfakta'da bugün incelten mantı ve limonata tarifi yapıldı. Finale bir gün kala eksi 2 ceza puanı bugün de verildi. Eleştirileri ve rekabetin yaşandığı Gelinim Mutfakta kim birinci oldu? Bugün Gelinim Mutfakta çeyrek altını kim kazandı? İşte, Gelinim Mutfakta puan durumu (toplam) 26 Eylül 2024 !
#Gelinim Mutfaktaİstanbul Boğazı, bu hafta rutin deniz trafiğiyle beraber heyecanlı bir yarışa ev sahipliği yaptı; 11 ülkeden 100 takımın katıldığı yelken yarışı Bosphorus Cup. Bu yıl ‘Rüzgârlar Tiyatrosu’ temasıyla 23. kez düzenlenen etkinliğin kurucusu Orhan Gorbon ile buluştuk. Hem albümleri karıştırıp Türkiye’nin en eski seramik markalarından biri olan Gorbon ailesinin fırtınalı hikâyesini dinledik hem de İstanbul’un limonata tadı veren rüzgârlarını öğrendik...
#Orhan Gorbon26 Ağustos 1924’te 2 şube ve 37 çalışanla yola çıkan İş Bankası, 100. kuruluş yılında 20 bin çalışana, 1042 şubeye ve 285 milyar TL’lik öz kaynak büyüklüğüne ulaştı. İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, 100 yıldır aynı amacı taşıdıklarını; bu amacın da ‘büyümeye, istihdama ve refahın artmasına katkı sağlamak’ olduğunu kaydetti: “İş Bankası 1924’te bunun için vardı, bugün de bunu yapıyor” dedi. Ekonomiye ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Aran, enflasyonla mücadele döneminde zor dönemin geride kaldığı mesajını verdi.
#İş BankasıTam da mevsimindeyken inciri katın sofranıza... Beyazpeynirli, taze incirli, cevizli, rokalı erişte salatası yapın mesela veya kuzu kavurma yaparken atıverin içine iyice ballanmış birkaç incir. Bahçenizde incir yaprağı varsa levrek pişirin fırında, altına incir yapraklarını serin veya bir Lokanta Maya klasiği olan sote incirli karamelize levrek yapın bir akşam.
#İncirSon dönemde çoğu sohbet, başlığa taşıdığımız bu üç kelime üzerinden dönüyor. Geceleri uykuya dalamıyor, gündüzleri sıcaktan pişiyoruz. Hep yorgunuz. Dünya 21 Temmuz’da kaydedilen en sıcak günü yaşadı, belli ki alışmamız lazım. Uzmanlardan sıcaklarla baş etmenin yollarını öğrendik.
#Melis YılmazMeyvelerin kraliçesi çilek, pasta süsü olmayı bırakalı çok oldu. Önce salatalarda kullandık, şimdi kahvaltılarda avokadoyla beraber ekmekleri şenlendiriyor. Farklılık arayanlara çilekli tarifler yazdım, gelenekselden şaşmayanlara şekersiz çilek reçelini anlattım...
#ÇilekDüşük KDV’ye tabi ürünler üzerinden fiş keserek vergiden kaçınma eğilimine giren işletmelerin tespit edilmesi üzerine Gelir İdaresi Başkanlığı harekete geçti. Lokanta ve kafeler sattığı yiyecek ve içecekte KDV’yi yüzde 10, alkollü içeceklerde yüzde 20 olarak hesaplayacak.
#KDVSıcakların bastırması, tatlı bahar esintilerinin son bulması ile pek çoğumuz içimizi ferahlatacak hafif içecek ve yiyecek arayışına giriyoruz. Sadece yaz aylarında değil dört mevsim boyunca her gün bolca su içmemiz gerektiği için suyu pas geçiyor ve sizi yaz aylarının en sevilen, en ferah yiyecek ve içecekleri ile hürriyet ve leziziz baş başa bırakıyorum.
#Limonataİster salata veya çorba için isterseniz de limonata için kullanın. Aromasını ve tadını alabilmek için limon suyunu en verimli şekilde sıkmak gerekiyor. Klasik metotlarla sıkarak istenen oranda limon suyu elde etmek bazen uğraştırıcı olabiliyor. Ancak çok kolay bir püf noktası var. İşte limonun suyunu en iyi şekilde çıkarmanın yolu...
#LimonRamazan Bayramı’nda beslenme ve kalp sağlığına ilişkin bilgiler veren TOBB ETÜ Tıp Fakültesi, Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Bozbaş, ‘Bugün bayram, bugün bir şey olmaz’ algısının son derece yanlış olduğunu vurgulayarak “Ağır yemek sonrası kan şekerimiz aniden yükselir ve buna cevap olarak vücudumuzda yüksek oranda insülin salgılanır. Bu yaşanılan şekerdeki yükselme kalp sağlığımızı olumsuz etkiler” uyarısında bulundu. Prof. Bozbaş, şu bilgileri verdi:
#Ramazan Bayramıİstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, huzurevinin ardından Bahçelievler Belediyesi Sosyal Tesisleri’ni ziyaret etti. Kurum, Abdi İpekçi Spor Salonu inşaatının tamamlanmasına kısa bir süre kaldığını belirterek "Mevcut yönetim orayı engellemeye çalıştı ama biz durmadık, inşaatını bitiriyoruz" dedi.
#AK PartiAsıl hayran kitlesini zaman içinde edinen ve devam projesi merakla beklenen ‘Ölümlü Dünya’nın ikinci serüveninde Mermer Ailesi kaçırılan üyeleri Zafer’i kurtarmak için kimi eylemlere girişmek zorunda kalıyor. Ali Atay’ın yönettiği, senaryosunu da Feyyaz Yiğit ve Aziz Kedi’yle birlikte kaleme aldığı yapım yılın en ilgiye değer komedisi unvanını hak ediyor.
#Ölümlü Dünya 2Çocukluğumda yer etmiş tatlıları hem pastanemde hazırlayıp sunmayı hem de tadarak o nostaljiyi yaşamayı çok seviyorum. Muzlu rulo, rokoko, ekler, pürüzyen bunlardan sadece birkaçı... Evde kendi nostalji turunu atmak isteyenler için hepsinin tariflerini hazırladım.
#Tatlı