Limonata mı soğuk çay mı?

Güncelleme Tarihi:

Limonata mı soğuk çay mı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2022 07:33

Sıcakların iyice arttığı bugünlerde çareyi biraz da serinleten içeceklerde arıyoruz. Buz gibi limonata ve soğuk çaysa akla ilk gelenler. Okurlarımız bu iki lezzeti kıyasladı, evde nasıl yaptıklarını anlattı.

Haberin Devamı

Instagram (@hurriyetlezzetlihayat) hesabımızda bu hafta “Tercihiniz limonata mı yoksa soğuk çay mı” diye sorduk. Anketimizi oylayan okurlarımızın yüzde 81’i limonatayı seçti. Biz de şu ayrıntıları istedik: “Limonatayı yazın ne sıklıkla içersiniz? Evde kendiniz hazırlar mısınız? İçine portakal ve misket limonu gibi başka narenciye çeşitleri de katar mısınız? Şeker oranı nasıl olmalı? Naneli, fesleğenli ve çilekli gibi farklı limonataları da sever misiniz? Bu ferah içecek sizce en çok neyin yanında iyi gidiyor? Limonatasını beğendiğiniz adresler nereler? Soğuk çaya en çok şeftali mi yoksa limon mu yakışıyor? Evde yapıyor musunuz? Siyah çay yerine yeşil çay veya beyaz çayla yapmayı da denediniz mi?” İşte, gelen yorumlardan bazıları...

@zmrtsykn: “Yazın dışarıda naneli limonata içerim. Evde hiç yapmadım.”

Haberin Devamı

@sevgiozbatur: “Buz gibi bir limonata... Misket limonlu, naneli, ev yapımı... En sıcak havada bile ferahlık verir.”

@oyaozguvenc: “Buz gibi bir limonata ve üstünde birkaç dal taze nane... Yazın en güzel içeceği diyebilirim.”

@kayaciogluesendemir: “Ev yapımı limonata... Ama zahmetli olanından... Limonlar doğranıp üzerine toz şeker konduktan sonra buzdolabında dinlendirilecek. Ertesi gün ovulup tekrar bekletilecek. Üçüncü gün süzülecek, su ilave edilip tüketilecek. İçerken de içine nane atılacak.”

@isinirakk: “Ev yapımı, az şekerli limonata sade haliyle çok güzel. Ama misket limonu, satsuma, portakal gibi aromatik meyveler de eklenebilir. Limonları robotta parçaladıktan sonra şeker ve suyla harmanlayıp, buzdolabında 2 gün bekletip süzüyorum. Nadiren içtiğim soğuk çayı şeftalili seviyorum.”

@bfuo: “Ev yapımı limonata gibisi yok! Bazen içine çilek püresi koyarım, bazen nane ve fesleğen eklerim.”

@arzugi: “İlk tercihimi limonatadan yana kullanıyorum. Ev yapımı ve az şekerli olmasına özen gösteririm. Soğuk çayda tercihim şeftali.”

ÖZELLİKLERİ
Şef Ebru Omurcalı’dan püf noktaları...

LİMONATA

Limon kabuklarını rendeleyip şeker ve nane yapraklarıyla ovun. Ancak limonun kabuğunun altındaki beyaz kısımların tadı acımsıdır, rendelerken o kısımları almamaya çalışın. Kabukları ve şekeri ovduktan sonra limon suyunu üzerine ilave edip 6 saat buzdolabında dinlendirin. Su ekleyip servis edin.

Haberin Devamı

Bir diğer yöntem için limonları yıkayıp dilimleyin. Çekirdeklerini ayıklayıp buzdolabı poşetine koyun. Derin dondurucuda 1 gece bekletin. Ertesi gün şeker ve suyunu ekleyerek robottan geçirin. Süzerek servis yapın. 

SOĞUK çay

Siyah çayınız çok iyi demlenmiş ve soğumuş olmalı. Poşet çay yerine yaprak çayı öneririm.

Çayı demlerken içine çubuk tarçın, karanfil, taze zencefil, taze nane, adaçayı, fesleğen, reyhan, kakule gibi aromatikler atarsanız içeceğinizin lezzeti artacaktır.

Çayınıza limonata veya taze şeftali suyu eklemek çok yakışır.

İçeceğinizi soğuk demleme yöntemiyle de hazırlayabilirsiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!