lezzet durağı haberleri sayfasında lezzet durağı hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 526 lezzet durağı haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Uzun yolculukların belki de en keyifli yanı yeni lezzetler tatmaktır. Mola vermek için uğranılan her yerde yeni lezzetler tatmak, hatta o lezzetler için oralara kadar gitmek oldukça heyecan verici. Kurban Bayramı tatili için yolculuk planlarının yapıldığı bu günlerde yol üstü lezzet duraklarını sizler için derledik.
#Kurbanbayrami202050 yıldır kalitesini koruyan restoranlar mı ararsınız, yaratıcı eserlerin sergilendiği galeriler mi, Amerikan usulü brunch’lar mı? Şu anda yaz mevsimini yaşayan Paraguay’ın başkentinde hepsini bulmak mümkün. Asunción restore edilmiş tarihi binaları, Arnavut kaldırımı sokakları, kentin kültürünü yansıtan kafeleri, modern otelleriyle kıymeti yeterince fark edilememiş büyüleyici bir şehir.
#36 Saatte AsunciónYola çıkmanın tam vakti. Gidilen yerlerden keyif almanın ilk şartı da damakları şenlendirmek. Ben, kent gezilerimde, sabah ve öğle yemeklerini genellikle sokakta yerim. Hem çok lezzetli hem de ucuz olur. Ayrıca kuyruklarda sürpriz dostluklar da kurulur. İşte not defterimdeki sokaklara damgasını vuran lezzetler.
#Lezzet DurağıOyuncu Bennu Yıldırımlar, setlerden fırsat buldukça tatile çıkıyor. Kalabalıktan uzak, huzur veren butik mekânları tercih ediyor. Onun için seyahatin anlamı, hayatın rutininden uzaklaşıp kendini yeniden keşfetmek. Henüz gerçekleştiremese de en çok yapmak istediği seyahat ‘Moskova-Sibirya’ arası tren yolculuğu... İşte Bennu Yıldırımlar’ın tatil sırları...
#Ünlü RöportajlarıTürk mutfağının vazgeçilmez geleneklerinden biri ocakbaşı. Öyle bir gelenek ki sadece benzersiz lezzetleriyle damakları şenlendirmekle kalmaz; aynı zamanda atmosferi ve insanları bir araya getiren sıcaklığıyla da kalplere dokunur. En iyi ocakbaşı mekânlarını uzman jürimiz oyladı; İstanbul, Adana’nın tahtını yıktı ve ilk sıraya yerleşti.
#Pınar TahirlerMadem sonbahar geldi, son bir deniz tatili için yola çıkmanın tam vakti. Yıllar önce sadece Güney Ege ile sınırlı bir mevsimsel dönüşümken artık tüm Ege ve Akdeniz’de ‘sarı yaz’ yaşanıyor. Şimdilik küresel ısınmanın tek iyi tarafı bu olsa gerek. Bu fırsatı kullanıp yüksek sezonu bitiren deniz kenarı otellerinde hem daha uygun fiyatlı hem de sessiz ve sakin tatil yapmanın tam sırası. Yaz boyunca en güzel sahillerimizi gezdim ve deneyimlediğim otellerden sizin için güzel bir liste hazırladım. Kimi butik, kimi tatil köyü ama ortak noktaları beni etkilemiş olmaları.
#Tatilİş hayatının başarılı isimlerinden QR İSTANBUL Danışmanlık Ajansı sahibi Yağmur Kalyoncu sağlık ve güzellik dünyasını bir araya getirdi. Cunda Adası’nda kaderine terk edilen Despot’ un Evi olarak bilinen eski Çocuk Esirgeme Kurumu’nu restore edip 150 yıllık tarihi dokuyu turizme kazandıran İsmail Polat ev sahipliğinde ve Remington Türkiye ana sponsorluğunda, markanın CEO’su Ilgaz Güler’in katılımı ile düzenlenen davete; Burcu Kıratlı, Halil İbrahim Ceyhan, Ebru Şallı, Ece Vahapoğlu, Pınar Hotiç, Doğuş Çabakçor, Gökhan Mumcu-Ceren Mumcu, Nefise Karatay, Su Kutlu gibi ünlü isimler katıldı.
#Sponsorlu İçerikBu yıl hem işim hem de yedi yıl önce yola koyulduğumuz İncili Gastronomi Rehberi Projesi nedeniyle neredeyse ülkemizin dört bir yanını dolaştım. Her kentten, kasabadan, köyden ayrı duygularla döndüm. Ama içlerinde hiç aklımdan çıkmayanı son Gaziantep seyahatim oldu.
#Müge AkgünGastroANTEP Kültür Yolu Festivali’ne katılanlar birçok deneyimi bir arada yaşama fırsatı buldu. Operadan baleye tiyatrodan konsere Gaziantepliler birçok sanatçıyı izleme fırsatı bulurken gençler Local Chef yarışmasına yoğun ilgi gösterdi. Ayrıca lezzet durağı da Gaziantep mutfağından çıkan eşsiz lezzetleri halkla buluşturdu.
#Gastroantep Kültür Yolu FestivaliBugün yapılan liseye geçiş ve birkaç haftası kalan üniversite sınavlarının biriktirdiği stresi atmak için, yaz tatilini beklemeden birkaç günlüğüne kaçılabilecek pek çok güzel nokta var. Jürimize “Sadece kafa dinleyecek, çok da uzağa gitmeyeceğiz. Büyük şehirlerin etrafında kısa bir tatil için nereyi önerirsiniz” diye sorduk. Yüzmeden yürüyüşe birçok etkinlik sunan ve henüz tatilci akınının başlamadığı seçenekleri sıraladık. m Melis Yılmaz/ melis.yilmaz@hurriyet.com.tr
#SeyahatMuhtemelen yaşanan en sıcak yaz mevsimi olarak tarihe geçecek haziran ve temmuz aylarında çoğunluğu arabayla batıdan doğuya kuzeyden güneye seyahat ederken içimi ferahlatan en önemli şey ülkemizin muhteşem doğasının yanı sıra, ziyaret ettiğim kentlerdeki karşılaştığım yaptıklarıyla gurur duyduğum insanlardı. Onlar olmasa her geçen gün betonlaşmaya kurban verdiğimiz kentler, tatil beldeleri ve restoran sektöründeki baş edilemez boyutlara yükselen fiyat artışlarının yarattığı ruh haliyle bu yazı bambaşka bir yazı olurdu. Her biri için iyi ki var diyelim...
#Müge AkgünSon dönemde tarzları farklı olsa da beklentilerimi tam anlamıyla karşılayan iki restorana birbiri ardına gitme fırsatı buldum. İkisinden de çok mutlu ve gastronomi kültürümüz adına umutlu ayrıldım. Etik değerleri olan, yaptıkları işi sadece para kazanma aracı olarak görmeyen, günü kurtarma anlayışında olmayan yerler gerçekten fark yaratıyor...
#Müge AkgünAnadolu Yakası’nın incisi Kadıköy’deydim bu hafta. En iyi dönercileri sizler için bulmaya çalıştım. 10’dan fazla mekanda döner söyleyip, pandemi kuralları gereği dışarıda ayakta, bir parkın içinde ya da karın altında yürürken yedim. Odun ateşinde yapan da var doğalgazda yapan da. Ben size en çok beğendiğim 4 dönerciyi yazdım. Bu mekanlara yolunuz düşerse mutlaka ayak üstü bir döner yemeden geçmeyin.
#DönerDUYDUM ki Gelir İdaresi Başkanlığı, Türkiye’deki gelir ve kurumlar vergisi istatistiklerini açıklarken İzmir’de sürpriz bir gelişme yaşanmış.Kentte en çok gelir vergisi ödeyen 100 rekortmen arasında Çeşme Ilıca’daki Dost Pide’nin sahibi Reşat Akbaykal da yer almış.Tek şubeli işletmenin sahibi Akbaykal, vergi dairesinden gelen habere hem şaşırmış, hem onur duymuş, hem de çarpıcı açıklamalar yapmış.“Olur olmadık şeyleri masraf gösterip vergiden düşenler var.
#1İstanbul kültür mirasının ve gastronomi dünyasının asırlık markası Baylan, 100. yaşını özel bir sergi ve kitapla kutluyor. 'İstanbul’un Baylan’ı: 100 Yıllık Serüven' sergisi, 22-29 Kasım tarihleri arasında Atatürk Kültür Merkezi’nde ücretsiz ziyaret edilebilir.
#Baylan PastanesiDile kolay, tam 96 yıllık tecrübe, her sene üzerine koyarak ilerleyen bilgi birikimi ve değişmeyen lezzet... Bundan neredeyse 1 asır önce Bodrum’un ilk esnaf lokantası olarak açılan ve o günlerden bugünlere kadar gelebilmeyi başarmış, kalitesinden ödün vermemiş ve adını efsaneler arasına yazdırmış bir mekan... Dededen toruna uzanan bir hikaye... Körfez Restaurant...
#1Yol kenarında meyve-sebze satan kamyonlar... Sirke, salça ve zeytinyağının hasını dükkânına taşıyanlar... Yörenin en lezzetli peynir ve hamurişlerini üretenler... Ege ve Akdeniz’de pek çok ilimiz birer lezzet durağı niteliğinde... Peki, ünlü şefler tatilden dönerken nerelerden alışveriş yapıyor, hangi ürünler için rotasını değiştiriyor?
#GastonomiEkin Uzunyol Çağlar’ın İstanbul Reşitpaşa’da ilkini açıp, evlendikten sonra ikinci şubesini Bodrum’da hayata geçirdiği Havan’dan aslında modern bir esnaf lokantası. Küçük, şirin ve minimalist. Bir kez keşfedenin bir daha, bir daha geleceği ve bildiği sebzelerin bambaşka halini göreceği bir lezzet durağı. Ağzınız sulanacak biliyorum ama haydi başlayın okumaya!
#1Uzunca bir süredir yeme-içme sektörüyle ilgili olsun ya da olmasın farklı yaşlarda ve gelir gruplarında arkadaşlarımızla, tanıdıklarımızla buluştuğumuzda konuştuğumuz konuların başında restoranlardaki yemek ve içecek fiyatlarının dramatik boyutlarda yükselişi geliyor.
#Müge AkgünSon yıllarda Almanya gastronomi dünyası Berlin’deki ‘Osman’ın Kızları’nı konuşuyor. İyi iki arkadaş olan Arzu Bulut ve Lale Yanık’ın ‘Türk yemekleri dönerden ibaret değil’ düşüncesiyle kurduğu Osmans Töchter (Osman’ın Kızları) restoranı, Türk yemeklerini yaratıcı dokunuşlarla sunuyor. Restoran ünlü sanatçıların, diplomat ve bakanların uğrak yeri haline gelmiş.
#Osman'ın KızlarıBu hafta yaşadığımız şehirde bir turist gibi gezmenin rehberini hazırladım. Sadece İstanbul’dan değil, Bursa, Ankara Antalya’dan da önerilerim var. İster kısa bir hafta sonu gezisi planlayın, ister gün içinde yolunuzu biraz değiştirin; bu liste çok işinize yarayacak...
#HürriyetDivriği’den Erzincan’a giderken çalan türküye kulak kabartıyorum: “Eğin dedikleri bir küçük şehir/ Ana ben cahilem, çekemem kahır...” Kemaliye’nin eski adı Eğin. Fırat’ın Karasu koluyla beslediği bereketli topraklar aynı zamanda ‘Sakin Şehir’ unvanlı.
#Hürriyetİzmirli dostlarım “Tarihi Kemeraltı Çarşısı’ndaki esnaf lokantalarını mutlaka ziyaret et” deyince soluğu orada aldım. Mahmut Usta’nınki Türkiye’de içtiğim en iyi iki kelle paça çorbasından biriydi, kokoreç haşlaması da beni mest etti. Bizim Lokanta’nın nohutlu işkembesi, Zaim Usta’nın acılı güveci çok lezzetliydi. İzmir’in boyozunu, söğüşünü, kumrusunu herkes biliyor. Ama esnaf lokantaları da, Kemeraltı Çarşısı gibi çarşılar da tüm şehirlerimizde yaşatılmalı ve gastronomik destinasyonlar olarak çoğaltılmalı.
#Tarihi Kemeraltı Çarşısı