Hürriyet Lezizz Özel Fotoğraflar: Instagram
Yemeden geri dönmeyin... Bayram yolculuklarınız için lezzet durakları...
Uzun yolculukların belki de en keyifli yanı yeni lezzetler tatmaktır. Mola vermek için uğranılan her yerde yeni lezzetler tatmak, hatta o lezzetler için oralara kadar gitmek oldukça heyecan verici. Kurban Bayramı tatili için yolculuk planlarının yapıldığı bu günlerde yol üstü lezzet duraklarını sizler için derledik.
Yolculuklarınızı unutulmaz kılacak lezzet duraklarını sizler için derledik. Şimdiden afiyet olsun...
GÜLCEMAL MANİSA KEBAPÇISI – MANİSA
Manisa kebabının lezzetini konuşmaya gerek yok. Manisa kebabını en iyi yapan adreslerden biri tarihi Osmanlı zamanlarına dayanan Gülcemal. Yolunuz Manisa civarından geçecekse, molanızı Gülcemal’de verecek şekilde plan yapabilirsiniz.
ZİGANA YÖRÜK ÇADIRI - TRABZON
Muhteşem deniz ve orman manzarasıyla sizi büyüleyecek Zigana'da manzaraya karşı bir kahvaltı yapabilirsiniz. Yemeklerinin yanı sıra sütlaç ve kabak tatlısıyla da damaklarınızı şenlendirmek için yolunuz Trabzon'a düşerse mutlaka uğrayın.
KÖFTECİ YUSUF – BURSA
Türkiye’nin batısındaki birçok şehirde şubeleri olan Köfteci Yusuf'un ana merkezi Bursa'da yer alıyor. Büyük bir zincir köfteci olsa da lezzet standardını hiç düşürmüyor. Köftesinin, ızgaralarının ve piyazının yanı sıra kaymaklı ekmek kadayıfının da çok sayıda müdavimi bulunuyor.
KÜŞLEME KEBAPHAN HÜSEYİN USTA – GAZİANTEP
Tarihi İpek Yolu üzerinde bulunan bu mekan tek başına Gaziantep’e gitme sebebi bile olabilir. Lokum gibi terbiyeli küşleme, ciğer kebabı, Antep lahmacunu, baklava, katmer… Hüseyin Usta’nın lezzetleri saymakla bitmiyor.
HACI ŞÜKRÜ'NÜN YERİ - KONYA
1907’den bu yana ağız sulandıran fırın kebabı ile Konya Meram’da hizmet veren bu lokanta halktan tam not almış olacak ki fırın kebabı deyince akla ilk gelen yer olma özelliğini taşıyor. 7 saat pişirilen içi yumuşak ve sulu etler, soğan ve koyun yoğurdu ayranı ile servis ediliyor. Gitmişken Konya'nın diğer yöresel lezzetlerini de bir deneyin.
LİMAN LOKANTASI – RİZE
Karadeniz’den bir diğer adres de Liman Lokantası. Mis gibi Rize havası iştahınızı açacak. Kavurması, kuru fasulyesi, pilavı ve sütlacı çok beğenilen Liman Lokantası, yolu Doğu Karadeniz’e düşen herkesin uğranacak adresler listesinde üst sıralarda yer almalı.
HÜSREV LOKANTASI – RİZE
Türkiye’de kuru fasulye denince akla ilk gelen mekanlardan biri olan Hüsrev Lokantası, yarım asırlık tecrübesiyle, muhteşem lezzetler sunuyor. Çayeli’nin Hopa yönündeki çıkışında bulunan Hüsrev’de yiyeceğiniz kuru fasulye gibisi pek yok. Tadı damağınızda kalacak kuru fasulyeyi denemeden dönmeyin.
ERDOĞAN YILDIZ RESTAURANT – EDİRNE
Edirne’ye gidip de uğramadan dönmemeniz gereken adreslerden biri de Erdoğan Yıldız. Keşan’da Koru Dağı’na çıkmadan önceki son restoran olan Erdoğan Yıldız’da satır etin yanı sıra diğer ızgara çeşitleri ve kuzu tandır da çok beğeniliyor.
KÖFTECİ GÜRLÜOĞLU – MANİSA
Akhisar köftesiyle ünlü Köfteci Gürlüoğlu’nda keşkek ve mantı da öne çıkan lezzetler arasında. Manisa'ya gideceklerin mutlaka uğraması gereken yerlerden biri de şüphesiz Köfteci Gürlüoğlu. İzmir-İstanbul karayolu üzerinde bulunuyor.
TAVACI REFİK – BURSA
Bursa-Çanakkale yolu üzerinde Karacabey sınırları içinde kalan Tavacı Refik de eti meşhur duraklardan. Özellikle sac kavurması çok beğenilen Tavacı Refik’te nefis bir mola vermeyi mutlaka değerlendirin.