Kurufasülye haberleri sayfasında Kurufasülye hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 395 Kurufasülye haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Türk mutfağına 18’inci yüzyıl sonrası giren fasulye, hem yetiştirdiğimiz İspir, Çandır ve Kelkit gibi çeşitleri hem de lezzetiyle hızla arayı kapatmış ve milli lezzetlerimiz arasına girmeyi başarmış. Atatürk’ün en sevdiği yemek olarak da bilinen kuru fasulyenin esnaf lokantalarındaki geleneksel halinin yeri ayrı ve onun da çoğu yemeğimizde olduğu gibi kendine has bir seremonisi var: Pilav, cacık, soğan, turşu... Tabii artık kuru fasulyenin de yeniden yorumlanmış lezzetli hallerini bulmak mümkün. Misal soğan turşusuyla sunulan, kebaplık kuzu kaburgadan pastırmayla pişeni gibi...
#KurufasulyeTereyağında pişmiş, salçalı bir kuru fasulye kış günlerinde sofralarımızın vazgeçilmezi. Sucuk, pastırma, dumanı tüten pirinç pilavı ve kütür kütür turşu çeşitleri de onun en güzel eşlikçileri. Jürimiz Türkiye’nin dört bir yanından, kuru fasulyesinin lezzetiyle öne çıkan mekânları seçti…
#KurufasulyeORDU’nun Akkuş ilçesinde 6 yıl önce 2 TL’den satılan ve Türk Patent Enstitüsü tarafından coğrafi işaret olarak tescillenen Akkuş Şeker Fasulyesi’nin fiyatı 20 TL’ye çıktı. Akkuş Ziraat Odası Başkanı Ahmet Kaya, bu yıl organik üretim yaparak Avrupa ülkelerine 35 TL’den 100 ton organik fasulye ihraç etmeyi hedeflediklerini söyledi.
#OrduCHP Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil, temeli geçen Mayıs ayında atılan ve bugün bitirilmesi öngörülen doğalgaz hattının hizmete girmemesi nedeniyle Gemlik İlçesi Kumla Mahallesi'nde partisi tarafından eleştiri amacıyla düzenlenen kuru fasulyenin dağıtıldığı 'Doğalgaz Dağıtım Etkinliği'ne katıldı.
#CHPBeraber yemeği çok sevdiğimiz ve adete süper ikili olmuş bazı yiyecekler var. Kurufasulye ve pilav gibi... Ancak bazen birlikte yediğimiz gıdaların peşpeşe tüketilmesi sindirim sistemimizi fazlasıyla yoruyor. Diyetisyen Betül Serttaş, bu konu ile ilgili önemli bilgiler verdi.
#Birlikte Yenmemesi Gereken BesinlerTüm maçlar bir futbolcu için her zaman zordur. Stres, adrenalin, tutku ve heyecan doludur. En kritik anlarda attığı gollerle takımını zafere taşıyan Necati Ateş için de bu hep böyle oldu. Altay, Aydınspor, Adanaspor, Ankaraspor, Real Sociedad, Antalyaspor, Eskişehir, Karşıyaka, Kayseri Erciyesspor ve Galatasaray gibi kulüpler için ter döken Ateş, bugün futbolda yarattığı başarı hikayesini teknik adam olarak devam ettiriyor. İşin sırrı ise çok ve planlı çalışmaktan geçiyor.
#1Dünya mutfağında kullanılan binbir çeşit baharat vardır. Bu baharatlar sadece lezzet değil, sağlık için de oldukça farklı işleve sahiptir. Sizlere mutfakta en çok kullanılan baharatlar ve vucuda etkilerine dair bir derleme hazırladım. İşte yemeklerde kullandığımız, belki de pek çoğunun adını bilmediğimiz baharatlar ve görevleri...
#BaharatlarAnadolu’da hayat var olduğundan beri Bursa hep çok zengin bir yaşam kaynağı oldu. Verimli toprakları, tarih boyunca ticaret, zanaat ve sanatın önemli bir merkezi olarak konumlanması, çeşitli medeniyetlere başkentlik yapmış olması ve neredeyse insanlığın başlangıcından bugüne dek; hep göç yolu üzerinde bulunması Bursa’nın kültürel birikimini çok zengin kılmıştır.
#BursaTürk mutfağına 18’inci yüzyıl sonrası giren fasulye, hem yetiştirdiğimiz İspir, Çandır ve Kelkit gibi çeşitleri hem de lezzetiyle hızla arayı kapatmış ve milli lezzetlerimiz arasına girmeyi başarmış. Atatürk’ün en sevdiği yemek olarak da bilinen kuru fasulyenin esnaf lokantalarındaki geleneksel halinin yeri ayrı ve onun da çoğu yemeğimizde olduğu gibi kendine has bir seremonisi var: Pilav, cacık, soğan, turşu... Tabii artık kuru fasulyenin de yeniden yorumlanmış lezzetli hallerini bulmak mümkün. Misal soğan turşusuyla sunulan, kebaplık kuzu kaburgadan pastırmayla pişeni gibi...
#KurufasulyeTereyağında pişmiş, salçalı bir kuru fasulye kış günlerinde sofralarımızın vazgeçilmezi. Sucuk, pastırma, dumanı tüten pirinç pilavı ve kütür kütür turşu çeşitleri de onun en güzel eşlikçileri. Jürimiz Türkiye’nin dört bir yanından, kuru fasulyesinin lezzetiyle öne çıkan mekânları seçti…
#KurufasulyeKuru fasulye hem ülkemizde hem de dünya genelinde en çok tüketilen sebzelerin başında geliyor. Başta Akdeniz ve tundra olmak üzere ılıman iklimin egemen olduğu tüm bölgelerde yetiştirilen kuru fasulye, A vitamini ve protein bakımından zengindir. Kuru fasulye kelimesinin ayrı mı yoksa bitişik mi yazıldığı ise birçok kişi tarafından karıştırılıyor. Kuru fasulye nasıl yazılır? Kuru Fasulye kelimesinin TDK'ya göre doğru yazılışını örnek cümleler ile birlikte derledik.
Kuru fasulye, mercimek ve soya başta olmak üzere birçok çeşidi bulunan bir baklagildir. Yöresel yemeklerimizden biri olan kuru fasulyenin diğer çeşitleri ise bakla ve börülcedir. Bu sözcüğün nasıl yazıldığı ve telaffuz edildiği birçok kişi tarafından merak ediliyor. Kuru fasulye nasıl yazılır? TDK'ya göre bitişik mi ayrı mı yazılır? Sizin için örnek cümleler ile birlikte ayrıntılı olarak derledik.
#Nasıl YazılırPek çok yerel lezzetin kaynağı olan Foça mutfağı şimdilerde giderek eski tatlardan uzaklaşsa da yeni neslin gurme tatlar merakı sayesinde yeniden yaşatılmaya çalışıldığı gayet açık. Yerel lokantaların eski geleneksel yemeklere önem verir hale gelmesi de oldukça sevindirici.
#1“Hangi restoranı tercih ediyorsun” diye karşınızdakine sorduğunuzda alacağınız bazı cevapları 3 aşağı 5 yukarı tahmin ediyorum: “İtalyan mutfağının hastasıyım”, “Fransız yemeklerine bayılıyorum”, “Ben Uzakdoğucuyum”, “Tabii ki kebap, lahmacun” gibi bir çok yanıt duymanız mümkün. Nedense “Türk mutfağı favorim” diyen pek çıkmaz. Kültürümüzden kaçarız. Halbuki, “Ekmeği banıp, tabak sıyırmak” diye bir tabir var bizde. Sulu yemeyi hangimiz sevmez ki? Türk mutfağının kültürü ise esnaf lokantalarıdır. Hepimiz gideriz, hepimiz biliriz. Ama nedense söylemekten çekiniriz. Onlar, kaliteyi ucuza yiyebildiğimiz, tıka basa doyduğumuz, aylar sonra bile gitsek aynı tattaki yemeği önümüze koyan, yaşayan efsanelerdir. İşte geçmişten günümüze gelen, unutulmayan tatları yaşatan 3 güzel mekan...
#Türk MutfağıKONSTİPASYON yani kabızlık, barsak hareketlerinin yavaşlamasına bağlı olarak dışkılama sıklığının azalmasını ya da dışkı kıvamının sertleşmesini ifade eder. Haftada üç defadan daha az büyük tuvalet yapılması durumu kabızlık olarak tanımlanır. Neredeyse herkes hayatının bir noktasında kabız olur. Sağlıklı bir bireyde konstipasyonun en önemli nedenleri dışkılamaya yönelik güdünün azalması, diyetteki posa miktarının yetersiz kalması, yetersiz sıvı alımı, sedanter yaşam (fiziksel aktivitenin az olması), kronik laksatif kullanımıdır.
#İzmirDemir eksikliği, vücutta demirin eksilmesine bağlı gelişen bir tür kansızlıktır. Demir eksikliği tedavi edilmediğinde büyük sağlık sorunlarına yol açabilir. Peki demir eksikliği neden olur, kimlerde görülür? İşte, demir eksikliği belirtileri...
#Demir Eksikliği BelirtileriSurvivor ödül oyunu dün akşam heyecan dolu anlara tanık etti. Survivor 2021'in 14 Ocak Perşembe akşamı ekranlara gelen bölümünde ödül oyunu ve anlat bakalım mücadelesinin ardından kazanan takım yiyecek ödülünü aldı. Yarışmacıların zorlu parkurda karşı karşıya geldiği Survivor 5. bölümünde Ünlüler takımı kaptanı Barış olurken, Gönüllüler takımı kaptanı Reşat seçildi. Anlat bakalım oyununu kazanan gönüllüler takımı ise gecenin sonunda bisküvilerin sahibi olarak yarışmaya motive oldu. İşte, 14 Ocak Survivor ödül oyununu kazanan takım ve son bölümde yaşananlar.
#Survivor Kim KazandıHavaların soğumasına ve gece süresinin uzamasına bağlı olarak gece tüketilen atıştırmalık beslenme tarzı, yetersiz su tüketimi ve artan hareketsizlik kış aylarında kilo artışını kaçınılmaz hale getirebiliyor. Uzmanlar artan yağ kütlesinin birçok kronik hastalıkla ilişkili olduğu gibi bağışıklığın düşmesine de yol açabileceğine dikkat çekiyor. Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Dyt. Havva Kılınç kış ayına sağlıklı girebilmesi için tavsiyelerde bulundu.
#Kışa Sağlıklı GirmekHavaların soğumasına ve gece süresinin uzamasına bağlı olarak gece tüketilen atıştırmalık beslenme tarzı, yetersiz su tüketimi ve artan hareketsizlik kış aylarında kilo artışını kaçınılmaz hale getirebiliyor. Uzmanlar artan yağ kütlesinin birçok kronik hastalıkla ilişkili olduğu gibi bağışıklığın düşmesine de yol açabileceğine dikkat çekiyor. Medicana Avcılar Hastanesi Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Dyt. Havva Kılınç kış ayına sağlıklı girebilmesi için tavsiyelerde bulundu.
#Beslenme Ve Diyetetik UzmanıSağlığı korumanın ve yaşam kalitesini yükseltmenin yolu, sağlıklı beslenme ile düzenli fiziksel aktiviteden geçiyor. Sağlıklı beslenmenin de besin çeşitliliğine dayalı olduğunu söyleyen Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Prof. Dr. Sevinç Yücecan, sağlıklı beslenmenin formülünün renkli tabaklardan geçtiğini söyledi, önerilerde bulundu.
#Sağlıklı BeslenmeSağlık Bakanlığı, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) pandemi sürecinde oruç tutanların yeterli ve dengeli beslenmeleri, iftar ve sahur arasında vücut için gerekli sıvı miktarını almaları, bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi için A, C, E ve D vitaminlerinden zengin yiyecekleri tüketmeye özen gösterilmeleri gerektiğini bildirdi.
#RamazanSağlık Bakanlığı, yeni tip koronaviris (Kovid-19) pandemi sürecinde oruç tutanların yeterli ve dengeli beslenmeleri, iftar ve sahur arasında vücut için gerekli sıvı miktarını almaları, bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi için A, C, E ve D vitaminlerinden zengin yiyecekleri tüketmeye özen gösterilmeleri gerektiğini bildirdi.
#Sağlık Bakanlığı