En iyi 10 kuru fasulyeci

Güncelleme Tarihi:

En iyi 10 kuru fasulyeci
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2015 11:18

O, Türk mutfağının olmazsa olmazı... Sizlere kısık ateşte saatlerce ağır ağır pişen bu lezzetin en iyi adreslerini sunuyoruz. Tek yapmanız gereken etli mi etsiz mi yoksa pilav üstü mü sipariş edeceğinizin kararını vermek.

Haberin Devamı

1- ERZİNCANLI ALİ BABA  İSTANBUL

En iyi 10 kuru fasulyeci

Süleymaniye; (0212) 513 62 19

 

Süleymaniye Camii’nin karşısında 1924’ten beri İstanbullulara hizmet veriyor. Kıraç ve Zülfü Livaneli mekânın müdavimi. Erzincan’da yetişen ünlü dermason fasulyesini bakır kazanda pişirip, kömür ateşinde dinlendiriyorlar. 

 

2-  LALE LOKANTASI / RİZE

En iyi 10 kuru fasulyeci

Çayeli; (0464) 532 75 18

 

Haberin Devamı

42 yıldır Çayeli’nin meşhur kuru fasulyesini aynı tatla hazırlıyorlar. İspir veya Kelkit fasulyesi bol tereyağı ve kuşbaşı etle dört saat kısık ateşte pişerek sofraya geliyor. Sütlacı da mutlaka tadın. 

 

3- HÜSREV / RİZE

En iyi 10 kuru fasulyeci

Çayeli; (0464) 532 81 88

 

İstanbul ve Ankara’da da şubeleri var ama burası lezzetin ilk çıkış noktası. İspir şeker fasulyesi kullanıyorlar. İşin sırrı tereyağıyla beraber iki saat boyunca bakır tencerede ve fırında pişmesi. 

 

4- FASULİ LOKANTASI / İSTANBUL

En iyi 10 kuru fasulyeci

Tophane; (0212) 243 65 83

İspir fasulyesinden yapılan etli kurunun müdavimleri arasında Cem Yılmaz ve Kenan İmirzalıoğlu bulunuyor. Gelmişken Doğu Karadeniz mutfağının diğer lezzetlerini de yiyebilirsiniz. 

 

5- ÇÖMLEK ÇAMLICA / İSTANBUL

Haberin Devamı

En iyi 10 kuru fasulyeci

Üsküdar; (0216) 216 29 53

 

Çamlıca Tepesi’nde İstanbul manzarasına karşı veya 360 derece dönen platformda kuru fasulye yemeye ne dersiniz? Bol tereyağı, yağsız löp et ve İspir fasulyesini güveçte ağır ağır pişiriyorlar. 

 

6- BOĞAZİÇİ /ANKARA

En iyi 10 kuru fasulyeci

Ulus; (0312) 311 88 32 

 

1956’dan beri açık olan mekân tam bir esnaf lokantası. Ankara Çamlıdere’den gelen fasulyeler hem etli hem de etsiz olarak hazırlanıyor. Erdal İpekeşen, “Yılların birikimi yemeğin lezzetine lezzet katıyor” diyor. 

 

7-  ADİL MÜFTÜOĞLU / İZMİR

En iyi 10 kuru fasulyeci

Çankaya; (0232) 483 32 34 

 

Haberin Devamı

İzmir’in en ünlüsü. Öğle saatlerinde yer bulmak zor ama beklemeye değer. Hele bir de kömür kuzinesinde pişen güveçte etli kuru ve pilav yenecekse... Kuru bitmeden siparişinizi verin. 

 

8- KAZIM AĞA / KONYA

En iyi 10 kuru fasulyeci

Meram; (0332) 351 88 27

 

Konya Çumra’da tamamen doğal ve yerli tohumdan gelen fasulyeleri kullanıyorlar. Mönüdeki etsiz, ancak etli isterseniz 10 lira daha vermeniz gerekiyor. 

 

9- TARİHİ KISIKLI / İSTANBUL

En iyi 10 kuru fasulyeci

Üsküdar; (0216) 325 56 85

 

1920’de Agop Bey tarafından tatlıcı olarak kurulan mekân, 1938’de kuru fasulyeci olmuş. Fasulye gaz yapmaması için özel bir işlemden geçirilip, taş fırında ve toprak güveçte pişiriliyor.    

 

Haberin Devamı

10- KARDEŞLER LOKANTASI / İSTANBUL

En iyi 10 kuru fasulyeci

Kemerburgaz; (0212) 360 13 85 

 

Erzincan dermason fasulyeyle yapılan etli kuru fasulyesi  ve et döneri meşhur. Ersin Süzer, “İstanbul’da en iyi ev yemeği burada bulunuyor” diyor. 

 

En iyi 10 kuru fasulyeci

En iyi 10 kuru fasulyeci

En iyi 10 kuru fasulyeci

BAKMADAN GEÇME!