Kuru Fasülye haberleri sayfasında Kuru Fasülye hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 4210 Kuru Fasülye haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Kuru fasulye, bakliyatlar arasında en sevileni olabilir. Piyaz gibi birçok farklı tarifte de kendisine yer bulan kuru fasulyenin tabii ki en popüler hali yemeği. Peki bazı lokantaların imza yemeği haline gelen kuru fasulyeyi iyi yapmanı püf noktaları neler, bunları biliyor musunuz? İşte yanında pilav ve turşu da olursa yiyene parmaklarını da yedirecek kadar lezzetli kuru fasulye yapmanın sırları…
#Kuru FasulyeAtatürk'ün en sevdiği yemekler listesi 10 Kasım sebebiyle araştırılıyor. 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü tüm yurtta mesajlar, şiirlerin yanı sıra Atatürk'ün sevdiği yemekler ile de hatırlanıyor. Atatürk en sevdiği yemeklerle bu akşam anılacak. Mustafa Kemal Atatürk, hayata gözlerini yummadan önce yaverinden daha önce hiç tatmadığı bir yiyecek olan Enginar istemiştir. Bazı söylentilere göre İzmir'den, bazı söylentilere göre de Hatay'dan özel olarak getirilen Enginarı maalesef Mustafa Kemal Atatürk tadamadan vefat etmiştir. Peki, Atatürk en çok hangi yemeği severdi? İşte, Atatürk'ün sevdiği yemekler...
#Atatürk'ün Sevdiği YemeklerÖyle bir bakliyat ki bu, tek başına yemek de olabiliyor, çerez de… Salatalara ekleyip proteininden faydalanıyor veya sakatatla birlikte pişirip yemeğimize fark katabiliyoruz. Nohudu Çanakkale’nin meşhur silkme mantısında da kullanıyoruz. Bu hafta öyle nefis tarifler vereceğim ki... Böylece belki siz de kuru fasulye-nohut çekişmesinde benim tarafa geçersiniz.
#BakliyatKuru fasulyenin, pidenin, böreğin lezzetini katlayan pastırma... Bazen yumurtayla birlikte kahvaltı sofralarının baş tacı, bazen de ekmek arasının en kıymetli tamamlayıcısı sucuk... Okurlarımız bu hafta çok sevdiğimiz iki şarküteri çeşidini kıyasladı, hangisini nasıl yemeyi sevdiklerini de anlattı. Yazarımız Sahrap Soysal da pastırma ve sucuklu tariflerini paylaştı.
#PastırmaGünümüzün en büyük problemlerinden birisi de kilo olmaktadır. Bu nedenle pek çok kişi diyet yapmakta ve diyet listesinde neler olması veya olmaması gerektiğini araştırmaktadır. Bunlardan birisi de kuru fasulye ve pilavdır. Peki, kuru fasulye kilo aldırır mı? Diyette kuru fasulye ve pilav kilo yapar mı? Sizlere kuru fasulye ve pilavın kaç kalori olduğu ve diyette ne kadar yenmesi gerektiği hakkında bilgileri detaylıca derledik.
#Sağlıklı YaşamMutfağımızın her daim gözdesi olan baklagiller sağlık için oldukça faydalı. Özellikle kuru fasulye, mercimek, barbunya ve börülce gibi zengin protein ve mineral içeriği olan baklagiller, her daim sofralardan eksik edilmemesi gereken besinlerin başında geliyor. Fakat pişirilmesi de ayrı bir özen istiyor. Peki, hem besin değeri eksilmeyen hem de nefis bir baklagil yemeği nasıl pişirilmeli? İşte cevabı...
#Baklagiller Nasıl PişirilmeliYazın kavurucu sıcağını üzerinden atan Akdeniz’in dingin, Karadeniz’in esintili, Ege’nin gölgeli duraklarında mutlaka mola verdirecek çok lezzetli adresleri derledim. Yollarda bulacak, tadına doyamayacaksınız. Köftecilerden esnaf lokantalarına bu geniş yelpazede her zevke uygun bir seçenek var.
#KaradenizCHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’ndaki Ticaret Bakanlığı bütçe görüşmelerinde Bakan Ömer Bolat’a, “Sayın Bakan, son yıllarda iktidar sürekli fahiş fiyattan söz ediyor, siz de fahiş fiyattan söz ettiniz. Fahiş fiyat nedir?” dedi.
#CHPHayatının büyük bir bölümü asker olarak geçti. Askeri okullarda okudu, cephelerde savaştı. Çok okudu, çok araştırdı, hep çok şık giyindi. Ama sofraya oturduğunda mütevazı biriydi. Sebze yemeklerini, ona çocukluğunu hatırlatan böreği çok sevdi. Misafirlerini ağırladığı sofralar çok meşhur ama bu masalarda menüden çok fikirler güçlüydü.
#Mustafa Kemal AtatürkHer yıl 1 Kasım Dünya Vegan Günü olarak kutlanıyor. Bu özel günde hem işin etik altyapısı anlatılıyor hem de veganların karşılaştıkları güçlükler ve çözümleri konuşuluyor. Aynı zamanda sadece bitki temelli beslenmenin değil, hayvan haklarının ve sürdürülebilir yaşam tarzlarının önemi vurgulanıyor.
#Zeynep Nazlı YıldırımGüz hasadının lezzeti başkadır. Turşu gibi uzun süre saklanan yiyeceklerin bu mevsimde yapılmasının sebebi de budur. Biberin, domatesin, kıtır kıtır salatalıkların son demlerinde en lezzetli turşuları kolaylıkla yapabilin diye üç farklı turşu tarifi hazırladım size bu hafta. Kış yemeklerinin yanında sofraya getirdiğiniz bu tabaklar herkesin ağzını sulandırıp iştahını açacak...
#TurşuTürkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı ‘Hayat Tabloları’ verilerine göre, Türkiye'de 2021-2023 yıllarında doğuşta beklenen yaşam süresinin en yüksek olduğu il 80,8 yıl ile Tunceli oldu. Tunceli’de yaşayan yaşlı nüfus, uzun yaşamın sırrının doğa, temiz hava ve doğal ürünlerin tüketilmesi olduğunu söyledi. Kentte yaşayan Gülizar Uçar (74), “Doğamız, havamız, sularımız tertemiz. Paketli gıdalar yemiyoruz. Her zaman doğal besleniyoruz. Tereyağı, yoğurt, bal tüketiyoruz ondan dolayı da uzun yaşıyoruz” dedi. İl Sağlık Müdürü Doktor Muhammed Duran da “İlimizde eğitim seviyesi ve sağlık okuryazarlık çok yüksek. Doğal beslenme bilinci ise vatandaşlarda oldukça fazla. Bu durumlar uzun yaşam süresini uzatıyor” diye konuştu.
#TÜİKTürkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı ‘Hayat Tabloları’ verilerine göre, Türkiye'de 2021-2023 yıllarında doğuşta beklenen yaşam süresinin en yüksek olduğu il 80,8 yıl ile Tunceli oldu. Tunceli’de yaşayan yaşlı nüfus, uzun yaşamın sırrının doğa, temiz hava ve doğal ürünlerin tüketilmesi olduğunu söyledi. Kentte yaşayan Gülizar Uçar (74), “Doğamız, havamız, sularımız tertemiz. Paketli gıdalar yemiyoruz. Her zaman doğal besleniyoruz. Tereyağı, yoğurt, bal tüketiyoruz ondan dolayı da uzun yaşıyoruz” dedi. İl Sağlık Müdürü Doktor Muhammed Duran da “İlimizde eğitim seviyesi ve sağlık okuryazarlık çok yüksek. Doğal beslenme bilinci ise vatandaşlarda oldukça fazla. Bu durumlar uzun yaşam süresini uzatıyor” diye konuştu.
#TÜİKVücudumuzun yavaşlamaya başlaması yaşlanmanın kaçınılmaz bir sonucudur. Kas tonusu 30'lu yaşların ortalarından itibaren azalmaya başlıyor ve 60'lı yaşlarda daha da hızlı bir şekilde devam ediyor. Bir kişi 60'lı yaşlarının ortalarına geldikten sonra demans riski katlanarak artıyor. Ancak bu, biraz çalışma, planlama ve biraz da şansla 90'lı yaşlarımıza ve ötesine kadar sağlıklı bir şekilde yaşayamayacağımız anlamına gelmiyor. Tıpkı birazdan hikayelerini ve uzun ömürlerinin sırlarını okuyacağınız 100 yaşını aşmış üç süper yaşlı gibi…
#Uzun Ömrün SırlarıUzun bir yaz tatilinin ardından yarın okullar açılıyor ve milyonlarca öğrenci ilk ders ziliyle birlikte yeni eğitim öğretim dönemine başlayacak. Ancak anne ve babaların çocuklarının okul başarısı kadar dikkat etmeleri gereken çok önemli bir konu daha var.
#Buğra BuyrukçuBitkisel üretimde yeni destekleme modeli hayata geçiyor. Planlama kapsamındaki ürünleri havzasında üreten çiftçilerin ve planlı üretim kapsamında üretim yapan tüm üreticilerin, mazot maliyetinin yüzde 100’ü ve gübre maliyetinin yüzde 50’si karşılanacak. Yer altı su kısıtının bulunduğu yerlerde mazot ve gübre desteği yüzde 100’e çıkacak.
#TarımMasterChef 3. ve 4. eleme adayları kimler oldu 28 Ağustos Çarşamba akşamı yanıt buldu. İzleyenlerden yeni sezonunda da tam not almayı başaran MasterChef Türkiye'nin dün geceki son bölümünde, kırmızı ve mavi takım haftanın ikinci dokunulmazlık oyununda 'kuru fasulye-pilav' düellosunda karşı karşıya geldi. Danilo, Somer ve Mehmet Şef'in istediği kuru fasulye ve pilav yemeğini daha iyi hazırlayan mavi takım dokunulmazlık oyununu kazanırken, kırmızı takımda ise iki isim MasterChef eleme potasına gitti. Öte yandan bireysel dokunulmazlıkta Ezgi'nin pişmeyen eti şefler tarafından eleştiri yağmuruna tutuldu. Peki, dün akşam MasterChef eleme potasına kim gitti, MasterChef dokunulmazlık oyununu kim kazandı? İşte, 28 Ağustos MasterChef eleme adayları ve son bölümde yaşananlar.
#Masterchef Eleme AdaylarıOkulların açılmasına az bir süre kala Sağlık Bakanlığı’ndan sağlıklı beslenme önerileri geldi: “Çocuklar kahvaltıda peyniri, yumurtayı, ekmeği atlamasın. Okulda öğle yemeği veriliyorsa yemeklerinizi yemekhanede yiyin. Verilemiyorsa ekmek arası köfte, tavuk, peynir tüketin.”
#Sağlık BakanlığıEski uygarlıklar, çok iyi korunmuş antik mezarlar, kaya kiliseleri, Osmanlı izleri, bağcılık ve yeme-içme, eğlence... Türk, Yunan ve Bulgar sınırlarının kesişim noktasındaki küçük bir kasaba, vaat ettikleriyle büyük bir turizm merkezi olmaya aday. Doğal koruma alanlarından tarihi yapılarına kısa bir Svilengrad turu yapalım.
#Gülay Barbaros Altanİnsan ömrü giderek uzuyor. Ortalama yaşam süresi rekor seviyelerde. Yine de daha uzun bir yaşam her zaman daha iyi bir yaşam anlamına gelmiyor. Zihinsel ve fiziksel bozulma tehdidi, yaşlanan insanlar için her zaman bir endişe kaynağı olmayı sürdürüyor. Ancak bazıları için yaşlanmak hiç de endişe edilecek bir şey değil.
#Asırlık İnsanlar17 yaşındaki futbolcu, Grazer ak maçındaki performansıyla izleyenleri mest etti. Teknik direktör Van Bronckhorst’un, “Beni etkileyen bir oyuncu” diye övdüğü Mustafa için Beşiktaş’ın altyapı sorumlusu Mehmet Ekşi, ‘Onu öyle bir anlatmışım ki, bana ‘Haaland’ı mı anlatıyorsun’ dediler. Ben de ‘Evet, Türk Haaland geliyor’ cevabını verdim” ifadesini kullanıyor. Altyapıdaki hocalarından Halim Okta ise, “Mustafa, bir santrforda bulunması gereken bütün özelliklere sahip. İki ayağına da iyi kullanıyor. Aynı zamanda kanatta da oynayabiliyor” değerlendirmesini yaptı.
#BeşiktaşMutfakların en eski ve geleneksel tatlısı aşure… Pek çok malzemenin birlikte pişirilmesiyle hazırlanan bu lezzetimizin yapılışı ve içine konanlar yöreden yöreye farklılık gösterir. Bazı yörelerde kurban etinden bir parça saklanıp aşure yapılırken içine atılır. Kimileri buğdayla karışık pirinç kullanır. Bazı yörelerde şeker yerine pekmez konur; Gaziantep’te anason da eklendiği olur. Aşure ayı gelmişken size bir klasik, bir de farklı bir tarif vermek istiyorum...
#AşureAşure, tahıllar, meyveler, kuru meyveler ve kuruyemişlerden oluşan bir karışımdan yapılan bir tatlıdır. Aşure haftasının gelmesi ve aşure biraz aşurenin tarihçesine değinelim istedim. Aşure ne anlama gelir. Türkiye ve Balkanlar'daki Müslümanlar, Aşure Günü'nün gerçekleştiği Muharrem ayında aşure yaparlar. Geleneksel olarak, Nuh, Büyük Tufan'dan sonra karaya ayak bastığında elinde kalan son malzemelerle bu tatlıyı yapmıştır. Aşure, bu günü anmak için büyük miktarlarda yapılır ve alıcının dinine veya inanç sistemine bakılmaksızın bir barış ve sevgi teklifi olarak arkadaşlara, akrabalara, komşulara, meslektaşlara, sınıf arkadaşlarına ve diğerlerine dağıtılır. Aşure, ağır ve kalori bakımından zengin doğası nedeniyle geleneksel olarak yılın soğuk aylarında yapılır ve yenirdi. Aşure haftasının gelmesi ve aşure tariflerinin araştırıldığı bu günlerde, biraz aşurenin tarihçesine değinelim istedim. Sizin için çeşitli kaynaklardan aşurenin tarihi ile ilgili bilgiler derledim.
#Aşure