MasterChef birbirinden lezzetli yemekleri ekranlara getirmeye devam ediyor. Bu kez kuru dolma tarifi ile ana kadroya 2. yedek olarak girmeye çalışacak olan yarışmacılar, en iyi kuru dolma tarinini hazırlayarak, şeflerden geçer not almaya çalışacak. Peki, kuru dolma nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir? İşte, patlıcan, biber kuru dolma tarifi ve malzemeleri...
#Masterchef Kuru DolmaAnne köftesi, karnıyarık, kıymalı börek, kıymalı sebze yemekleri, dolma, lahmacun, burger gibi hem bizim mutfağımızın hem de dünyanın favorilerini bitki temelli bir harçla hazırlayabilirsiniz. Evde yapmaya veya dışarıdan söylemeye çok alıştığımız üç sevilen yemekle başlayalım…
#Ceyda ArtunBayburt, Karadeniz Bölgesinin iç kesimlerinde yer alıyor. Kuzeyinde Trabzon, doğusunda Erzurum ili, güneyinde ise Erzincan ili bulunan Bayburt bulunduğu coğrafi konum itibari ile hem Karadeniz, hem Anadolu hem de Doğunun mutfak kültürünün özel bir sentezini yemeklerinde içeriyor. Bayburt'un kendi has yöresel yemeklerinde et ve sebzelerin yanı sıra un ve una bağlı yemek çeşitleri bu zengin mutfakta ağırlık kazanıyor. Öyleyse yakından tanımak isteyenlere özel Bayburt Yemekleri - Bayburt'da ne yenir ve neyi meşhur? Bayburt mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesini derledik.
#Bayburt YemekleriMasterChef iç pilavı tarifi izleyiciler tarafından yoğun ilgi gördü. Osmanlı'dan günümüze dayanan iç pilavı esnaf lokantalarımızın hala aranan lezzetlerinden biridir. İç pilavı etli, tavuklu ve kuzu ciğeri ile hazırlanabiliyor. Peki, iç pilavı nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte, iç pilav tarifi detayları...
#İç PilavBingöl ülkemizin en güzel yemeklerine sahip olan illerinden bir tanesidir. Özellikle Bingöl'e geldikten sonra buranın yemeğini yemek isteyenler meşhur yemeklerini araştırmaktadırlar. Bingöl yemekleri ülkemizde de en meşhur olan yemekler arasında yer almaktadır. Bingöl yemekleri burayı ziyaret edenler tarafından araştırılmaktadır. Peki Bingöl'de ne yenir? Bingöl'ün neyi meşhur? Bingöl mutfağında ne yenir? İşte Bingöl yemekleri ile ilgili tüm detaylar.
#Bingöl YemekleriSevilen sokak lezzetlerimizden midye dolması MasterChef ekranlarıyla birlikte sofralarımıza geliyor. Midye dolması, midyenin pişirildikten sonra iç pilav ile doldurulmasıyla yapılan bir çeşit dolma türüdür. Evde yalancı midye dolması tarifi için izleyiciler araştırmalara hız kazandırdı. Peki, midye dolması nasıl yapılır? İşte, MasterChef midye dolması tarifi ve malzemeleri...
#Midye Dolma TarifiKaraman iline gitmeyi düşünen kişiler öncesinde yörenin yemekleri hakkında bilgi edinmek isteyebilir. Karaman yöresinde de çeşitli birçok yemek türü bulunmaktadır. Siz de Karaman'a gitmeden önce meşhur yemeklerini öğrenebilirsiniz. Karaman Yemekleri - Karaman'da ne yenir ve neyi meşhur? Karaman mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesi nedir? Karaman yöresinin yemekleri hakkında tüm detayları derledik.
#Karaman YemekleriNevşehir ili özellikle doğal mimari yapısı, yer altı şehirleri, tarihi ve kültürel mirası bakımından ülkemizin en uğrak turizm bölgelerinden bir tanesidir. Dünyanın dört bir yanından yabancı turistleri ağırlayan bu şehir, özellikle Ürgüp, Göreme ve Avanos gibi İlçelerinde bulunan turistik alanlarıyla cazip bir merkez halini almıştır. Bu bağlamda dünyada eşi benzeri olamayan bir manzara eşliğinde sabahın ilk ışıklarıyla yapılan balon turları şehrin en belirgin yansıması olarak kabul edilir. Ayrıca Türk mutfağının da hatırı sayılır bir temsilcisidir. Bireylerin aklına sık sık gelen soruların başında Nevşehir yemekleri nelerdir? Nevşehir'de ne yenir ve neyi meşhur? Nevşehir mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesi nelerdir? Gibi sorular bulunmaktadır. İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Nevşehir YemekleriBoş kalan mideyi rahatlatacak, içimi çok kolay pırasa çorbası hazırladık. Pırasayı sevmeyenlere pırasayı sevdirecek bir Kremamsı kıvamıyla gönülleri fethediyor. Pırasa Çorbası: kış aylarının lezzeti pırasanın çorbası da enfestir. İşte, çorbadan tatlıya lezzetli ve pratik Ramazan 20. gün menüsü...
#Ramazan 20. Gün MenüsüÇok az malzemeyle böyle şahane bir çorba yapıldığına inanamayacaksınız. Her evde bulunan malzemelerle şipşak hazırlanan bu çorbanın en önemli püf noktası ise unun sürekli karıştırılarak kavrulması. Sonrasını et suyuna bırakın. Az ve öz malzemeyle hazırlanan belki de çorbaların içinde en az malzemeli ama en lezzetli olanlardan biridir un çorbası...
#Ramazan MenüsüYeni yıl sofralarında yılbaşı menülerinin vazgeçilmezi kestaneli pilav bu yıl da aranan tarifler arasında yer alıyor. Hindiyle birlikte servis edevileceğiniz enfes bir kestaneli iç pilav hazırlamak istiyorsanız, işte tam kıvamında kestaneli pilav tarifi, malzemeleri ve yapılışı...
#Kestaneli Pilav TarifiEn sevilen sokak lezzetlerimizden midye dolma bir o kadar dikkatli yenmesi gereken bir üründür. Türkiye’de midye dolması çok meşhur birçok mekan ve satıcı var. Ancak siz dışarıda yediğiniz midyelere güvenemiyorsanız bu lezzeti evinizde de yapabilir gönül rahatlığıyla yiyebilirsiniz. Peki, evde midye dolması nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte, midye dolma tarifi detayları...
#Midye DolmaRengiyle içimizi açan balkabağı artık pazar tezgâhlarında bol... En çok tatlısını pişirdiğimiz bu meyveyle tuzlu tabaklar hazırlamaya ne dersiniz? Üzerine yoğurt gezdirilen kızartmasından peynirli böreğine, etli dolmasından cevizli mezesine leziz mi leziz önerilerim var.
#BörekGelinim Mutfakta Sivas usulü salatalık dolması tarifi günün aranan yemekleri arasında yer alıyor. Yöresel bir lezzet olan salatalık dolması tarifi, akşam yemeği hazırlıklarına başlayan izleyiciler için araştırılıyor. Peki, Sivas usulü salatalık dolması nasıl yapılır? İşte, Gelinim Mutfakta salatalık dolması tarifi ve malzemeleri...
#Sivas Usulü Salatalık DolmasıDünyanın gıda kaynakları azalıyor. Devir ‘atıksız mutfak’ devri! Geleneklerimizde bir ürünün sapını, kökünü, yaprağını ayrı ayrı değerlendirmek zaten var. Biz de biraz özenle kendi atıksız mutfağımızı yaratabiliriz. Örneğin turunçgillerin kabuklarını reçel yapabilir, asma yaprağının sapını tencerenin dibine yayarak sarmanın lezzetine lezzet katabiliriz. Tasarımcı Gönül Paksoy, şef Aylin Yazıcıoğlu, yemek programları yapan Şerife Aksoy ve şef Pelin Çakar’dan konuya yaklaşımlarını dinledik, tarifler aldık, çeşitli püf noktaları öğrendik...
#YemekŞeftali kebabı, MasterChef'te yer verilen lezzetlerden biri oldu. Yarışmacılardan hazırlanması istenen şeftali kebabı tarifi merak ediliyor. Diğer kebap çeşitlerinden farklı olan bu tarifin en önemliği özelliği kuzu gömleğine sarılarak hazırlanması. Peki MasterChef şeftali kebabı nasıl yapılır, nereye ait? İşte şeftali kebabı tarifi, malzemeleri ve yapım aşamaları...
#Şeftali Kebabı Nasıl YapılırYurtdışında hiçbir yerde kuru nane bulamayınca dolmadan çorbaya pişirdiğim çeşit çeşit yemeği çocuklara bir türlü beğendiremedim gitti. Ama elimdeki taze naneleri kurutmayı beklerken de boş durmadım; bol otlu bir baklagil ve peynirli pancar salatalarını, limonlu kısırı, buzlu yeşil çayı taze naneyle tatlandırdım...
#NaneSağlık ve lezzet deposu olan enginar İzmir'in en çok tüketilen yemeklerindendir. Karaciğeri yenileyen enginarın, Ege’de yapraklarıyla pişirilmesi makbul. Biz de bugün sizler için İzmir usulü zeytinyağlı enginar dolması tarifi hazırladık. İşte, enginar dolması nasıl yapılır merak edenlere, tarifin detayları...
#Enginar Dolması TarifiSevdiklerimizi ağırladığımız davet sofralarına koyduğumuz yemekler kadar onları nasıl sunduğumuz, gözümüzü nasıl doyurduğumuz da önemli. Belki her gün yediğimiz pratik yiyecekleri bile birkaç küçük dokunuşla ziyafet sofrası ikramına dönüştürmek mümkün.
#Metro TürkiyeKabak çiçeği dolması, Ege ve Akdeniz bölgelerinde sabahın çok erken saatlerinde, daha henüz güneş gökyüzünü süslemeden toplanıp sofralarımıza uzanan kabak çiçeklerinin lezzet serüvenidir. Sabahın çok erken saatlerinde dedim çünkü kabak çiçeklerinin açık olduğu ve güneşin yüksek ısısından zarar görmediği saatlerde toplanması, mutfaklarımıza ulaşabilmesi açısından büyük önem taşıyor.
#Soslu Kabak Çiçeği DolmasıRaflara yeni giren ‘Nathalie’nin Mutfak Hikâyeleri’ Beyaz Fırın’ın beşinci nesil temsilcisi Nathalie Stoyanof Suda’nın tanıdığı mutfaklardan, özellikle de anneannesinden esintiler taşıyor. Suda, özgün tarifleriyle herkesi evde misafir ağırlamaya davet ediyor...
#Nathalie Stoyanof SudaRamazan ayıyla birlikte sevdiklerine özel lezzetler sunmak isteyenler her gün iftar menülerini özenle oluşturuyor. "İftara ne pişirsem?, "Bugün ne pişirsem?" diye düşünenler için çorbadan tatlıya Ramazan'ın on dördüncü gününe özel nefis bir menü hazırladık. İşte 26 Nisan Pazartesi, Ramazan'ın 14. günü için iftar menüsü...
#Ramazan