MasterChef'te kuru dolma gecesi! Kuru dolma nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir? Kuru biber, patlıcan dolması tarifi ve malzemeleri
MasterChef birbirinden lezzetli yemekleri ekranlara getirmeye devam ediyor. Bu kez kuru dolma tarifi ile ana kadroya 2. yedek olarak girmeye çalışacak olan yarışmacılar, en iyi kuru dolma tarinini hazırlayarak, şeflerden geçer not almaya çalışacak. Peki, kuru dolma nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir? İşte, patlıcan, biber kuru dolma tarifi ve malzemeleri...
Özellikle Doğu mutfağında sık sık rastladığımız sebze kurularından yapılan dolmalar, aynı zamanda harika bir atıştırmalık olarak da sunulabilir. Dilerseniz ana yemek olarak da sulu sulu servis edebilir veya zeytinyağlısını hazırlayabilirsiniz. Peki kuru dolma nasıl yapılır? İşte, kuru dolma tarifi, malzemeleri ve püf noktaları...
10 adet kurutulmuş patlıcan
10 adet kurutulmuş biber
250 gram kıyma
2 adet kuru soğan
1 çay bardağı pirinç
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı nar ekşisi
1,5 çay kaşığı tuz
1,5 çay kaşığı yenibahar
1,5 çay kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı sumak
1 çay kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Sosu için:
1 çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı domates salçası
1 çay bardağı su
Kuru patlıcan ve kuru biberleri çok yumuşamayacak kadar haşlayıp süzdürün.
Bir kaseye kıyma, soğan, pirinç, rendelenmiş sarımsak, nar ekşisi, tüm baharatlar ve zeytinyağını ekleyip güzelce yoğurun.
Haşlanmış kuru patlıcan ve biberlere kıymalı harcı doldurun.
Kuru patlıcanları ve biberleri tencereye dizin.
Ayrı bir sos tenceresinde sıvı yağ ve salçayı kızdırıp tencereye ekleyin.
Üzerine 1 çay bardağı su ekleyip tencerenin kapağını kapatın ve orta ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
Afiyet olsun.