Küfe, Türk Dil Kurumu (TDK) tarafından da tanımlanan Rumca kökenli bir kelimedir. Yüzyıllardır Anadolu topraklarında kullanılmakta olan Küfe kelimesi, birden fazla anlama da gelebilmektedir. Küfe, sıfat ve mecaz ifadeler taşıdığı gibi aynı zamanda bir materyal olarak da tanımlanmaktadır. İşte, küfe hakkında TDK'nın yapmış olduğu tanımlamalar
#KüfeCHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın emekli aylığı ve asgari ücret açıklamaları nedeniyle muhalefeti hedef alan “sırtında yumurta küfesi yok” sözlerine, “Ben küfeyi istiyorum, ver ben taşıyacağım” yanıtını verdi. Özel, partisinin dünkü Meclis grubunda özetle şunları söyledi:
#CHPSeçim çalışmalarının nasıl geçtiğini anlatan Cumhur İttifakı Belediye Başkanı Adayı Murat Kurum, "İstanbul'un sandığa gittiğinde oyu hizmetten yana kullanacağına eminim" dedi. "Vatandaş sorunların çözümünü bekliyor" diyen Murat Kurum, "Sonra da tabelalarla israfı bitirdik diyorsunuz. İstanbul'un bu kadar sorunu varken, balya balya paralarla görüntüleri İstanbul beklemez. İstanbul'da tabela belediyeciliği var. İstanbullu artık 'Hizmet gelsin' diyor. İstanbul'da İBB yönetiminin başlattığı tek bir metro projesi yok" ifadelerini kullandı.
#Murat KurumNazım yani şiir şeklinde yazılmış olan hikayelere manzum hikaye adı verilir. Manzumlar, duygu ve hislerin anlatıldığı hikayelerdir. Ölçü, kafiye gibi uyakları içerisinde barındırır. Manzum hikayeler şiir şeklinde yazılır. Olay, yer, kişi ve zaman gibi kavramlar da manzum hikayede yer alır. Bu türün Edebiyatta ilk adımlarını Recaizade Mahmut Ekrem atmıştır. Bu yazı türü, Servet-i Fünun Dönemi'nde kullanılmış ve yaygınlaşmaya başlamıştır. İşte, bilinmesi gereken tüm detaylar.
#Manzum Ne Demek?Öğretileri ile tüm dünyada ilgi uyandıran Mevlânâ Celaleddin-i Rumi'nin öldüğü gece Şeb-i Arus olarak tanımlanıyor. Mevlânâ'nın ölüm yıl dönümüne denk gelen haftalarda yapılan 'Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri' de bu isimle ifade ediliyor. Peki, Şeb-i Arus ne demek, anlamı ne?
#Şeb-İ ArusCanlı yayında gazetecilerin sorularını yayınlayan CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı Atatürk Havalimanı'na 'millet bahçesi' projesi için "Atatürk Havalimanı'nın olduğu yere park yapacaksa hiç itirazım yok. Zaten o yapamayacak, ben yapacağım. Ben devam ettiririm onu." diye konuştu. İnce, Fetullahçı Terör Örgütü elebaşı Fetullah Gülen’in ABD’den usulüne uygun istenmediği iddiasında ısrar ederek, “ABD FETÖ’yü vermez, Tayyip Erdoğan da istemez." dedi. İnce, “4.5 milyon Suriyeli Türkiye’de yaşıyor. Bayram’da gidiyor 72 bin kişi, 1 hafta 10 gün kalıyor, sonra geri dönüyor. Eğer sen gidip 10 gün kalıp geri gelebiliyorsan kal orada devamlı. Ne diye geliyorsun, tatile mi geliyorsun? Demek ki şartların uygun. Gittikten sonra kapatırım kapıyı kalırsın. Burası aşevi mi? Benim ülkemin insanları işsiz” ifadelerini kullandı.
#Muharrem İnceAlaçatı’nın adı kimilerine göre ‘alaca at’tan geliyor kimilerine göre de ‘alacık çadırları’ndan. Kasaba eskiden deniz kenarındaymış ama deniz yavaş yavaş çekilince geriye bataklık kalmış. Bataklık kurutulunca bölgeye damgasını bağcılık ve tütüncülük vurmuş. Mübadeleyle gitmek zorunda kalan Rumların yerine Selanik, Girit ve İstanköy (Kos) Adası’ndan gelenler yerleşmiş. Şimdilerdeyse Alaçatı, Türkiye’nin en gözde tatil beldeleri arasında. Her yıl yeni önemli mekânlar açılıyor, değişiklikler oluyor. İşte onlardan bazıları...
#AlaçatıBaşbakan Tayyip Erdoğan, TBMM Darbe Komisyonu raporlarında, kendisinin “Ya Allah Bismillah, Elhamdülillah” dediği için suçlandığını belirterek, “Bunları benim için suç layihasına yazıyorlar. Şimdi ben bir kere daha diyorum, ‘Elhamdülillah’. Yeter ki bizim suç layihamız bunlarla dolu olsun” dedi. Konya 2012 Ekonomi Ödülleri töreninde ‘kuvvetler ayrılığı’nın önlerinde bir engel olduğunu da belirten Erdoğan, şunları söyledi:
BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, TBMM Darbe Komisyonu raporlarında, kendisinin “Ya Allah Bismillah, Elhamdülillah” dediği için suçlandığını belirterek, “Bunları benim için suç layihasına yazıyorlar. Şimdi ben bir kere daha diyorum, ‘Elhamdülillah’. Yeter ki bizim suç layihamız bunlarla dolu olsun” dedi.
HEPİMİZ dua almaktan hoşlanırız. Sevdiklerimize dua ederiz. Sevdiklerimizden de dua bekleriz. Hatta internet paylaşım sitelerinde kendisini ‘dua dilencisi’ olarak adlandıranlarımız da vardır. Dua Allah’ın rahmetinin kişiye yönelmesi amacıyla yapılır. Bu anlamda insan isteyen, Yüce Rab ise verendir. Yüce Rabbimiz “Bana dua ediniz, size cevap vereyim” buyurmuş ve duadan razı olduğunu belirtmiş.
‘Dana delirdi.. Kuş grip oldu’ derken, gıdaların yarattığı tehlikelerle hayatımız kabusa döndü. Tavuktan kaçar, yumurtayı ellemez olduk. Oysa, gıdaların oluşturabileceği biyolojik tehlikeleri, pişirme ve saklamaya dikkat ederek önlemek olası. Uzmanların önerisi en iyisi nereden geldiğini bildiğiniz ürünü almaya çalışın.