Almanya’daki haneler ve küçük ölçekli şirketler, sıcak seyreden havalar nedeniyle geçen hafta da önceki yıllara kıyasla önemli ölçüde daha az doğalgaz tüketti. Federal Ağ Ajansı, yılın 42. haftasında günlük ortalama gaz tüketiminin 549 gigawatt saat (GWh) olduğunu bildirdi. 2018-2021 yıllarının aynı haftalarındaki günlük ortalama tüketiminin ise 935 gigawatt saat olduğu kaydedildi. Buna göre gaz tüketiminin yüzde 41 daha az olduğu belirtildi.
#AlmanyaDünya üzerinde süre gelmiş tüm toplumlar kendi ihtiyaç ve fazlalıklarını değerlendirebilmek adına çeşitli atılımlarda bulunmuşlardır. Bunların en başında da ticaret gelir. Peki, ticaret nedir ve nasıl yapılır? Tarihte ticaret nasıl ortaya çıkmıştır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Ticaret Nedir?ABD'nin Florida eyaletinde, David T. Hines isimli iş yeri sahibinin, yanlış bilgiler vererek, Covid-19 salgınından zarar gören iş yerlerine verilen yardım parasından yararlandığı ve bu destekle lüks harcamalar yaptığı belirlendi.
#ABD2020’ye otomotiv sektörü ile paralel olarak pozitif göstergelerle başlayan kiralama sektöründe pandemi sebebiyle durma noktasına gelen talep, günlük kiralama yapan bazı firmaları borçlarını ödeyemez noktaya getirdi. Buna karşın haziran ayında normalleşme ile birlikte işlerine dönmeyi hedefleyen büyük şirketler araçlarını kullanmasalar da iade etmediler. Bunun sebebi ise TL’ye endekslenen kiralama fiyatlarının kurdaki değişim sebebiyle artmaya devam etmesi.
#GazetehaberleriAlmanya, korona krizine karşı İkinci Dünya Savaşı’ndan beri eşi benzeri görülmemiş bir yardım paketi hazırladı. Kiracıdan, ailelere, sanatçılardan, bakıcılara ve terapistlere, küçük işyerlerinden orta ölçekli işyerlerine kadar 750 milyar Euro’luk virüs yardım paketini Bakanlar Kurulu onayladı.
#Olaf ScholzDijital dönüşümü fazlasıyla hissettiğimiz 2019 yılını geride bırakmaya hazırlanırken, karşılamaya hazırlandığımız yeni yılın neler getireceğini de şimdiden merak etmeye başladık. İşte 2020 yılında, dijital dünyada yaşanması muhtemel gelişmeler…
#Şinasi Furkan AvcıBorçlarını ödemek isteyen ancak gelir-gider dengesi bozulduğu için bu sorumluluğunu yerine getiremeyen şirketler için finansal yeniden yapılandırma (FYY) uygulamaya giriyor. Türkiye Bankalar Birliği (TBB), banka ve finansal kurumlara 25 milyon lira ve üstü borcu olanları yapılandırma kapsamına alırken, bu sayede faaliyetlerine devam edecek şirketlerin ekonomik büyümesine imkân verecek.
#GazetehaberleriSiber güvenlik uzmanları tarafından yapılan araştırmaya göre, META (Orta Doğu, Türkiye ve Afrika) bölgesindeki küçük şirketlerin yaklaşık %46’sı 2019 yılında veri sızıntılarıyla karşılaştı. Yapılan araştırma, veri sızıntıları küçük şirketlere büyük zarar verse de bunlara karşı alınan önlemlerin genellikle yetersiz olduğunu ortaya koydu.
#GüvenlikTeknolojinin gelişmesiyle birlikte iş hayatı da son teknolojiye adapte olmaya başladı. Dijital dönüşüm adı altında şirketler bir bir kendilerini yenilerken, Türkiye dönüşümde ne durumda? Dijital dönüşüm her şirket için olmazsa olmaz bir yapılanma mı? Bu kapsamda itelligence CEO'su Norbert Rotter ile şirketin Türkiye CEO'su Dr. Abdülbahri Danış, Hürriyet'e önemli açıklamalarda bulundu.
#İtelligence50 kişiden az çalışanı bulunan çok küçük ölçekli işletmeler, müşterileri ve çalışanları adına tuttukları veri nedeniyle siber suçlular için kârlı bir fırsat oluşturuyor.Bu veriler, satış veya fidye yoluyla iyi para getiriyor ve uyanık suçlular için yeni gelir kaynakları sağlıyor. Kaspersky Lab tarafından yapılan araştırma, sürekli devam eden siber güvenlik risklerinin yanı sıra küçük işletmelerin siber güvenlik konusunda uzman olmayan kişilere güvenmesi nedeniyle de risk altında olduklarını ortaya çıkardı. Bu şirketlerin üçte biri BT güvenliğini, işletmeleri çabuk türeyen tehditlere karşı korumak için yeterli bilgi birikimi olmayan çalışanlara teslim ediyor.
#KasperskyBalkanlar’da, burnumuzun dibinde avuç içi kadar bir ülke. Avrupa’nın en genç devleti: Karadağ. Şirket kurana çalışma, ev alana oturma izni veriyor; kendisiyle birlikte Avrupa Birliği’ne girme hakkı vaat ediyor. Ev alıp yerleşmek için de çalışmak için de giden çok. Hatta Türkler rekor üstüne rekor kırıyor. Avrupa’daki yeni yuvamız Karadağ’ı tanımaya hazır mısınız? Gidip yerleşenler anlatıyor...
#KaradağSompo Japan Sigorta Genel Müdürü Recai Dalaş, Japonların Türkiye’ye yatırım yapmak istediklerini, fırsat çıkması halinde ciddi alıcı olduklarını belirterek, “Son zamanlarda bazı ufak tefek imkânlar çıkıyor. Yatırım bankaları, ‘Şu şirket satılıyor ilgilenir misiniz?’ diye kapımızı çalıp zemin yokluyorlar” dedi.
#GazetehaberleriAB ile ABD arasında Temmuz 2013’ten beri gümrük sınırlarını karşılıklı kaldıracak serbest ticaret anlaşması TTIP için görüşmeler yapılıyor. Başlangıçta AB ülkelerinde çoğunluk, TTIP’ten yana görünüyordu. Yeni ticaret sözleşmesiyle iş olanaklarının artacağı kanısı yüksekti. Ancak kamuoyundaki bu olumlu hava tersine dönüyor. Brüksel’de yürütülen müzakerelere karşı gösteriler artıyor. Orta ve küçük ölçekli şirketler de şimdi TTIP’in imzalanmasına karşı. TTIP, AB’de yaşayan Türkleri ve Gümrük Birliği üyesi olan Türkiye’yi de çok yakından ilgilendiriyor.
#TTIPAsya piyasaları yeni yılın ilk işlem gününde sert düşüşlere sahne oldu. Çin’de borsalarda yüzde 7’ye yakın düşüşler görüldü. Çin’de yaşanan sert düşüşlerin etkisiyle borsada işlemler durduruldu. Dolar bu gelişmelerin etkisiyle yurtdışında güçlendi ve bu içeriye de yansıdı. Suudi Arabistan ile İran arasında yaşanan gerginlik ve küresel piyasalardaki negatif seyrin etkisiyle dolar/TL yaklaşık 2 haftanın en yüksek seviyesi olan 2,9502'yi gördü.
#AsyaTeknoloji dünyasını son yıllarda ablukaya alan patent davalarında başı genellikle Apple çekiyor. Teknoloji devi, patent ihlalleri nedeniyle Samsung başta olmak üzere birçok telefon üreticisine çeşitli ülkelerde dava açtı. Ancak tüm bunlar bir yana Google'ın Yönetim Kurulu Başkanı Eric Schmidt çarpıcı bir noktaya dikkat çekti: "Apple herkesle davalık oldu, peki neden Google'ın peşine düşmüyor? Neden Google ile aralarında tek bir patent davası yok?"
Tyler Brule (40) Kanadalı bir gazeteci. Yıllarca savaş muhabirliği yaptıktan sonra 1990’ların ortasında Wallpaper dergisini kurdu. Bu dergi dünyanın en etkili stil ve trend dergisi oldu. Bir süre sonra dergiyi sattı, Winkreative adlı bir tasarım ve marka yönetim ajansı kurdu. Geçen şubatta gazetecilik damarı yeniden tuttu ve uluslararası bir siyaset, ekonomi, tasarım ve sanat dergisi olan Monocle’u kurdu.